Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 126 27 28 29 30 Następna
Autor Wiadomość
Post: wt, 28 mar 2017 17:22:38 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 646
Padł transformator, do wymiany LAN,transf i dławik, ATS robi
diagnoza: nie wygląda na uszkodzenie powstałe z zewnętrznego zakłócenia czyli samo z siebie
niedawno zainstalowałem tam konwerter ubnt SFP-eth,

To mnie właśnie zadziwia. Wydajesz kasy co nie co - a urządzenie samo z siebie się psuje :)
Kiedyś miałem przeboje z Tsunami BSU, miałem 2 razy na gwarancji z powodu psującego się flasha.

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Na górę
Post: wt, 28 mar 2017 20:44:49 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16242
Lokalizacja: Nowa Ruda
Jeśli padło samo z siebie - zgłoś to bezpośrednio na support@ubnt.com - mi w ten sposób po zgłoszeniu problemu wymienili AFa już poza warunkami gwarancji na nowego.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 14:39:19 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1215
Panowie jak dzisiaj i gdzie stoją AF24? Pytałem jak dolar był w tendencji spadkowej po 3,8 ale ceny jeszcze były ponad 10k netto.


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 20:37:00 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16242
Lokalizacja: Nowa Ruda
Nie rozumiem twojego pytania ;)

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: czw, 29 cze 2017 22:37:06 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 27 wrz 2011 21:00:48
Posty: 146
mam problem i liczę na Wasze doświadczenie z AF.
po dzisiejszym dniu zaczęły mi się dziać jakieś krzaki tzn rozpina link z jednej strony sygnał -65 z drugiej pokazuje -85 i zanik. po restarcie urządzeń nic nie wstaje...
czyżby radio w jednej sztuce padło?


Na górę
Post: czw, 29 cze 2017 23:01:51 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1420
remjan pisze:
mam problem i liczę na Wasze doświadczenie z AF.
po dzisiejszym dniu zaczęły mi się dziać jakieś krzaki tzn rozpina link z jednej strony sygnał -65 z drugiej pokazuje -85 i zanik. po restarcie urządzeń nic nie wstaje...
czyżby radio w jednej sztuce padło?

Ja ostatnio tak miałem. Urosło jedno drzewko przy samym nadajniku i przysłaniało strefę fresnela. Po przycięciu drzewa link odżył :) Czym bardziej wiało tym były większe problemy


Na górę
Post: sob, 01 lip 2017 21:29:37 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 27 wrz 2011 21:00:48
Posty: 146
u mnie nic nie wyrosło link na 1,5km.
na 10 metrów tak to wygląda. wg mnie podrzędna sztuka jest uszkodzona, ale wolę dopytać Was, żeby 2 razy nie wysyłać.

Załącznik:
af24_1.png
af24_1.png [ 67.34 KiB | Przejrzano 1549 razy ]



Załącznik:
af24_2.png
af24_2.png [ 50.5 KiB | Przejrzano 1549 razy ]


Na górę
Post: pt, 07 lip 2017 16:46:22 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1056
Lokalizacja: Suwałki
Uwalone radio w AF albo źle zwizowane.

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: pt, 07 lip 2017 17:49:24 
   Tytuł: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 15 paź 2011 11:12:15
Posty: 42
Mieliśmy to samo. Kupiliśmy 2 nowe i obie miały uszkodzone radio. Nijak nie dało się ich ustawić.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: pt, 07 lip 2017 19:23:39 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7878
remjan - możliwe że istotnie padło radio, natomiast sygnał w tym sprzęcie na 10 metrów nie jest żadnym wyznacznikiem. W pomieszczeniu ten sprzęt jest ciężej uruchomić niż na kilka kilometrów.

usta go sobie na dystansie chociażby kilkudziesięciu metrów to zobaczysz co jest grane. z reguły jak pada jedna polaryzacja to link zestawia się max na x1 SISO

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 07 lip 2017 23:45:03 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 27 wrz 2011 21:00:48
Posty: 146
1,5 roku wisiało i było ok i nagle przed tymi burzami i wichurami popsuło się. postawiłem je chyba na ok 20 metrów od siebie, zeby sprawdzić która się sypie, ale i tak nie mam drugiej sztuki to poleciały obie na serwis i oni zdiagnozują. obie sztuki pojechały na serwis. teraz będę kupował siae na 24ghz


Na górę
Post: sob, 08 lip 2017 0:39:52 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3671
Lokalizacja: Szczecin
remjan pisze:
teraz będę kupował siae na 24ghz
W których będą padać radia, tak jak w wersjach na 17 GHz.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 10 lip 2017 7:44:04 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 27 wrz 2011 21:00:48
Posty: 146
zajadacz pisze:
remjan pisze:
teraz będę kupował siae na 24ghz
W których będą padać radia, tak jak w wersjach na 17 GHz.


Z tymi radami to serio? Bo nic nie słyszałem...
To.co innego lepsze na.24GHz?


Na górę
Post: pn, 10 lip 2017 8:29:28 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3671
Lokalizacja: Szczecin
remjan pisze:
Z tymi radami to serio? Bo nic nie słyszałem...
Tak. Mamy ze 3 sztuki 17 GHz, w których uwalone jest radio low, czyli nadające na niższej częstotliwości, a odbierające na wyższej. Objaw to TX wyświetlane przez soft na poziomie ok. -20 dBm, pomimo ustawienia go na normalnym poziomie (18 dBm). Padają same z siebie, bez jakiejś burzy, czy czegoś podobnego. Ostatnia padła nam w środku zimy.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: sob, 22 lip 2017 4:11:28 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 27 wrz 2011 21:00:48
Posty: 146
Podobno jadą do mnie wymienione na nowe af24
W poniedziałek paczka ma być i tyle wiem. Żadnej informacji co się stało.


Na górę
Post: wt, 25 lip 2017 20:52:23 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 29 maja 2008 21:10:44
Posty: 735
remjan: ale miałeś je jeszcze na gwarancji tak ?


Na górę
Post: śr, 26 lip 2017 21:37:30 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 27 wrz 2011 21:00:48
Posty: 146
Tak były jeszcze na gwarancji. Nowki sztuki. Jutro na maszt.


Na górę
Post: sob, 29 lip 2017 12:37:31 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 27 wrz 2011 21:00:48
Posty: 146
Powierzone niestety w jednej sztuce jeden tor na dzień dobry walniety...
Wgrałem nowy soft w nadzieji że będzie ok ale.nic nie pomogło.
Znów na serwis?
Załącznik:
_20170729_124032.JPG
_20170729_124032.JPG [ 210.79 KiB | Przejrzano 956 razy ]


Na górę
Post: wt, 01 sie 2017 21:58:58 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 785
Panowie i Panie,
jakiego PoE użyć do AF24, przejrzałem cały post i wszystkie wstawione linki do pojek, nie działają..
:)


Na górę
Post: wt, 01 sie 2017 22:24:21 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 195
Tego od Mikrotika dla portów gigabitowych (z tego co pamiętam z diodą jest), działa bez problemu.


Na górę
Post: wt, 01 sie 2017 23:01:31 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 785
qbal pisze:
Tego od Mikrotika dla portów gigabitowych (z tego co pamiętam z diodą jest), działa bez problemu.


myślisz o tym oryginalnym:
http://cdr.pl/p1440,adapter-poe-gigabit ... kablu.html

czy np. tym
http://cdr.pl/p3097,adapter-gigabit-poe ... z-led.html
bo mietki mi tez na nim smigaja


Na górę
Post: wt, 01 sie 2017 23:08:04 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7878
potwierdzam

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: wt, 01 sie 2017 23:08:37 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 195
o tym orginalnym, my używamy tego:
http://cdr.pl/p1440,adapter-poe-gigabit-injector-na-kablu.html

z innymi tymi od SXT nie spinłlo się na 1Gbps, jeszcze jakieś próbowaliśmy, ale te oryginalne były najlepsze.


Na górę
Post: wt, 01 sie 2017 23:27:57 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 785
qbal pisze:
o tym orginalnym, my używamy tego:
http://cdr.pl/p1440,adapter-poe-gigabit-injector-na-kablu.html

z innymi tymi od SXT nie spinłlo się na 1Gbps, jeszcze jakieś próbowaliśmy, ale te oryginalne były najlepsze.



:ok:

bede probowal


Na górę
Post: śr, 02 sie 2017 1:10:40 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 12 gru 2004 21:57:48
Posty: 357
Lokalizacja: Z okolicy
Warunek jest by na kostce był magiczny napis Mikrotik. Te bez tego napisu po jakimś czasie rozmyślają się w zestawianiu linka na gigabit a takie niestety w cdr się trafiają.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 126 27 28 29 30 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 14 gru 2017 7:54:33

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl