Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 20 sty 2017 16:10:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 05 cze 2015 0:30:13
Posty: 53
Lokalizacja: Myszków
Posty przeniesione z "Mrooooozy - Sezon zimowy", pozdro mod ;-)

Pewien dostawca w Myszkowie lubi mieć przydymiane radiolinie... :D
Wczoraj wieczorem idąc przez centrum miasta spróbowałem zrobić zdjęcie- krata wisząca na kominie od pieców, cały dół w dymie z tego komina... :rotfl: Nawet wyszło, ale wrzucę potem, jak będę miał dostęp do innego komputera :D
Kto ich tam wie, może dogrzewają sobie anteny spalinami? :D


Obrazek

_________________
"Pamiętajcie: Licho nie śpi..."


Na górę
Post: sob, 21 sty 2017 11:42:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 563
Lokalizacja: Myszków
Czekam z chęcią zobaczę co to :D

_________________
http://chomikuj.pl/k33l/Sieciowe/ - Softy.
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: sob, 21 sty 2017 15:05:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 05 cze 2015 0:30:13
Posty: 53
Lokalizacja: Myszków
http://www.tinypic.pl/fd29ykz42qha
Niestety, mało wyraźne :( Na telefonie było to widać o wiele lepiej, poza tym cały czas coś mi parowało przed aparatem i nawet wstrzymanie oddechu nic nie dało :zzz:
Tam gdzie jest niebieskie światełko jest krata (widać niżej białe kształty linków), a nad jedynym świecącym oknem jest dym. Nie widać tu tego, ale dym wydobywał się z komina pod kratą, i dół tejże kraty ładnie spowijał dymek :D Akurat było ciut wietrznie i dym leciał w bok. więc ciężko byłoby to uchwycić, ale zapewne w bezwietrzną noc dym ładnie leciałby sobie wyżej... Żeby było cokolwiek na zdjęciu w tych ciemnościach widać musiałem podejść dość blisko bloku,przez co nie widać dołu kraty :( Może jak będę tam na dniach przechodził w dzień i też będzie dymić to cyknę lepsze zdjęcie :)
Od razu mówię, nie jestem żadną konkurencją. Nie prowadzę działalności ani w żadnej nie pracuję :) Nie chcę nikogo tym obrazić ani oczerniać, po prostu pokazuję jak temat wygląda... Uczono mnie nie raz, że maszty montuje się tylko do kominów od wentylacji, nigdy do grzewczych...

_________________
"Pamiętajcie: Licho nie śpi..."


Na górę
Post: sob, 21 sty 2017 15:56:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7437
Zapewne maszt nie stoi na żadnym kominie lecz w pobliżu komina spalinowego. Na kominie takich konstrukcji się nie stawia, a przynajmniej zgodnie ze sztuką - nie powinno

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: sob, 21 sty 2017 15:57:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 05 cze 2015 0:30:13
Posty: 53
Lokalizacja: Myszków
Z tego co widzę z dołu to masz ten jest zamontowany albo do komina albo do murku obok komina, niestety- spaliny lecą na niego... Nie znam układu tego dachu :(
https://www.google.pl/maps/@50.5796531, ... 312!8i6656
https://www.google.pl/maps/dir/50.57988 ... a=!3m1!1e3
o ten maszt chodzi, i z tego co widzę to jest to albo murek w otoczeniu kominów albo szeroki komin... Niestety z tego co się orientuję jest to komin, pod tą kratą wisi jeszcze brązowa skrzyneczka z której wychodzi kabel na sąsiednie bloki...

_________________
"Pamiętajcie: Licho nie śpi..."


Na górę
Post: sob, 21 sty 2017 17:21:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 563
Lokalizacja: Myszków
To stoi sobie na 1,5m pomieszczeniu 2x2m na tym dachu, coś jak klatka dla windy. Zdjęcie jest stare bo aktualnie wisi tam 9 RocketDishów i kilkanaście anten.

_________________
http://chomikuj.pl/k33l/Sieciowe/ - Softy.
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: sob, 21 sty 2017 17:25:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 05 cze 2015 0:30:13
Posty: 53
Lokalizacja: Myszków
Cramin, to jest chyba Wasz maszt, nie mylę się?
Jak tam są te kominy ulokowane? :spioch: Bo przedwczoraj te dolne anteny były przydymiane przez te kominy...
Myślałem że to komin, przepraszam za wprowadzenie w błąd, ale nadal zastanawia mnie ulokowanie tego masztu tak blisko kominów spalinowych :ups:

_________________
"Pamiętajcie: Licho nie śpi..."


Na górę
Post: sob, 21 sty 2017 17:45:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 563
Lokalizacja: Myszków
To nie nasz, nasz to ten drugi, postawiony na dachu 1m od kominów wentylacyjnych na ścianie pod stropem. Nie wiem czy tam są jeszcze palne kominy węglowe. Może jednostkowe ale po naszej stronie kominy są czyste i zawsze jak się tam pracuje to zapachy kuchenne bardzo kuszą i utrudniają pracę.
Nie mam zdjęcia nigdzie tej kraty.

_________________
http://chomikuj.pl/k33l/Sieciowe/ - Softy.
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: sob, 21 sty 2017 17:51:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 05 cze 2015 0:30:13
Posty: 53
Lokalizacja: Myszków
A to sorki :D
Wiedziałem że tam jest Wasz maszt, ale nie wiedziałem który :) Wychodzi na to, że tam są czynne kominy :spioch: u mnie na szczęście jest CO, więc nie mam problemu z dymem z pieca.
A co do zapachów z kuchni- oooj taaak, znam ten problem :D Moje maszty też są ulokowane koło kominów od kuchni, dla całego pionu :chinczyk: Jak się pracuje w porze obiadowej to idzie zgłupieć od tych zapachów :placzek:
Ale nie ma się co cieszyć, zaraz obok jest komin od toalet :( Więc przejście kawałek dalej np. w celu poprawienia anteny z drugiej strony masztu albo odciągu potrafi zwalić z nóg... :placzek:

_________________
"Pamiętajcie: Licho nie śpi..."


Na górę
Post: sob, 21 sty 2017 19:34:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2688
bezpośrednio to ogrzewany jest ten :)
https://www.google.pl/maps/@52.176747,2 ... 312!8i6656

przy samym kominie, gdzie palą węglem

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 24 sty 2017 15:58:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 05 cze 2015 0:30:13
Posty: 53
Lokalizacja: Myszków
Byłem tam dzisiaj... Niestety, ale dość blisko jest tam komin, wychodzi na to że praktycznie obok tego pomieszczenia o którym mówił Cramin... :zzz:
http://www.tinypic.pl/ie4wv4or7ard
http://www.tinypic.pl/xacwnq5aefq7
http://www.tinypic.pl/jt25ytuiyr0z
http://www.tinypic.pl/39bazloc9fv7
http://www.tinypic.pl/lxvy2mxu4d2e
http://www.tinypic.pl/dp61ajbtcv93
Ledwo widać, ale z tego komina leci biały dym... na odwróceniu kolorów można coś zobaczyć lepiej. Na moich oczach dwa razy dym poszedł dość mocno do góry, niestety nie uchwyciłem tego aparatem bo już zdołałem go schować... :( A szkoda... Te dwa panele i Rocket na dole to mają przechlapane tam pracować ...

_________________
"Pamiętajcie: Licho nie śpi..."


Na górę
Post: wt, 24 sty 2017 16:27:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2187
Lokalizacja: Wrocław
Jaka choinka :zlosnik:

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: wt, 24 sty 2017 17:02:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 05 cze 2015 0:30:13
Posty: 53
Lokalizacja: Myszków
To pomijam, ale tu jest bezpośrednia bliskość komina grzewczego (albo jest on tuż obok pomieszczenia albo są połączone)... Tam dobrze widać wydobywający się dym :spioch:

_________________
"Pamiętajcie: Licho nie śpi..."


Na górę
Post: wt, 24 sty 2017 18:20:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 563
Lokalizacja: Myszków
Mówiłem przecież, że to stoi na tym budyneczku na dachu. Nie ma podstawy, która schodzi się w nogę tylko po prostu stoi to na daszku, nie wiem bo już nie pamiętam czy to jest skręcone do tego daszku śrubami.
Załącznik:
WP_20170124_12_23_19_Pro.jpg
WP_20170124_12_23_19_Pro.jpg [ 241.09 KiB | Przejrzano 380 razy ]

_________________
http://chomikuj.pl/k33l/Sieciowe/ - Softy.
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: wt, 24 sty 2017 18:40:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7437
Grzeją gazem. Nic temu nie będzie

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: śr, 25 sty 2017 11:45:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 19 sty 2008 0:25:38
Posty: 372
Lokalizacja: Myszków
Tak swoją drogą, czy według parametrów kratownic, ta choinka nie jest przeciążona jeśli chodzi o maksymalną powierzchnię zainstalowanych urządzeń ?? Bo jeśli chodzi o wagę urządzeń to na pewno przekroczone.


Na górę
Post: śr, 25 sty 2017 18:45:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 563
Lokalizacja: Myszków
Same RocketDishe przekraczają normę 1,5m2 dla kratownic mając 2,26m2 nie mówiąc o obciążeniu 80kg dla nich samych.

_________________
http://chomikuj.pl/k33l/Sieciowe/ - Softy.
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: śr, 25 sty 2017 19:14:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7437
P=pi*r^2=1,13 m^2 :)

Niemniej konstrukcja jest obwieszona kilka razy bardziej niż były robione obliczenia (sprawdziłem wszystkie projekty i projektanci liczą wytrzymałość dla powierzchni anten 1,5 m^2 zamontowanych na szczycie i obciążenia 20 kg) więc w razie W właściciel mógłby mieć ciepło.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 20 lut 2017 5:57:39

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl