Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 21 mar 2014 4:00:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 02 sie 2011 12:03:20
Posty: 16
Witam.
Zbieram zamówienia na maszty telekomunikacyjne o wysokości 12 m w formie słupa stalowego (8-kątnego) skręcanego z 3 elementów. Na słupie mocowanie do szafki, drabinka, drzwiczki na dole, uszy do mocowania linek (do zabezpieczenia przed upadkiem) i wsporniki na szczycie. Maszt można zamocować na prefabrykowanym fundamencie wkopywanym w ziemię na głębokość około 1,2 m (fundamenty dostępne razem z masztami). Całość wykonana ze stali, ocynkowana ogniowo. Cena za kompletny maszt z fundamentem 2600 netto.

UWAGA. TE MASZTY MOŻNA STAWIAĆ RÓWNIEŻ NA ZGŁOSZENIE (JAKO ELEMENT PRZYŁĄCZA TELEKOMUNIKACYJNEGO). W KOMPLECIE Z MASZTEM DTR'ka I WZÓR ZGŁOSZENIA.

Czy ktoś z Was jest zainteresowany zakupem? Termin realizacji 30-45 dni (dość długi niestety ze względu na okres oczekiwania na cynkowanie). Jest to bardzo dobra alternatywa do masztów aluminiowych. Z doświadczenia wiem, że takie 12-metrów w zupełności wystarcza na większość wiosek. Fundament ma niewielkie wymiary i spokojnie można postawić maszt w ciągu jednego dnia (wykop, montaż fundamentu, zasypanie, zagęszczenie, erekcja masztu).

Osoby zainteresowane proszę o kontakt na jk@coel.pl.

Pozdrawiam,
Kuba

Rysunki poglądowe:
Obrazek

Obrazek

Obrazek


Na górę
Post: pt, 21 mar 2014 10:25:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 29 wrz 2009 12:10:16
Posty: 2907
Lokalizacja: Kraków
Przewody mogą iść środkiem?

_________________
Oddaj krew, to ratuje życie, dla Ciebie to tylko godzina i dodatkowe profity :)


Na górę
Post: pt, 21 mar 2014 11:32:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 02 sie 2011 12:03:20
Posty: 16
Tak, po to jest ten otwór fi 40 na dole.


Na górę
Post: pt, 21 mar 2014 11:37:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2305
Z mojego doświadczenia wynika, że takie 12m to za mało,
w zupełności wystarczyło by 20m, takie coś można zamówić?


Na górę
Post: pt, 21 mar 2014 11:54:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3117
dokładnie, 12m to wyższy budynek, 20m już by może dało radę, u nas standard musi mieć ok 30-35m od ziemi.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 21 mar 2014 12:44:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 02 sie 2011 12:03:20
Posty: 16
U nas w wielkopolsce 12 m w zupełności wystarcza. (usługi świadczymy max 1,5 km od masztu ze względu na moc urządzeń). Jest to tania i szybka alternatywa żeby w ciągu jednego dnia postawić maszt u kogoś za stodołą. Niestety z aluminiowymi masztami z odciągami nie jest już tak kolorowo.


Na górę
Post: pt, 21 mar 2014 12:53:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3117
heh, to fajnie, mam teraz na wiosce komin 22m i 2 miesiąc nie mogę się zdecydować, bo za niski dla nas ;d

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 21 mar 2014 13:09:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 02 sie 2011 12:03:20
Posty: 16
Karas pisze:
heh, to fajnie, mam teraz na wiosce komin 22 m i 2 miesiąc nie mogę się zdecydować, bo za niski dla nas ;d


To co ten komin w lesie stoi? :-)) U nas generalnie panuje zasada, że nie montujemy nadajników na rurkach montowanych na dachach/kominach. Stawiamy wyłącznie maszty. Nie twierdzę, że taka rura 12-metrów zaspokoi wszystkie potrzeby, ale w większości przypadków jest wystarczająca.

Jeśli ktoś jest zainteresowany masztem to zapraszam na PW. Nie jestem handlarzem, zamawiam maszty dla siebie ale jest niestety minimalna ilość, którą muszę zamówić aby zrealizowano takie indywidualne zamówienie a ja aż tyle nie potrzebuję.


Na górę
Post: sob, 22 mar 2014 1:50:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 02 mar 2009 1:08:30
Posty: 471
Lokalizacja: J-J
Gdzie do odbioru by był ???

_________________
...


Na górę
Post: sob, 22 mar 2014 12:23:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 803
Czy jesli ten maszt będzie umieszcony w polu zdala od zabudowań powiedzmy jakieś 400m to można to potraktować jakoprzyłącz telekom. Druga sprawa zasilanie do urzązeń.
Wyglada że taki maszt na zgłoszenie to tylko przy jakims domu i to na jakiejś fajnej górce.


Na górę
Post: sob, 22 mar 2014 16:41:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2438
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
można prosić o real fotki z postawionych konstrukcji ? jego fundamentów ? etc.. ??


Na górę
Post: sob, 22 mar 2014 20:40:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2159
fotek pewnie nie ma ale to wygląda jak latarnia uliczna z resztą:
http://www.elmonter.pl/oswietlenie?page=c_w

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: wt, 01 kwie 2014 22:41:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 29 paź 2013 21:31:52
Posty: 120
20m to już i mnie bardziej by interesowało, a tak to montuje na wioskach u kogoś na domu, najwyżej dać neta muszę który mnie nie kosztuje nic i też te 12 m jest, a łatwiejszy dostęp i praca stojąc na dachu, po drugie stabilniej chyba 12m bez odciągów przy 2 antenach 90 chyba się będzie bujać

przydały by się jakieś dane ile można tam zawiesić - powierzchnia i waga


Na górę
Post: czw, 10 kwie 2014 23:05:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1084
Lokalizacja: Polska
Odpisał komuś na PW bądź e-mail użytkownik coelpl ?


Na górę
Post: pn, 14 kwie 2014 21:57:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1084
Lokalizacja: Polska
Nikt do niego nie pisał? Czy każdego zlał i nie odpisał?

Zastanawiam się, po co wystawiać temat z zbieraniem zamówień a potem nie odpowiadać na zapytania.

Ewentualnie może wiecie gdzie mógłbym kupić podobną konstrukcję o wysokości minimum 12 metrów z możliwością postawienia na zgłoszenie ?


Na górę
Post: wt, 15 kwie 2014 14:25:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2159
znając coel-a to pewnie chłopak ma tyle roboty że nie odpowiada

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: pt, 18 kwie 2014 0:20:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 716
Lokalizacja: wlkp
Na moim terenie to i 20m w niektorych miejscach za mało... rozwiazanie ciekawe, ale chyba bardziej na jakąś małą baze lub rozpaczliwego klienta, który zapłaci za wszystko żeby mieć net.

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: pt, 18 kwie 2014 8:37:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4922
mnie tylko ciekawi jak jest faktycznie z tym pozwoleniem.
Fundament jest więc podstawa prawna do ubiegania się o pozwolenie też jest.
Qrna, w niektórych gminach trzeba mieć pozwolenie jak stawiasz płot, który ma fundamenty (na słupkach).


Na górę
Post: ndz, 27 kwie 2014 21:37:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1084
Lokalizacja: Polska
krasnoludek pisze:
mnie tylko ciekawi jak jest faktycznie z tym pozwoleniem.
Fundament jest więc podstawa prawna do ubiegania się o pozwolenie też jest.
Qrna, w niektórych gminach trzeba mieć pozwolenie jak stawiasz płot, który ma fundamenty (na słupkach).


Mnie również.

W każdym razie nie udało mi się do tej pory skontaktować z użytkownikiem coelpl a jeżeli faktycznie można postawić taki słup na zgłoszenie, to chciałbym w jednej miejscowości postawić taki słup 10-12 metrów.

Znacie jakąś osobę / firmę u której mógłbym coś podobnego z papierami "na zgłoszenie" zakupić ?


Na górę
Post: pn, 28 kwie 2014 12:30:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2159
myślę że słowami kluczowymi są w tym momencie
coelpl pisze:
JAKO ELEMENT PRZYŁĄCZA TELEKOMUNIKACYJNEGO

czyli zgłaszamy to jako przyłącze i tyle

a inne firmy mogące to wykonać to pewnie
http://www.europoles.pl/
www.elmonter.pl/
lub któryś mostostal

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: pn, 28 kwie 2014 12:33:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7819
minus tylko jest taki że przyłącze trzeba uzgadniać na ZUDPie :)
przynajmniej w starostwach w których ja coś składam.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 28 kwie 2014 13:04:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1290
Lokalizacja: Góry
Orin pisze:
minus tylko jest taki że przyłącze trzeba uzgadniać na ZUDPie :)
przynajmniej w starostwach w których ja coś składam.

No i chcą mapy do celów projektowych, a to kosztuje z 1k PLN.


Na górę
Post: pn, 28 kwie 2014 13:41:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7819
dokładnie

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 28 kwie 2014 15:18:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2159
wojtekc pisze:
Orin pisze:
minus tylko jest taki że przyłącze trzeba uzgadniać na ZUDPie :)
przynajmniej w starostwach w których ja coś składam.

No i chcą mapy do celów projektowych, a to kosztuje z 1k PLN.

no ale postawić się da i chyba wyjdzie taniej niż stawianie na pozwolenie

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 23 lis 2017 18:48:09

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl