Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
Post: czw, 05 gru 2013 23:49:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 30 wrz 2010 15:43:56
Posty: 558
witam może głupie pytanie ale jest się czego bać dzisiejszej nocy ?? 100km/h maszt 12m na domu dobrze zakotwiony nie obciążony antenami wytrzyma ?? ;>


Na górę
Post: czw, 05 gru 2013 23:51:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2438
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
karrrol pisze:
witam może głupie pytanie ale jest się czego bać dzisiejszej nocy ?? 100km/h maszt 12m na domu dobrze zakotwiony nie obciążony antenami wytrzyma ?? ;>


jeśli tobie się tobie ma się przewróci to nie wspomnę o swoich kratach z kilkonastoma antenami :) strach myśleć co będzie rano


Na górę
Post: pt, 06 gru 2013 0:04:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7817
@karrol - wytrzyma
@Oloweb - godzinę temu wróciłem z przyspieszonej wizytacji swoich sztuk. W sumie to najbardziej mnie niepokoił ostatni - 20 metrów na sporej górce. Wieje tam nieźle (ciężko było ustać na płaskim dachu), odciągi w masztach od zawietrznej zamiast być obwiśnięte to są naprężone w poziomie...

Ale ogólnie wszystko u mnie ok, za to widzę że konkurencji zaczyna drugi raz w ciągu roku puszczać mocowanie jednego kompletu odciągów i to ogólnie od najbardziej niekorzystnej strony pod względem kierunku dzisiejszych wiatrów.

A tak ogólnie to bez paniki - do góry nie poleci :) Co najwyżej będzie zwisać w kierunku ziemi :)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 06 gru 2013 0:04:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2496
Lokalizacja: Wrocław
wszystko na swoim miejscu ;)

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: pt, 06 gru 2013 9:02:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 12 paź 2011 21:04:41
Posty: 1003
u mnie tez, wiecie może jak dzisiaj ma to wyglądać ?


Na górę
Post: pt, 06 gru 2013 9:45:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7817
U mnie też wszystko wisi, choć ok 23 padał mokry śnieg z deszczem którym pięknie oblepiał anteny. Zanim zjechał, to linki spadały od 10 do 20 dB.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 06 gru 2013 13:00:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4920
głupie pytanie teoretyczne:
czy papierologia obliczeń masztu przewiduje takie ewenementy?
Nie jest to normalne zjawisko, więc pewnie nie. Także jakby co, to zawali się w świetle przepisów :)
Mam nadzieję że w razie 'w', ubezpieczyciel nie będzie stwarzał problemów (aczkolwiek znając życie, pewnie będzie..)


Na górę
Post: pt, 06 gru 2013 13:40:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 30 wrz 2010 15:43:56
Posty: 558
Mój maszcik stoi jak skała :-) przetrwał
Własnie sie zastanawiałem jak to jest bo skoro maszt jest postawiony legalnie i na maszcie jest liczba anten nie przekraczająca powierzchni 1m^2 - zawarta w projekcie, a taki maszt się zwali , np uszkodzi dom sąsiadowi lub zerwie linie NN to sądzę, że mój ubezpieczyciel będzie miał to w d...

Ja swój dom ubezpieczałem 2 lata temu w Hestii , ubezpieczyciel był i widział jak maszt wygląda i wpisał w polisę ze jest konstrukcja wsporcza o wysokości 12m na dachu budynku wraz z osprzętem o takiej i takiej wartości.
Ale jak np w wyniku takich wichur maszt poleci to ubezpieczyciel może się wyprzeć że to moje zaniedbanie ( nie wymienione na czas liny albo coś innego)


Na górę
Post: pt, 06 gru 2013 13:51:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4920
do czegoś takiego musiałby napewno zrobić ekspertyzę.
I jeśli faktycznie masz pordzewiałe liny to byćmoże zakwestionuje odszkodowanie.
Myślę że wszystko zależy od wysokości strat.
Za byle anteną za 300zł, wystarczy maila ze zdjęciem i jakimś pismem wysłać, żywego człowieka nawet nieuświadczysz (w niektórych zakładach jeszcze jeżdżą do byle pierdoły, ale też robią tylko zdjęcie (uszkodzonego lanu w apku :) zdjęcie faktury i wszycho.
Przypuszczam że na szkodę za kilka tysi (a napewno na kilkanaście) przyjedzie sztab ekspertów.


Na górę
Post: pt, 06 gru 2013 15:05:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 1:52:04
Posty: 2133
Podejrzewam że w ubezpieczeniu firmy może być coć o skutkach kataklizmów naturalnych, wojny, atakow terrorystyczny :(


jeden maszcik juz lezy

http://kontakt24.tvn24.pl/temat,przewro ... goryId=499

_________________
... gdy pijemy pod banderą Morskich Opowieści


Na górę
Post: pt, 06 gru 2013 16:20:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 13 paź 2011 15:59:07
Posty: 50
Leży bo nie miał odciągów...

Obrazek


Na górę
Post: pt, 06 gru 2013 16:25:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4920
aalllle urwał...
i teraz taka sytuacja..
Budzisz się rano, idziesz do kuchni, patrzysz przez okno a tam sektor gsm celuje w ciebie...


Na górę
Post: pt, 06 gru 2013 16:55:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2496
Lokalizacja: Wrocław
chociaż masz full zasięg :zlosnik:

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: pt, 06 gru 2013 20:00:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 12 paź 2011 21:04:41
Posty: 1003
z kiedy to zdjęcie jest? masz linka do całego arta?


Na górę
Post: pt, 06 gru 2013 20:25:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15662
Lokalizacja: Wrocław
u nas rurke stalową (była 2m) z nb złamało.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: pt, 06 gru 2013 20:37:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1764
krasnoludek pisze:
Budzisz się rano, idziesz do kuchni, patrzysz przez okno a tam sektor gsm celuje w ciebie...

Przynajmniej nie musisz uruchamiać mikrofalówki żeby przygotować śniadanie ;)


Na górę
Post: pt, 06 gru 2013 22:21:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 13 paź 2011 15:59:07
Posty: 50
lardux pisze:
z kiedy to zdjęcie jest? masz linka do całego arta?

http://kontakt24.tvn24.pl/temat,przewro ... goryId=499
"Przewrócony maszt telefonii komórkowej w Koluszkach (woj. łódzkie)" - napisał po godz. 13 @Damian.


Na górę
Post: sob, 07 gru 2013 13:40:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 29 sty 2005 19:51:43
Posty: 681
Lokalizacja: Koluszki
konstrukcja podejrzewał ALUPRO/RETIS lub coś podobne z amelinum i bez odciągów !!! a u góry z 100kg :zzz: ... stało teraz leży na budynku PKP. Ktoś się przeliczył w obliczeniach ,że będzie stało bez odciągów


Na górę
Post: sob, 07 gru 2013 14:49:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2438
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
Szymek pisze:
konstrukcja podejrzewał ALUPRO/RETIS lub coś podobne z amelinum i bez odciągów !!! a u góry z 100kg :zzz: ... stało teraz leży na budynku PKP. Ktoś się przeliczył w obliczeniach ,że będzie stało bez odciągów


mi to na aluminium nie wygląda, aaa z tego co słyszałem że taki komplecik anten+radiolinia na 100% ważą powyżej 100kg stwierdziłbym że bliżej 200kg


Na górę
Post: sob, 07 gru 2013 15:31:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2159
PREtje pisze:
krasnoludek pisze:
Budzisz się rano, idziesz do kuchni, patrzysz przez okno a tam sektor gsm celuje w ciebie...

Przynajmniej nie musisz uruchamiać mikrofalówki żeby przygotować śniadanie ;)

ale za to jaki zasię

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: ndz, 08 gru 2013 22:35:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7817
Maszt ze zdjęć to stal cynkowana ogniowo. Wymiar rur także odpowiedni. Najpewniej puściły kotwy w stropie.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 09 gru 2013 0:59:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 16 sty 2012 12:56:21
Posty: 117
Lokalizacja: Podkarpacie
u nas podobny maszcik aero2 postawiło ale do tego jest komplet odciągów , wiec dziwi mnie ze tam nie zainstalowano linek odciągowych.


Na górę
Post: pt, 28 lut 2014 1:57:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 07 cze 2010 19:06:03
Posty: 24
Sorki za odgrzewanie tematu....wieża zdecydowanie stalowa - nie nasza. Zdecydowanie też przyczyną było kotwienie które nie wytrzymało...swoją drogą stawianie wież na budynkach to kiepski pomysł, siły reakcyjne sa wielokrotnie większe od sił reakcyjnych które generuje maszt.

_________________
Daro
www.AluPro.pl


Na górę
Post: śr, 19 mar 2014 18:49:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 26 wrz 2011 13:01:56
Posty: 9
Maszt wytrzymał, ale słabym punktem okazało się kotwienie.


Załączniki:
coel.jpg
coel.jpg [ 57.06 KiB | Przejrzano 3223 razy ]
coel1.jpg
coel1.jpg [ 36.61 KiB | Przejrzano 3223 razy ]
Na górę
Post: śr, 19 mar 2014 19:53:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7817
A to nie jest balastówka z alupro?

EDIT:

Chociaż patrząc bliżej to chyba maszt z innej firmy, chyba że zmienili w ciągu kilku lat sposób układania balastu. W każdym bądź razie - tirfor albo długa lina do haka w aucie i da się go szybko postawić :)

Nawet anten nie trzeba będzie ponownie wizować :rotfl:

_________________
www.fiberion.pl


Ostatnio zmieniony śr, 19 mar 2014 23:55:38 przez Orin, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 22 lis 2017 20:21:22

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl