Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 14 lut 2013 13:49:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2909
Witam, czy któryś z forumowiczów ma taką wieże o wysokości jakieś 30 - 40m? Jakieś doświadczenia, polecane firmy, szacunkowy koszt takiej inwestycji? Był bym bardzo wdzięczny za wszelkie informacje bo jestem zmuszony w miarę szybko zafundować sobie taki obiekt a mam słabe doświadczenie na tym gruncie, na razie znalazłem oferty alupro, retis i ergostal ale nadal czekam na wyceny.


Na górę
Post: czw, 14 lut 2013 18:39:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7817
wieża alu 40m? to chyba tylko żeby powiesić wiatraczek do pomiaru wiatru.

Ergostal chyba Ci to wyjaśni bardziej "technicznie", dlaczego na takim obiekcie nie powiesisz za dużo anten.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: czw, 14 lut 2013 21:23:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2909
Ergostal w specyfikacji swoich wierzy pisze o 3,26m2 napowietrznej powierzchni anten więc chyba kilkanaście anten się zmieści :)


Na górę
Post: czw, 14 lut 2013 23:49:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7817
Tyle że różnica w ich przypadku to jedno zero w cenie masztu...

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 15 lut 2013 0:39:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2159
maszty.net tez sie chwalą takimi konstrukcjami http://maszty.net/pl/c/typu-XL-do-40-m/35
nawet kiedyś były zdjęcia z instalacji

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: pt, 15 lut 2013 11:37:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2909
Okej to jeżeli nie aluminium to może ktoś kupował kratę stalową wolno stojącą o wysokości 35m


Na górę
Post: pt, 15 lut 2013 12:34:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15662
Lokalizacja: Wrocław
zainteresuj się strunobetonem.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: pt, 15 lut 2013 13:34:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2909
Tańszy niż krata? jakieś namiary na firmy


Na górę
Post: pt, 15 lut 2013 16:12:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 wrz 2009 12:11:28
Posty: 1319
Lokalizacja: lubuskie
wirbet czy jakoś tak

_________________
pozdr.
Maciek


Na górę
Post: pt, 15 lut 2013 23:20:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15662
Lokalizacja: Wrocław
nie, ale lepszy.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: sob, 16 lut 2013 12:26:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2159
strunobeton ale to juz wyższa kasa
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 3&theater-
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: sob, 16 lut 2013 14:04:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4920
no niestety trzeba się liczyć z tym że taka wysokość i bezodciągowa to 5000 tematu niezałatwi.
Ja bym się kiedyś też skusił, a chodziło mi 'tylko' o 20m, ale np. globalnet takich konstrukcji 'wysokich' nierobił (skąśtam dostałem wycenę, i o ile dobrze pamiętam to było coś w okolicach 10000 za wieżę alu, a to było z 5 lat temu).


Na górę
Post: sob, 16 lut 2013 16:45:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2909
Nie liczę na rozwiązanie za parę kafli bo nie jestem naiwny ale fajnie by było zamknąć się z tą inwestycją w 40 - 50k w przypadku konstrukcji nie aluminiowych. Rozważam wiele możliwości i niestety z pierwszych wycen wynika że alu będzie kosztować około 30 - 40k więc chyba jednak za te same pieniądze można poszukać czegoś solidniejszego na allegro znalazłem coś takiego http://allegro.pl/maszt-radiowy-wieza-3 ... 59990.html - jednak brak jest jakiejkolwiek dokumentacji może ktoś wie ile trzeba by wydać na papierkologię do tego cuda?


Na górę
Post: sob, 16 lut 2013 19:33:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7817
Biuro projektowe za maszt 10m ostatnio mi krzyknęło 2,5k zł netto, także taki 30m pewnie z 3,5 będą chcieli jak nie lepiej

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 17 lut 2013 22:56:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2159
He kiedyś na allegro był komin do sprzedania

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: ndz, 17 lut 2013 23:49:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 wrz 2009 12:11:28
Posty: 1319
Lokalizacja: lubuskie
ja już kiedyś się zastanawiałem, ale na ten moment odpuścilem,
wieże stalowe, ceny orientacyjne
http://www.tegma.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=71
strunobeton
http://www.wirbet.com.pl

_________________
pozdr.
Maciek


Na górę
Post: pt, 22 lut 2013 1:26:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1207
saffi pisze:
wirbet czy jakoś tak


W wirbecie raczej nie kupisz. Oni w detal raczej się nie bawią - mają swoich dystrybutorów.
Sam w 2010 pytałem się w pewnej firmie (europoles) o strunobetonowe 30 i 40m :

- 30m z fundamentem 60k netto (powierzchnia anten 5m2) z papierami, osprzętem i robotą 146k netto
- 30m z fundamentem 70k netto (powierzchnia anten 8m2) z papierami, osprzętem i robotą 156k netto

- 40m z fundamentem 75k netto (jw. 5m2) z papierami, osprzętem i robotą 167k netto
- 40m z fundamentem 94k netto (jw. 8m2) z papierami, osprzętem i robotą 186k netto

więc emocje trochę opadły 8(


Na górę
Post: pt, 22 lut 2013 7:02:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2909
chyba jednak padnie na ofertę z allegro :)


Na górę
Post: pt, 22 lut 2013 11:06:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2159
to co pokazałem na fejsie to robota europoles i kumpel coś brzdąkał że za takie dwa dał 300knetto oba po 47m

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: pt, 22 lut 2013 12:27:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1207
ludozerca pisze:
to co pokazałem na fejsie to robota europoles i kumpel coś brzdąkał że za takie dwa dał 300knetto oba po 47m

Czekałem kiedy się odezwiesz bo chyba europoles to twoja okolica :)
Może przy dwóch sztukach mieli promocję i zeszli z ceny


Na górę
Post: sob, 23 lut 2013 0:34:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2159
tak europoles mam powiedzmy "za miedzą" a i jak się budowali to pozwiedzałem sobie ichniejszą fabryczkę

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 22 lis 2017 20:27:40

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl