Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 15 kwie 2013 12:47:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8352
http://allegro.pl/maszt-kratowy-segment ... 92577.html

:) masz konstrukcję mobilną.

Pytanie czy to przejdzie czy nie to musisz spróbować. W kraju mamy takie prawo a nie inne, więc każde Starostwo może podchodzić do tego inaczej. Ja kratę która nie jest trwale związany z gruntem daję na zgłoszenie.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 15 kwie 2013 22:02:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2213
hee w poznaniu przy ikei stoi coś takiego ogrodzone płotem i komórkowcy powiesili na tym btsa
kiedyś gdzieś tu były fotki jeden z producentów masztów sprzedawał kratę na przyczepce

a tak poza to jak postawisz kratę na zadupiu i nikt nie doniesie to nadzór sam się nie pojawi

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: wt, 16 kwie 2013 11:39:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5170
ja wiem że nikt nie powinien się przyczepić, ale... skoro byłaby to tylko kwestia zgłoszenia, to dla świętego spokoju możnaby to zrobić i spać spokojnie.


Na górę
Post: wt, 16 kwie 2013 11:48:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3482
jeśli dobrze pamiętam to co pół roku taką konstrukcje musisz przestawiać, jeśli to zgłaszasz jako tymczasówka.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 17 kwie 2013 7:55:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8352
Identyczny maszt jak z linki w śląskim w kilku miejscach używa Play.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: śr, 24 kwie 2013 13:16:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 807
Lokalizacja: wlkp
Panowie pytanie.
Dostałem postanowienie o uzupełnieniu wniosku o dokumenty:

1 "Przedłożyć ocenę stanu technicznego budynku biurowego sporządzoną przez osobę posiadającą odpowiednie uprawnienia"
2 "Uzupełnić opis o sposób montażu oraz obliczenia dotyczące nośności dachu"

ad1. Czy stan techniczny budynku jest konieczny ?? Budynek nie jest z papieru, tylko beton i cegła.
ad2. Sposób montażu był załączony, ale pewnie trzeba pokazać palcem na której stronie. Obliczenia dotyczące nośności dachu.....maszt waży 20kg wg. projektu. Strop także betonowy. Co z tym zrobić ? Chyba będę musiał udać się osobiście i porozmawiać z autorem pisma.

EDIT

Właśnie przyszło drugie pisemko odnośnie innej lokalizacji dodatkowy podpunkt:

"Opisać zabudowę sąsiednią oraz wpływ budowy masztu na ład przestrzenny" !!!!!!!!!!!!!WTF

Chodzi o maszty kratownicowe. Zgłoszenie jako urządzenia telekomunikacyjne z podporami. W innym urzędzie(inny powiat) poszło bez problemu, a tu dostaję uzupełniania.

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: pn, 29 kwie 2013 16:57:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 807
Lokalizacja: wlkp
Widać, że mój przypadek jest wyjątkowy...nikt nie pomoże? Jutro będę miał czas, żeby udać się do starostwa.

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: pn, 29 kwie 2013 21:13:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8352
Podjedź i pogadaj. Czasem 5 minut gadki wystarczy byś nie musiał składać uzupełnienia :)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: wt, 30 kwie 2013 10:22:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 807
Lokalizacja: wlkp
Brak słów.... wygląda, że nikt nie przeczytał projektu. Nie znali wagi masztu oraz brak oceny wysokości.....Po kilku minutowej rozmowie okazało się, że starczy moje oświadczenie, że maszt nie wpłynie na konstrukcje budynku oraz na nośność dachu i nie będzie wpływał na sąsiedni ład przestrzenny.

:sciana: :oszalal:

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: wt, 30 kwie 2013 10:30:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8352
A nie mówiłem :) A co do tego ładu przestrzennego to szukanie dziury w całym - zawsze możesz się podeprzeć zapisami z planu zagospodarowania przestrzennego (na 99% wsie go mają)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: śr, 22 maja 2013 21:41:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 paź 2009 10:45:09
Posty: 296
Lokalizacja: Pyrlandia
ja musiałem dostarczyć opinię z wydziału środowiska że urządzenia na maszcie nie oddziałują negatywnie na środowsiko .....


Na górę
Post: śr, 22 maja 2013 21:46:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 29 wrz 2009 12:10:16
Posty: 2908
Lokalizacja: Kraków
A nie wystarczyłoby Twoje oświadczenie, że urządzenia są poniżej jakiejś tam mocy i nie wymagana jest opinia z tego wydziału? Ustawa określa dany limit, w tej chwili nie pamiętam.

_________________
Oddaj krew, to ratuje życie, dla Ciebie to tylko godzina i dodatkowe profity :)


Na górę
Post: śr, 22 maja 2013 22:08:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 paź 2009 10:45:09
Posty: 296
Lokalizacja: Pyrlandia
musiałem dostarczyć z gminy z wydziału środowiska , kosztowało to chyba 200 PLN


Na górę
Post: śr, 22 maja 2013 22:17:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3482
a jaką postawą prawną poparli żądanie tego?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 22 maja 2013 22:26:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 paź 2009 10:45:09
Posty: 296
Lokalizacja: Pyrlandia
wychodzę z założenia że nie ma co się z koniem kopać więc grzecznie pobiegłem do gminy - dobrze, że tam Pan był dość rozgarnięty i mi to szybko zrobił...


Na górę
Post: ndz, 19 mar 2017 15:47:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1213
Minęło 4 lata, czy coś się zmieniło w temacie masztów/wiez wolnostojących?

Mam zamiar postawić na wiosce na polu rusztowanie wraz z odciągami bezposrednio na gruncie... Ewentualnie w ziemi wkopac dwuteowniki, dospawac rury i nalozyc takowe rusztowanie na te rury, poskrecac srubami, zabezpieczyc przed korozja, zamocowac odciagi za pomoca metrowych teownikow w ziemi i tyle... Wysokosc ok 5m wystarczy, mozliwe, ze i nawet mniej... Na jednym zawiesze flage Polska :)

Jakie trzeba warunki spelnic? Wogole trzeba to zglaszac?

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: ndz, 19 mar 2017 16:25:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8352
wg mnie to maszt wolnostojący na który potrzebujesz projekt budowlany i pozwolenie na budowę. zrób to na przyczepie i będziesz mieć spokój pod względem prawnym, a tak nie będziesz znać dnia ani godziny jak ktoś Ci zrobi kontrolę i dostaniesz karę legalizacyjną rzędu kilkunastu/kilkudziesięciu tysięcy złotych lub nakaz demontażu kupki stali

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 19 mar 2017 20:59:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1213
W takim razie co na to kontrol jesli rusztowanie bedzie stalo na kolach przymocowane odciagami, ktore beda wbite w ziemie? Skoro przyczepa to mozna ja przymocowac odciagami, a co jesli rusztowanie bedzie przytwierdzone do muru ale stojace na ziemi ew na kolkach 4szt?

Zastanawiam sie jeszcze nad zrobieniem konstrukcji na drzewie, akurat w samym rogu jest idealne drzewo wiec mi raczej rusztowanie nie bedzie potrzebne :)

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: ndz, 19 mar 2017 21:03:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2461
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
Orinowi chodziło abyś postawił doczepę / przyczepę np: ciągnikową na niej rusztowanie o potrzebnej wysokości i odciągi do rogu przyczepy bez wychodzenie za jej obrys, taka konstrukcja nie będzie uznana za maszt i nikt zgodnie z prawem się nie przyczepi bo nie ma to paragrafu

Pozdrawiam


Na górę
Post: ndz, 19 mar 2017 21:09:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8352
Kiedy ś tego nie było a każdy musiał sam sobie radzić.

Teraz idziesz do producenta, np tego: http://www.jaspol.com/mobilny-maszt-tel ... niowy.html
płacisz, stawiasz, zapominasz

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 19 mar 2017 21:17:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1213
Ale tutaj widze 4 lapy podporowe wiec budowla nie moze byc budowla wiec taka przyczepka nie musi wcale tam stac nawet w opisie pisze, ze moze stac ale nie musi, poniewaz maszt usadowiony jest na platformie stalowej z 4 lapami, do ktorych przymocowane sa odciagi...

Wiec praktycznie moge dorobic 4 takowe lapy, postawic plyty betonowe, na nich lapy, zrobic platforme, dospawac rusztowanie i tyle... Na jedno wychodzi.

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: ndz, 19 mar 2017 21:39:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8352
Rób jak uważasz. Maszt który stoi na ziemi i nie jest stale związany z gruntem to nadal maszt i wymaga pozwolenia na budowę. Jedynie przyczepa wchodzi w grę, tu masz np konstrukcje wojskowe (mocne ale drogie) http://www.wzl1.com.pl/pl/produkty/mobi ... e-24-i-36m zaś materiał na własną konstrukcję przyczepy to koszt ok 3k pln + usługa spawania + koszt masztu

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 19 mar 2017 21:44:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1213
ja potrzebuje 5m :) czyli praktycznie z tego co mowicie, zeby nie miec problemow to nawet przyspawac rusztowanie do przyczepy ciagnikowej i zrobic odciagi :) Zastanowie sie na tym rozwiazaniem i napisze takze do jaspola ile takowy 5m bedzie kosztowal :)

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: ndz, 19 mar 2017 22:00:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2461
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
djvolt1942 pisze:
ja potrzebuje 5m :) czyli praktycznie z tego co mowicie, zeby nie miec problemow to nawet przyspawac rusztowanie do przyczepy ciagnikowej i zrobic odciagi :) Zastanowie sie na tym rozwiazaniem i napisze takze do jaspola ile takowy 5m bedzie kosztowal :)


to zrób sobie normalną kratę 8m (2 elementy po 4mb) anteny będzie mógł rozłożyć z przerwami po 1m (a nie całość na czubku i tylko będę się zakłócać) oczywiście myślę o bazie p2pm
jeśli ma to byc hopka p2p z dwoma antenami rób jak uważasz


Na górę
Post: wt, 21 mar 2017 12:14:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 05 cze 2015 0:30:13
Posty: 149
Lokalizacja: Myszków
Chodzi o maszty wolnostojące na gruncie czy o takie np. na dachu budynku? Bo co do dachów to z masztami do 3 metrów nic się nie zmieniło, ja tylko do spółdzielni dostarczyłem wniosek że chcę postawić takie maszty sprzęgnięte razem kablami i odciągami, wszystko poszło bez problemów, jedynym warunkiem było żeby masz nie przekraczał 3 metrów razem z najwyższą anteną (czyli u mnie maszt 230 cm i antena 70 cm wysoka na czubku), I oprócz tego poszło sprawnie :) Prąd? Mnie w spółdzielni powiedziano że mam założyć sobie sam licznik w jakiejś szafce żeby można było odczytać i poprowadzić kable do pomieszczenia, potem przychodzi elektryk ze spółdzielni i to zatwierdza, i potem rozliczać się z nimi za prąd i lokal tylko (no bo wody i gazu tam nie ma, jest tylko prąd :D ). Jeszcze tego etapu nie przeszedłem żeby podłączać prąd do pomieszczenia, ale powoli powoli się do tego zbliżam :)

_________________
Długie nieobecności spowodowane pracą, mogę się odzywać raz na parę dni :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 24 paź 2018 5:48:13

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl