Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: pn, 15 kwie 2013 12:47:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7446
http://allegro.pl/maszt-kratowy-segment ... 92577.html

:) masz konstrukcję mobilną.

Pytanie czy to przejdzie czy nie to musisz spróbować. W kraju mamy takie prawo a nie inne, więc każde Starostwo może podchodzić do tego inaczej. Ja kratę która nie jest trwale związany z gruntem daję na zgłoszenie.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 15 kwie 2013 22:02:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2042
hee w poznaniu przy ikei stoi coś takiego ogrodzone płotem i komórkowcy powiesili na tym btsa
kiedyś gdzieś tu były fotki jeden z producentów masztów sprzedawał kratę na przyczepce

a tak poza to jak postawisz kratę na zadupiu i nikt nie doniesie to nadzór sam się nie pojawi

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: wt, 16 kwie 2013 11:39:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4538
ja wiem że nikt nie powinien się przyczepić, ale... skoro byłaby to tylko kwestia zgłoszenia, to dla świętego spokoju możnaby to zrobić i spać spokojnie.


Na górę
Post: wt, 16 kwie 2013 11:48:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2698
jeśli dobrze pamiętam to co pół roku taką konstrukcje musisz przestawiać, jeśli to zgłaszasz jako tymczasówka.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 17 kwie 2013 7:55:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7446
Identyczny maszt jak z linki w śląskim w kilku miejscach używa Play.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: śr, 24 kwie 2013 13:16:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 699
Lokalizacja: wlkp
Panowie pytanie.
Dostałem postanowienie o uzupełnieniu wniosku o dokumenty:

1 "Przedłożyć ocenę stanu technicznego budynku biurowego sporządzoną przez osobę posiadającą odpowiednie uprawnienia"
2 "Uzupełnić opis o sposób montażu oraz obliczenia dotyczące nośności dachu"

ad1. Czy stan techniczny budynku jest konieczny ?? Budynek nie jest z papieru, tylko beton i cegła.
ad2. Sposób montażu był załączony, ale pewnie trzeba pokazać palcem na której stronie. Obliczenia dotyczące nośności dachu.....maszt waży 20kg wg. projektu. Strop także betonowy. Co z tym zrobić ? Chyba będę musiał udać się osobiście i porozmawiać z autorem pisma.

EDIT

Właśnie przyszło drugie pisemko odnośnie innej lokalizacji dodatkowy podpunkt:

"Opisać zabudowę sąsiednią oraz wpływ budowy masztu na ład przestrzenny" !!!!!!!!!!!!!WTF

Chodzi o maszty kratownicowe. Zgłoszenie jako urządzenia telekomunikacyjne z podporami. W innym urzędzie(inny powiat) poszło bez problemu, a tu dostaję uzupełniania.

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: pn, 29 kwie 2013 16:57:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 699
Lokalizacja: wlkp
Widać, że mój przypadek jest wyjątkowy...nikt nie pomoże? Jutro będę miał czas, żeby udać się do starostwa.

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: pn, 29 kwie 2013 21:13:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7446
Podjedź i pogadaj. Czasem 5 minut gadki wystarczy byś nie musiał składać uzupełnienia :)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: wt, 30 kwie 2013 10:22:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 699
Lokalizacja: wlkp
Brak słów.... wygląda, że nikt nie przeczytał projektu. Nie znali wagi masztu oraz brak oceny wysokości.....Po kilku minutowej rozmowie okazało się, że starczy moje oświadczenie, że maszt nie wpłynie na konstrukcje budynku oraz na nośność dachu i nie będzie wpływał na sąsiedni ład przestrzenny.

:sciana: :oszalal:

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: wt, 30 kwie 2013 10:30:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7446
A nie mówiłem :) A co do tego ładu przestrzennego to szukanie dziury w całym - zawsze możesz się podeprzeć zapisami z planu zagospodarowania przestrzennego (na 99% wsie go mają)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: śr, 22 maja 2013 21:41:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 paź 2009 10:45:09
Posty: 274
Lokalizacja: Pyrlandia
ja musiałem dostarczyć opinię z wydziału środowiska że urządzenia na maszcie nie oddziałują negatywnie na środowsiko .....


Na górę
Post: śr, 22 maja 2013 21:46:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 29 wrz 2009 12:10:16
Posty: 2893
Lokalizacja: Kraków
A nie wystarczyłoby Twoje oświadczenie, że urządzenia są poniżej jakiejś tam mocy i nie wymagana jest opinia z tego wydziału? Ustawa określa dany limit, w tej chwili nie pamiętam.

_________________
Oddaj krew, to ratuje życie, dla Ciebie to tylko godzina i dodatkowe profity :)


Na górę
Post: śr, 22 maja 2013 22:08:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 paź 2009 10:45:09
Posty: 274
Lokalizacja: Pyrlandia
musiałem dostarczyć z gminy z wydziału środowiska , kosztowało to chyba 200 PLN


Na górę
Post: śr, 22 maja 2013 22:17:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2698
a jaką postawą prawną poparli żądanie tego?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 22 maja 2013 22:26:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 paź 2009 10:45:09
Posty: 274
Lokalizacja: Pyrlandia
wychodzę z założenia że nie ma co się z koniem kopać więc grzecznie pobiegłem do gminy - dobrze, że tam Pan był dość rozgarnięty i mi to szybko zrobił...


Na górę
Post: czw, 16 lut 2017 14:37:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 269
Minęło 4 lata, czy coś się zmieniło w temacie masztów?

Mam zamiar zakotwiczyć rusztowanie i zbudować rusztowanie na wysokości 3-6 metrów, może i nawet więcej... Mam dostęp i mogę wykonać sobie rusztowanie jakie tylko chce i to za dobre pieniądze, z wami sie podzielic takze moge i fotki wykonac :D

Jakieś warunki trzeba spełnić na chwilę obecną? Wystarczy tylko samo zgłoszenie?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 24 lut 2017 0:56:11

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl