Trzepak.pl
https://trzepak.pl/

fax na światłowodzie
https://trzepak.pl/viewtopic.php?f=29&t=59224
Strona 1 z 1

Autor:  krzysztof24 [ pn, 09 lip 2018 10:13:39 ]
Tytuł:  fax na światłowodzie

ogólnie podobno tradycyjny fax na voip nie działa poprawnie, a czy na łączu światlowodowym można liczyć na to że będzie to śmigało ? komuś działa tradycyjny fax /?

Autor:  hub_lan [ pn, 09 lip 2018 10:51:21 ]
Tytuł:  Re: fax na światłowodzie

krzysztof24 pisze:
ogólnie podobno tradycyjny fax na voip nie działa poprawnie, a czy na łączu światlowodowym można liczyć na to że będzie to śmigało ? komuś działa tradycyjny fax /?

kto twierdzi że fax na łączu voip nie działa prawidłowo?
to kwestia dopasowania konfiguracji bramki do parametrów urządzenia które ma z bramką współdziałać

Autor:  krzysztof24 [ pn, 09 lip 2018 11:27:44 ]
Tytuł:  Re: fax na światłowodzie

już dawno temu wyczytałem chyba na forach że są kłopoty i dlatego zwykle jak już ktoś potrzebował fax to robiłem opcję z faxem przekierowanym na maila. ale teraz mam klienta który był by zainteresowany tradycyjnym faxem.

w takim razie przenoszę numer i będą martwił się konfiguracją za miesiąc :)

Autor:  noyo [ pn, 09 lip 2018 18:21:46 ]
Tytuł:  Re: fax na światłowodzie

Radio/miedź/światło nie ma nic do tego, przecież to bramka zamienia dane na sygnał przeznaczony dla faxu.

Autor:  games [ pt, 27 lip 2018 20:54:23 ]
Tytuł:  Re: fax na światłowodzie

Jesli odpowiednio skonfigurujesz bramke to fax powinien dzialac juz abstrachujac od tego ze , kto dzis uzywa Faksu?

Autor:  lukpiot [ pt, 27 lip 2018 20:56:27 ]
Tytuł:  Re: fax na światłowodzie

urzędy i firmy komunikujące się z urzędami...

Autor:  Orin [ pt, 27 lip 2018 22:06:48 ]
Tytuł:  Re: fax na światłowodzie

z mojego doświadczenia wynika że najlepiej dla faxu ustawić odrębny numer i wykorzystywać go tylko do faxu. najistotniejsze jest wyłączenie parametru kasowania echa, bo przez to faxy często nie działają. poza tym większych problemów z faxami nie ma

Autor:  gmotyw [ ndz, 29 lip 2018 9:39:21 ]
Tytuł:  Re: fax na światłowodzie

Orin pisze:
z mojego doświadczenia wynika że najlepiej dla faxu ustawić odrębny numer i wykorzystywać go tylko do faxu. najistotniejsze jest wyłączenie parametru kasowania echa, bo przez to faxy często nie działają. poza tym większych problemów z faxami nie ma




mogę potwierdzić jak wyżej czyli: numer przeznaczony tylko pod FAX i odpowiednia konfiguracja i działa bez problemu...

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/