Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 22 mar 2018 10:00:37 
   Tytuł: zasilanie wzmacniaczy
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2228
Do tych co mają DOCSIS-a i TV mam do zasilenia 2 wzmacniacze magistralne i 3 budynkowe. Podpowiedzcie jaki zasilacz 60V. jakiś model firma

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: czw, 22 mar 2018 12:13:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 735
Lokalizacja: PL
Alpha XM3

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: czw, 22 mar 2018 22:05:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 01 cze 2013 23:10:45
Posty: 390
Jeżeli masz to wszystko zasilanie liniowo to wystarczy jeden transformator sieciowy. Ja używam toroidalnych 60V ze względu na małe gabaryty i wydajność prądową. Najmniejsze jakie mam dają po 3 Ampery a największe 10 Amper. Gdybyś jednak każdy wzmacniacz chciał zasilić idnywidualnie to wykorzystuj takie transformatory aby zapewnić tyle prądu ile pobiera wzmacniacz.


Na górę
Post: wt, 27 mar 2018 10:25:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2228
zasilanie będzie liniowe więc potrzebuję coś z wejściem i wyjściem na koncentryk

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: wt, 27 mar 2018 23:22:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 01 cze 2013 23:10:45
Posty: 390
Na pierwszym wzmacniaczu masz przeważnie zaciski do podłączenia 60 V AC. Poprzez umieszczenie bezpieczników możesz skierować zasilanie linowe na jedno z wyjść tego wzmacniacza (na wejście też). Dalej na linii wszystkie odgałęźniki i rozgałęźniki przez które ma przebiegać zasilanie muszą mieć zwory i odpowiednią wydajność prądową. Są to urządzenia hermetyczne. Na kolejnych wzmacniaczach zasilanie podawane jest na wejściu więc nie musisz instalować niczego co by te zasilanie z linii wyciągnąć. Pamiętaj że nie wszystkie kable koncentryczne nadają się do przenoszenia zasilania. Np RG11 radzi sobie z tym słabo, ponieważ występuje na nim duży spadek zasilania. Odpowiednie do tego są kable TX15, QR540, QR860.


Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 15:43:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2228
dzieki digi jak zawsze jesteś pomocny
notabene na % trza by sie umówić

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 16 lis 2018 17:33:27

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl