Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 22 sty 2018 23:17:01 
   Tytuł: IPTV Jambox
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 12 wrz 2014 20:54:51
Posty: 55
Panowie, biorę TV od jamboxa.. na początku oczywiście były duże problemy z skonfigurowaniem i klatkozą
ale wkońcu VLAN (switche zarzadzalne w każdym bloku) wszystko w gigabicie i hulało...
od kilku dni klienci dzwonią i narzekają na klatkoze.. a ich dekodery sypią po kilkanaście takich błędów.
STBPlayer: TS Contnuity Counter error.
Nic nie zmieniałem w konfiguracji... zrestarowałem wszystkie urządzenia po drodze, i dalej to samo..
Jakieś sugestie może???


Na górę
Post: pn, 22 sty 2018 23:49:24 
   Tytuł: Re: IPTV Jambox
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8316
wsparcie SGT milczy w tej sprawie?

nigdy się z takim błędem nie spotkałem ale angielski opis wskazuje na błąd działania przełącznika. może to być replikowanie pakietów i odwracanie ich kolejności. nie masz czasem pętli w vlanie? może gdzieś przecieka?

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 0:49:08 
   Tytuł: Re: IPTV Jambox
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 25 gru 2010 3:05:19
Posty: 76
TS Contnuity Counter error to błędy w strumieniu video. Sprawdź jak najbliżej punktu odbioru sygnału z SGT czy jest ok. Jak jest ok to w sieci masz problem, jak nie to na dosyle z SGT.


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 1:07:55 
   Tytuł: Re: IPTV Jambox
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 12 wrz 2014 20:54:51
Posty: 55
Właśnie z SGT wygląda na to że wszystko jest ok.. (jak podpinam się dekoderem bezpośrednio pod PIM'a albo podłączam sondę to nie ma żadnych błędów)
SGT twierdzi ze po mojej stronie.. a ja już głupieje w którym miejscu mam kilka bloków na każdym osoby switch zarządzalny z Vlanem, wypinałem w serwerowni pojedycznę switche aby wykluczyć że któryś z nich syfi... ale niczego to nie zmieniło... ;-( odłączyłem 1 blok to na drugim syfiło klientów, odłączyłem 2 blok to na 1 syfiło... błędami i tak w kółko.. ten błąd a w SMS MONITORING średnio pokazuje po 70 - 80 błędów w ciągu 5minut dla klientów


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 1:17:05 
   Tytuł: Re: IPTV Jambox
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 25 gru 2010 3:05:19
Posty: 76
Każdy blok masz oczywiście podłączony światłowodem? Jak masz możliwość zablokowania ruchu między segmentami (blokami) na głównym switchu to zrób to, powinno zminimalizować błędy.


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 12:13:53 
   Tytuł: Re: IPTV Jambox
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: śr, 22 lut 2017 12:18:20
Posty: 35
Lokalizacja: Knurów
Masz sondy IPTV. W SGT możesz kupić po 10zł sztuka.


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 12:16:47 
   Tytuł: Re: IPTV Jambox
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: śr, 22 lut 2017 12:18:20
Posty: 35
Lokalizacja: Knurów
Trochę mało danych. Jaki schemat sieci. Co robi za PIM. Jakie switche/gpon ?
Masz sondy do monitorowania Jamboxa. Możesz kupić tanio w SGT.


Na górę
Post: śr, 24 sty 2018 22:33:41 
   Tytuł: Re: IPTV Jambox
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 sty 2011 0:36:15
Posty: 1297
Lokalizacja: Jaworzno
O ile kojarzę TS Contnuity Counter error oznacza, że pakiet przyszedł nie w tej kolejności. Sprawdź sobie błędy na portach (discardy mogą robić takie jaja). Źle działający igmp snooping też może powodować takie problemy. Tak jak koledzy pisali sonda na każdym switchu w tym łańcuszki i dojdziesz do miejsca w którym syfi. Możesz użyć zyxela STB lub router tplinka z openwrt. Instrukcja jak zrobić własną sondę jest na stronie dla partnerów.

_________________
netmon.pl - blog o sieciach, sprzęcie i oprogramowaniu dla ISP.


Na górę
Post: śr, 24 sty 2018 23:43:43 
   Tytuł: Re: IPTV Jambox
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 12 wrz 2014 20:54:51
Posty: 55
Kilka modułów (wkładek światłowodowych) na głównym switchu syfiło, wymiana na nowe załatwiła sprawe. ;-)


Na górę
Post: śr, 24 sty 2018 23:44:02 
   Tytuł: Re: IPTV Jambox
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 399
Lokalizacja: Łódź
Taka sonde na openwrt to tylko do jamboxa czy do innych tez bedzie dzialac?

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 25 sty 2018 20:53:42 
   Tytuł: Re: IPTV Jambox
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 22 sty 2018 15:37:58
Posty: 8
Mógłby ktoś wysłac opis jak taką sonde z jamboxa wykonac nawet na PW?


Na górę
Post: pt, 26 sty 2018 9:44:24 
   Tytuł: Re: IPTV Jambox
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 399
Lokalizacja: Łódź
Ja tez poprosze :)

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pt, 26 sty 2018 10:05:26 
   Tytuł: Re: IPTV Jambox
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 sty 2011 0:36:15
Posty: 1297
Lokalizacja: Jaworzno
Każdy partner ma dostęp do wiki:

https://partner.sgtsa.pl/wiki/2666

_________________
netmon.pl - blog o sieciach, sprzęcie i oprogramowaniu dla ISP.


Na górę
Post: pt, 26 sty 2018 11:09:59 
   Tytuł: Re: IPTV Jambox
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 399
Lokalizacja: Łódź
Dobra. Nie to nie, sam se zrobie

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: sob, 27 sty 2018 14:22:38 
   Tytuł: Re: IPTV Jambox
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 sty 2011 0:36:15
Posty: 1297
Lokalizacja: Jaworzno
No to trzeba było pisać, że nie jesteś klientem Jambox :) Ta instrukcja niewiele Ci da. To po prostu iperf który jest odpalony do konkretnej grupy mcastowej, a jego wynik leci do sysloga SGT i u nich jest przedstawiany w formie graficznej na wykresach udostępnianych dla partnerów.

_________________
netmon.pl - blog o sieciach, sprzęcie i oprogramowaniu dla ISP.


Na górę
Post: sob, 27 sty 2018 14:29:12 
   Tytuł: Re: IPTV Jambox
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 399
Lokalizacja: Łódź
Thx ;) pisalem przexiez czy na inne iptv tez zadziala to znaczy ze nie jestem. Ale rozwiazanie przetestuje thx :)

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 18 wrz 2018 16:14:58

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl