Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 16 paź 2017 15:43:03 
   Tytuł: airfiber 5x i iptv
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 619
Witam
Musze do wiosny puscic jamboxa na dystans 3km. Jest sens pchac sie w airfiber 5x + anteny - zakladam, ze sama tv przepchaja z palcem w duipe.


Na górę
Post: pn, 16 paź 2017 16:42:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 728
Lokalizacja: P.W Batna
Proponuję Mimosa B5-Lite na taki dystans.
Klienci puszczają na tym iptv i nie ma z tym zamoty i lepiej cenowo Cie to wyjdzie...

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pn, 16 paź 2017 17:15:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8377
pytanie takie że tylko ktoś ze szklaną kulą ci udzieli dobrej odpowiedzi.

AF5x przerzuca prawidłowo multicast. Stary Nanobridge M5 także (błędy pojawiały się dopiero przy 40 Mbitach) . Teraz tylko musisz wiedzieć ile potrzebujesz przepustowości.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 16 paź 2017 17:31:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 619
a kto wie, czy ktos nie ukrywa takiej kuli na poddaszu w starej drewnianej skrzyni :)
Liczylbym bardziej, na opinie odradzajace uzycia tego sprzetu w zaszumionym terenie.
Mam na tym linku most z AF5 i nie radzi sobie z netem i tv.
Wole uzyc AF-5x, gdy tu nie bedize potrzebne, moge uzyc w kilku innych miejscach wymieniajac rocketa na af5x bez odkrecania i wizowania anten.


Na górę
Post: pn, 16 paź 2017 18:44:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
Nadal nie podałeś podstawowej informacji, czyli ile przepustowości Ci potrzeba. AF 5x i AF 5 niewiele się różnią. Jak na AF 5 Ci nie działa to dlaczego miałoby działać na AF 5x? Jedynie może dlatego, że można dać dishe 30 dBi albo 34 zamiast wbudowanych anten 23 dBi. Ale na 3 km to powinno działać na AF24, a co dopiero na AF5. Albo masz za duży ruch na ten sprzęt, albo coś skopane z konfiguracją.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pt, 20 paź 2017 18:26:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 619
odpalilem dzis af-5x - mostem leca tylko multicasty i jest poprawa. Choc sonda z drugiej strony pokazuje mi jitter na poziomie 0,4ms - stabilne (przedtem mialem 0,1ms, ale rwalo poza skale) teraz sa minimalne straty.
zajadacz : w tym poscie viewtopic.php?f=36&t=56767 kamikaze wskazal sedno sprawy. Nieistotne ze do tv potrzebuje tylko 70-100mbps, skaczacy ruch do internetu nie moze wplywac na transmisje tv.
"microbursty które niestety występują przy łączeniu w jednej transmisji neta z TV o ile TV to w miarę stała jeśli chodzi o pasmo usługa to internet cechuje się dynamiką na poziome często niezauważalnym na wykresach bo samplowanie po prostu jest zbyt rzadkie i uśredniane. Jedynym wyjściem jest QOS i wydzielenie pasma gwarantowanego dal TV oraz zachowanie marginesu przepustowości by obsłużyć skokowy ruch. Dotyczy to tak samo światła jak i radia czy skrętki"

Czy moze ktos potwierdzic korzystny wplyw wlaczenia ponizszych opcji w AF na czasy opoznienia transmisji multicastow :
enhanced mimo
short cp
Zmienilem tylko masster tx dudy cycle na 75% w kierunku dosylu multicastow.


Na górę
Post: pt, 20 paź 2017 20:07:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 619
Co moze byc powodem tego, ze jitter nagle wzrosl po wymianie sprzetu- do 14tej multicasty lecialy AF5 razem z internetem, po 15tej juz oddzielnie przez af-5x


Załączniki:
sonda.JPG
sonda.JPG [ 66.01 KiB | Przejrzano 1918 razy ]
ak5x.JPG
ak5x.JPG [ 70.61 KiB | Przejrzano 1924 razy ]
Na górę
Post: ndz, 22 paź 2017 0:56:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16480
Lokalizacja: Nowa Ruda
Jitter ci wzrósł bo AF5X jest TDD a AF5 jest FDD.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 16 lis 2018 17:32:26

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl