Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 18 wrz 2017 21:00:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 615
Witam
Ktos zauwazyl zaleznosc dasan h660gw + przycinajacy co chwile jambox. Mam kilku klientow w sieci z takim kompletem i cos powoduje, ze im tv przycina, choc u innych na tym samym porcie GPON, rowniez z h660gw dziala idelanie. Sygnaly w normie.


Na górę
Post: pn, 18 wrz 2017 22:00:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 10 lip 2008 23:36:54
Posty: 1715
Lokalizacja: okolice Rzeszowa
od kiedy taka sytuacje masz? mam podobnie ~2-3tyg.
Sondy nic nie wykazują...

_________________
bitlan.com.pl


Na górę
Post: wt, 19 wrz 2017 6:38:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 615
trudno powiedizec, do konca sierpnia mialem dosyl airfibrami24, ktorw wprowadzaly zaklocenia, teraz swiatlowod, wiec glowny problem wyeliminowalem, a dalej sie pierdzieli. Nie wiem czy problem nie dotyczy tylko softu 1.45p4.18, ale tez nie wszystkich ONU. Jeden z klientow mowil wczoraj, ze po zaniku (wywalilo zasilanie przy OLTie i nie dzialal przez 5 min) nagle dzialalo mu dorbze, a przycinanie nasila sie z czasem. Inna klientka - rowniez wczoraj wieczorem - zglosila, ze nie da sie ogladac, miala 1.45p4.18, zaktualizowalem do 22 i potwierdzila, ze jest ok.


Na górę
Post: wt, 19 wrz 2017 8:41:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 10 lip 2008 23:36:54
Posty: 1715
Lokalizacja: okolice Rzeszowa
po odpalaj sądy mcrecv itp. właśnie też się za to zabieram....

_________________
bitlan.com.pl


Na górę
Post: pt, 22 wrz 2017 20:21:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 05 cze 2010 17:21:37
Posty: 485
A czy nie macie czasem 2 vlanow z tv na tej wkladce z tym samym multicastem?


Na górę
Post: pt, 22 wrz 2017 20:41:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 615
po jednym vlanie na internet i tv. Ale nawet gdyby byly 2 vlany, to nie powinno to byc problemem.


Na górę
Post: ndz, 24 wrz 2017 14:53:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 05 cze 2010 17:21:37
Posty: 485
no niestety przy h660 to jest problem :(, ale dobrze zauważyłeś, że to nie powinien być problem :)


Na górę
Post: pn, 25 wrz 2017 15:52:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 04 sie 2008 9:31:20
Posty: 198
Lokalizacja: dolnyśląsk
Coś źle prawicie.

Na H660GW bez problemu puszczam 2 vlany z tv
port 1 jambox
port 2 metro

Działa bez pudła 100% OK

Wersje softu również przechodziłem wszystkie kolejno.
Jak na moje oko żadna wersja nie robiła problemów.

Czy problem masz tylko na PONie?
czy IGMPv2 immediate leave masz disabled?


Na górę
Post: pn, 25 wrz 2017 19:22:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 15 paź 2011 11:12:15
Posty: 73
Wklej konfig


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: pt, 29 wrz 2017 13:36:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 05 cze 2010 17:21:37
Posty: 485
api13 pisze:
Coś źle prawicie.

Na H660GW bez problemu puszczam 2 vlany z tv
port 1 jambox
port 2 metro


Z tym samym multicastem, czyli z tymi samymi grupami i metro i jambox używają różnych adresów grup. :)


Na górę
Post: wt, 07 lis 2017 8:47:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 615
swiatlem 1gbit leci internet i tv (w oddzielnych vlanach). Obecnie ograniczam ruch do netu do 700 mbps poprzez queue tree. Moze ktos podsunie inny sposob ograniczenia ruchu?
Gdy ilosc ruchu do netu zbliza sie do 600-700mbps w tv pojawiaja sie lekkie przyciecia, przypuszczam, ze to przez niezbyt szczelne przycinanie ruchu na vlanie z internetem.


Na górę
Post: wt, 07 lis 2017 9:11:07 
Odpowiedz z cytatem
Online
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 423
Lokalizacja: Łódź
A czy 300 mega na tv ci wystarcza? Moim zdaniem nie bo to ok 12 kanałów HD. ..

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 07 lis 2017 9:47:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 363
Puść link 10G, albo wepnij to na osibnych linkach 1G

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 15 lis 2018 10:35:17

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl