Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 10 kwie 2017 7:23:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 29 wrz 2015 13:24:00
Posty: 12
Lokalizacja: Błonie
Witam
Jakich switchy używacie do dostarczania tv na blokach.


Na górę
Post: pn, 10 kwie 2017 14:21:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 05 cze 2010 17:21:37
Posty: 483
Cisco C2960G, Dasan Networks V2224G, ostatnio testuje DCN S4600-28P-SI, za nim sonda odbiera 23 kanały HD narazie problemów brak.


Na górę
Post: pn, 10 kwie 2017 14:40:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2307
spider59 pisze:
Cisco C2960G, Dasan Networks V2224G, ostatnio testuje DCN S4600-28P-SI, za nim sonda odbiera 23 kanały HD narazie problemów brak.

a jak w tych sprzetach jest z separacja portow?
dziala ok, czy nie?


Na górę
Post: pn, 10 kwie 2017 15:48:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 05 cze 2010 17:21:37
Posty: 483
Cisco i Dasan jest okej, w DCN nie potrzebowałem jak narazie.


Na górę
Post: pn, 10 kwie 2017 17:16:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 29 wrz 2015 13:24:00
Posty: 12
Lokalizacja: Błonie
Co sądzicie o switcha tplink l2 do tych celów


Na górę
Post: wt, 11 kwie 2017 8:14:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 sty 2011 0:36:15
Posty: 1305
Lokalizacja: Jaworzno
TL-SG3424 i jego nowy odpowiednik działa z mcastem ok.

_________________
netmon.pl


Na górę
Post: śr, 12 kwie 2017 9:01:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 15 paź 2011 11:12:15
Posty: 71
My używamy cisco sf300 lub sg300 nie widzimy żadnych problemów z multicastem


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: śr, 12 kwie 2017 9:05:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 08 gru 2009 9:21:34
Posty: 457
MIKRO pisze:
My używamy cisco sf300 lub sg300 nie widzimy żadnych problemów z multicastem


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Właśnie miałem o to zapytać, bo też używam SF300. Muszę zacząć migrację na SG300 bo mam większe taryfy a ludzie nie chcą ciągnąć światła do mieszkania, bo już mają skrętkę.

Masz może jakoś ogarnięte przydzielanie IP per port a nie do MAC?
Teraz mam tak że IP przydziela mietek na podstawie mac adresu, ale marzy mi się aby było tak że klient podpina cokolwiek i dostaje zawsze ten sam adres. Option 82 mam oczywiście włączoną na przełącznikach.


Na górę
Post: śr, 19 kwie 2017 18:53:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 15 paź 2011 11:12:15
Posty: 71
Nie mamy uruchomionej takiej usługi. Nadal mamy Mac-> ip


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 22 paź 2018 5:07:59

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl