Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 06 lut 2017 12:27:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 23 lip 2012 20:22:46
Posty: 51
Witam
Mam problem polegający na braku opcji w menu :P
Mam włączony ip routing, jednak nie mam w drzewie komendy ip multicast-routing tak samo jak ip pim sparse-mode.
Czy jest to kwestia softu?
Mój posiada: System image file is "flash:c3550-ipbase-mz.122-44.SE6/c3550-ipbase-mz.122-44.SE6.bin"
Jeśli tak, to jaki i skąd pobrać?


Na górę
Post: pn, 06 lut 2017 13:22:54 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8319
ja u siebie mam w jednym flash:c3550-ipservicesk9-mz.122-44.SE6.bin i mulitcast jest.

co do softu - albo pomogą rosjanie, albo zadzwoń do kogoś kto jest na lokalnej polibudzie, bo tam często w ramach szkoleń np CCNA mają dostęp do wielu softów, a to takiego staruszka raczej nikt nie będzie drzeć kotów. Czasem nawet w technikum coś takiego znajdziesz, bo jedno z zajęć cisco to naprawa softu.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 06 lut 2017 14:34:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 23 lip 2012 20:22:46
Posty: 51
Dziękuje za pomoc.Znalazłem soft, zrobiłem flash i pim jest dostępny.


Na górę
Post: czw, 13 lip 2017 18:56:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 22 wrz 2014 23:41:07
Posty: 18
Odgrzeję trochę kotleta. Mam ten sam problem z PIM na WS-C3550-12T tzn brak go "feature pim" nie działa. Wgrałem juz 3 różne softy i dalej PIMa brak. Generalnie potrzebuję uruchomić PIM pod EVIO także jak by ktoś miał sprawdzony soft do tego przełącznika to będę wdzięczny.


Na górę
Post: czw, 13 lip 2017 19:12:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1270
Lokalizacja: Myszków
Masz podany wyżej.
Kod:
System: Cisco IOS Software, C3550 Software (C3550-IPSERVICES-M), Version
12.2(44)SE2, RELEASE SOFTWARE (fc2)Copyright (c) 1986-2008 by Cisco
Systems, Inc.Compiled Thu 01-May-08 13:16 by antonino

Mój PIM.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pt, 14 lip 2017 14:33:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 22 wrz 2014 23:41:07
Posty: 18
Wgrałem taki sam działa. Dzięki


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 24 wrz 2018 16:01:25

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl