Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 05 lut 2017 12:40:48 
   Tytuł: VoIP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 247
Hej

Planujemy wdrożyć telefonie stacjonarna dla naszych klientów, świadczonych po FTTH. Jako że zapotrzebowanie na takie usługi nie jest za duże na początek wystarczyło by nam 50-100 numerów. Co byście proponowali? Gdzie i jaką usługę wykupić? Nie zamierzamy na tym zbytnio zarabiać, po prostu uzupełnienie oferty.


Na górę
Post: ndz, 05 lut 2017 23:22:45 
   Tytuł: Re: VoIP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 wrz 2009 12:11:28
Posty: 1358
Lokalizacja: lubuskie
numery i RN kup w UKE - koszt 320zł za blok (1000numerów) za RN 100zł
zgłoś się do kogoś kto ci to rozgłosi
wystąp do UKE po certyfikaty podłącz się do PLICBD
jeśli nie masz własnej centrali, wykup u kogoś, koszt średnio 200zł miesięcznie

z czasem zobaczysz że to co myślałeś że będzie dodatkiem, da ci jakieś spore dodatkowe złotówki, bo ontek jest już all in.

_________________
pozdr.
Maciek


Na górę
Post: pn, 06 lut 2017 1:16:19 
   Tytuł: Re: VoIP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 06 lut 2013 0:25:13
Posty: 137
saffi pisze:
jeśli nie masz własnej centrali, wykup u kogoś, koszt średnio 200zł miesięcznie

Możesz kogoś polecić co by mi mój RN i numerację za tyle ogarnął? Mam to w Lovo i mnie je.ią :\


Na górę
Post: pn, 06 lut 2017 9:26:49 
   Tytuł: Re: VoIP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1812
My używamy Atmana. Zasadniczo działa dobrze, ale czasami zdarza się, że Netia, przez którą wychodzą ma jakieś cyrki.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: pn, 06 lut 2017 9:58:48 
   Tytuł: Re: VoIP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 247
Właśnie chodziło mi o to żebym nie musiał kupować 1000 nr i płacić ok 500zl rocznie + 200 miesięcznie. Żeby to się opłacało musiałbym mieć pewnie koło 50 użytkowników na tel. Póki co jest 3, którzy tylko by to brali do rozmów z zagranicą. W czasie kiedy na prepeidy za 20 zł jest no limit na takie usługi nie ma rynku. Nawet firmy nie bardzo chcą stacjonarne tel. - takie czasy. Chcielibyśmy to mieć w sieci, ale nie dopłacać lub jak najmniej do tego. Dlatego pisałem, że 50-100 nr to max na 3-4 lata.


Na górę
Post: pn, 06 lut 2017 13:50:38 
   Tytuł: Re: VoIP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1812
Podobno teraz już taki operator nie może ci udostępnić swojej numeracji, więc jak chcesz mieć swoją to bez UKE się nie obejdzie. My w sumie w większości przenosimy, bo firma ma numer, którego używa od dawna albo potrzebuje, żeby faksy wysyłać.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: pn, 06 lut 2017 14:37:06 
   Tytuł: Re: VoIP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 wrz 2009 12:11:28
Posty: 1358
Lokalizacja: lubuskie
baroo pisze:
Podobno teraz już taki operator nie może ci udostępnić swojej numeracji, więc jak chcesz mieć swoją to bez UKE się nie obejdzie. My w sumie w większości przenosimy, bo firma ma numer, którego używa od dawna albo potrzebuje, żeby faksy wysyłać.

i tu jest cały haczyk :)
przy PONie proponujemy za niewielkie pieniądze jako dodatek, bo uruchomienie nic nie kosztuje.

fizyczni tak samo, bo maja rodziny za granicą, a oni moga dzwonić bez limitu pod warunkiem że numer w PL jest numerem stacjonarnym.
dodatkowo dostajesz kasę za przychodzące.

ja miałem ATM jeszcze jako reselerkę, teraz mam 3s, już jako własne.
tu i tu dobrze.

_________________
pozdr.
Maciek


Na górę
Post: pn, 06 lut 2017 16:09:23 
   Tytuł: Re: VoIP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1487
Może epitel w epix?


Na górę
Post: pn, 06 lut 2017 21:16:40 
   Tytuł: Re: VoIP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 06 lut 2013 0:25:13
Posty: 137
dawajcie wszystkich co wam do głowy przyjdą - będzie gdzie szukać ofert


Na górę
Post: pn, 06 lut 2017 23:01:53 
   Tytuł: Re: VoIP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 247
Dzięki za podpowiedzi


Na górę
Post: wt, 22 sie 2017 10:32:08 
   Tytuł: Re: VoIP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 06 lut 2013 0:25:13
Posty: 137
qbal pisze:
Hej

Planujemy wdrożyć telefonie stacjonarna dla naszych klientów, świadczonych po FTTH. Jako że zapotrzebowanie na takie usługi nie jest za duże na początek wystarczyło by nam 50-100 numerów. Co byście proponowali? Gdzie i jaką usługę wykupić? Nie zamierzamy na tym zbytnio zarabiać, po prostu uzupełnienie oferty.


Też tak myślałem zanim zaczęliśmy wdrażać. Technologicznie działa ok pewnie tak jak u każdego hurtownika, ale tematów pobocznych, formalnych itp. szczególnie jak ktoś zachce sobie przenieść numer będzie sporo. W takim wymiarze chyba lepiej oddać to całkowicie komuś, kto się tym zajmuje i firmować tylko swoją nazwą. Duży nacisk trzeba położyć na słowo "całkowicie".


Na górę
Post: śr, 23 sie 2017 10:01:50 
   Tytuł: Re: VoIP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 10 wrz 2014 9:18:06
Posty: 229
Lokalizacja: /dev/null
Jak już poprzenosisz to nie ma z tym większego problemu.
Inna sprawa że jest srania z formularzami jak UKE i spółka chcą corocznych raportów, raportów stanu sieci itd. itp.
No i te PLICBD / PLICBD2 ... ;]


Na górę
Post: czw, 24 sie 2017 12:36:49 
   Tytuł: Re: VoIP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 06 lut 2013 0:25:13
Posty: 137
bmpte pisze:
... UKE i spółka chcą corocznych raportów, raportów stanu sieci itd. itp.
No i te PLICBD / PLICBD2 ... ;]


Jeszcze nie miałem okazji, ale oczywiście się boję


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 17 paź 2018 1:05:19

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl