Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 29 sie 2016 14:48:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 02 wrz 2013 16:28:46
Posty: 534
Cześć

może zdarzyło się to u Was i macie rozwiązanie problemu.

Mam IPTV od EVIO wszystko pięknie śmiga. Tylko no właśnie zacina się czasami obraz na 1 -2 sekundy po prostu się zatrzymuje i po chwili idzie dalej.
Nie są to błędy kompresji.

Odpalone mam to na GPONie Huawei i końcówki abonenckie też Huawei'a. Za PIM'a robi Cisco i ma się dobrze obciążenie około 12% wiec znikome.
odbieram sygnał dynamicznie od dostawcy.
Transmisję zapewnia TK.

Jak to zachowuje się u Was?


Na górę
Post: pn, 29 sie 2016 15:21:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 16:36:16
Posty: 201
IPTV w sensie tylko strumienie czy tez boxy?
Jesli boxy to nie jestes podobno jedyny, ale ciezko nad tym pracuja.


Na górę
Post: pn, 29 sie 2016 15:24:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 02 wrz 2013 16:28:46
Posty: 534
Z boxami to nie odczuwamy problemów, bo mamy to samo na adb i ebox'ach. Wiec to nie ich wina.


Na górę
Post: pn, 29 sie 2016 18:47:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 583
Lokalizacja: PL
bluekom pisze:
Z boxami to nie odczuwamy problemów, bo mamy to samo na adb i ebox'ach. Wiec to nie ich wina.



cały wątek masz tutaj

https://ispforum.pl/index.php?topic=14621.100

odnośnie zacinania się evio

obecnie pracują nad update firmware - znają i wiedzą gdzie problem

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: pn, 29 sie 2016 20:34:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 sie 2010 18:56:31
Posty: 437
Lokalizacja: Żywiec, Bielsko, Kraków
Czy poprawki ostatnio wydane zmieniły coś u Was? u nas nadal występują zacięcia, obraz stoi a głos leci, pomaga albo zmiana kanału albo reboot STBka.

Odkąd mamy Evio mamy już 8-10 REZYGNACJI...

_________________
J. Wolfgang von Goethe

"Kto nie idzie do przodu, ten się cofa."


Na górę
Post: czw, 13 paź 2016 13:36:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 sie 2010 18:56:31
Posty: 437
Lokalizacja: Żywiec, Bielsko, Kraków
UP

_________________
J. Wolfgang von Goethe

"Kto nie idzie do przodu, ten się cofa."


Na górę
Post: pt, 14 paź 2016 8:22:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 01 lut 2009 16:48:05
Posty: 656
za to kolego poprawiło sie w SGT od jakiegoś czasu zero awarii:)

_________________
brak podpisu - _____________________________________________-------------------------------________


Na górę
Post: pt, 14 paź 2016 8:33:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 02 wrz 2013 16:28:46
Posty: 534
zgłoś do evio wyślą Ci sondę. Bo najprawdopodobniej masz problemy wewnątrz sieci albo firmware.


Na górę
Post: pt, 14 paź 2016 13:19:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 sie 2010 18:56:31
Posty: 437
Lokalizacja: Żywiec, Bielsko, Kraków
zgłosiłem, nie maja sondy na chwile obecną :-)

Wysłane z mojego EVA-L09

_________________
J. Wolfgang von Goethe

"Kto nie idzie do przodu, ten się cofa."


Na górę
Post: śr, 23 lis 2016 20:46:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 23 lis 2016 20:38:04
Posty: 2
Witam,
Identyczny problem z Evio występuje u nas, za PIMa robi Dasan V5824G multicasty idą tylko w GPONie i tak samo 1 -2 sekundowe zacięcia z różnym natężeniem, czasem kilkanaście dziennie, czasem kilkadziesiąt na ADB i Eboxach, może komuś udało się to jakoś zdiagnozować, bo na sondę nie idzie się od nich doczekać.


Na górę
Post: pt, 25 lis 2016 22:08:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 sie 2010 18:56:31
Posty: 437
Lokalizacja: Żywiec, Bielsko, Kraków
Luzzz pisze:
Witam,
Identyczny problem z Evio występuje u nas, za PIMa robi Dasan V5824G multicasty idą tylko w GPONie i tak samo 1 -2 sekundowe zacięcia z różnym natężeniem, czasem kilkanaście dziennie, czasem kilkadziesiąt na ADB i Eboxach, może komuś udało się to jakoś zdiagnozować, bo na sondę nie idzie się od nich doczekać.


Czyli to nadal się dzieje?

Nam podesłali sonde ale z sondy wynika że niby to u nas problemy sieciowe. Ale skoro więcej takich informacji ?

_________________
J. Wolfgang von Goethe

"Kto nie idzie do przodu, ten się cofa."


Na górę
Post: sob, 26 lis 2016 9:28:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 01 cze 2013 23:10:45
Posty: 267
Ja posiadam własną sondę Bridgetecha do monitoringu multicastów. Na kilku programach zawsze były problemy, np z paczki TVN. Gdy wysłałem im wyniki pomiarów stwierdzili, że wiedzą o problemie i są na etapie usuwania. Jak nie miałem sondy to zawsze była ściema, że u nich wszystko jest OK i problem występuje po mojej stronie. Nie doczekałem się poprawy więc zrezygnowałem z ich usług.


Na górę
Post: sob, 26 lis 2016 10:36:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 184
Lokalizacja: kuj-pom
Ja mam tez od Evio. Mam na JetStremach po lan i na eponie. Jako pim cisco. Mam klientow co nie maja zaciec. Mam tez takich co maja zaciecia. Co ciekawe ja sam korzystam z iptv po wifi z jetstreama i mam moze 1..2 zaciecia polsekundowe na dobe. Osoby z tego samego segmentu sieci nie narzekaja. W innym segmencie natomiast mam zaciec wiecej. Np kilka..nascie na dobe nawet do 15sek. Jedyna roznica to umnie sa switche 16p a tam 8p i 16p. We wszystkich 16p mam taki sam soft. W 8p mam inni niz w 16p. W sumie mam 11 segmentow i w kazdym sa klienci z tv.


Na górę
Post: sob, 26 lis 2016 18:37:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 23 lis 2016 20:38:04
Posty: 2
digitrax pisze:
Ja posiadam własną sondę Bridgetecha do monitoringu multicastów. Na kilku programach zawsze były problemy, np z paczki TVN. Gdy wysłałem im wyniki pomiarów stwierdzili, że wiedzą o problemie i są na etapie usuwania. Jak nie miałem sondy to zawsze była ściema, że u nich wszystko jest OK i problem występuje po mojej stronie. Nie doczekałem się poprawy więc zrezygnowałem z ich usług.

W ogóle zrezygnowałeś z iptv? Czy znalazłeś dostawcę, który nie ma takich problemów technicznych? Jak tak, to skąd kontent?


Na górę
Post: sob, 26 lis 2016 23:29:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 01 cze 2013 23:10:45
Posty: 267
Ja nie brałem ich kontentu na potrzeby IPTV ale na DVB-C. Traktowałem ich jako backup, który się nie sprawdził. Mam własną stację DTV. Teraz zamierzam potestować SGT.


Na górę
Post: czw, 01 gru 2016 13:53:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 sie 2010 18:56:31
Posty: 437
Lokalizacja: Żywiec, Bielsko, Kraków
ferrit pisze:
Ja mam tez od Evio. Mam na JetStremach po lan i na eponie. Jako pim cisco. Mam klientow co nie maja zaciec. Mam tez takich co maja zaciecia. Co ciekawe ja sam korzystam z iptv po wifi z jetstreama i mam moze 1..2 zaciecia polsekundowe na dobe. Osoby z tego samego segmentu sieci nie narzekaja. W innym segmencie natomiast mam zaciec wiecej. Np kilka..nascie na dobe nawet do 15sek. Jedyna roznica to umnie sa switche 16p a tam 8p i 16p. We wszystkich 16p mam taki sam soft. W 8p mam inni niz w 16p. W sumie mam 11 segmentow i w kazdym sa klienci z tv.


U nas podobnie, bezpośrednio z OLTa działa wszystko w porządku(biuro), u innego klienta zaś który leci z innego OLTa, też bezpośrednio z PIMa znów występują zacięcia ...

Ktoś ma jakieś pomysły jak to zorganizować?

_________________
J. Wolfgang von Goethe

"Kto nie idzie do przodu, ten się cofa."


Na górę
Post: ndz, 18 gru 2016 14:01:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 184
Lokalizacja: kuj-pom
Klienci mi zgłaszają takie coś: jak nastąpi przerwa w odbiorze iptv, przełączają kanały, wyłączają pilotem dekoder i nic nie pomaga, to odłączają zasilanie z dekodera na chwilę, podłączają ponownie i tv działa poprawnie. To jest szybsze niż czekanie. Nie zdarza się to często. Masz coś podobnego ? Czy wiesz co to może być ?
Wczoraj miałem coś takiego i pierwszy raz tak zrobiłem. Pomogło.


Na górę
Post: ndz, 18 gru 2016 15:33:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7555
Błąd w sofcie. Męcz dostawcę.
Natomiast IPTV jest wybredne i musisz uniknąć "przerw w odbiorze IPTV"

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 18 gru 2016 22:28:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 184
Lokalizacja: kuj-pom
Dziś taki efekt. Brak tv. Patrze na switch i widze że są ip multicastowe. Zmieniam kanał i w switchu zmienia się ip ale obrazu nadal brak. Równolegle podglądam jaka jest transmisja do mnie. Jest niska co świadczy że multicast nie leci. Znów zmieniam kanał ip w switchu się zmienił transmisja niska obrazu nadal brak. Po ok 4 min obraz jest ok. Transmsja wzrosła. W switchu na portach wszystko nadal ok. Macie jakiś pomysł ?
W jakim sofcie błąd ? W dekoderze ?


Na górę
Post: pn, 19 gru 2016 11:02:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 184
Lokalizacja: kuj-pom
Pytałem ludzi o wczorajszą przerwę i losowo jedni mieli inni nie.


Na górę
Post: czw, 29 gru 2016 11:13:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1594
My testujemy teraz unicasta i chodzi jak żyleta. Nawet dokeder się specjalnie nie przywiesza.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: pn, 02 sty 2017 15:02:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 mar 2009 11:23:48
Posty: 777
Unicast troszkę masakra.... Fajne chodzi... ale co przy 200 klientach na OLT ?

_________________
http://www.citynet.rzeszow.pl


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 14:05:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 208
Lokalizacja: woj.śląskie
baroo pisze:
My testujemy teraz unicasta i chodzi jak żyleta. Nawet dokeder się specjalnie nie przywiesza.

Tez testuję unicast. Potwierdzam, chodzi super.


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 15:29:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 01 cze 2013 23:10:45
Posty: 267
Zmienicie zdanie o unicaście jak zaczną Wam się uplinki kończyć :D


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 16:48:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 mar 2009 11:23:48
Posty: 777
Uplinki to nie problem bo 10G tanie, tylko od razu 1/3 OLT'a poleci dla setki klientów TV.

_________________
http://www.citynet.rzeszow.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: djvolt1942 i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 20 sty 2017 1:25:11

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl