Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 11 lis 2016 17:58:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 24 sty 2013 2:35:06
Posty: 11
Pytanie do kolegów instalatorów, jakie macie patenty na zlokalizowanie koncentryka w piwnicy który idzie do mieszkania klienta?
Ze skrętką nie ma problemu, podłączam generator fali (szukacz par przewodów) i znajdę drugi koniec gdziekolwiek by nie był. Niestety przy koncentrykach jak mam wiązke w piwnicy kilkudziesięciu kabli to nic nie słychać.


Na górę
Post: pt, 11 lis 2016 18:20:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 23 mar 2014 11:51:27
Posty: 186
To coś źle robisz. Generator wykrywa też przewody koncentryczne.

_________________
VU+ ULTIMO 4K BH
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100
Televes Q90AL


Na górę
Post: pt, 11 lis 2016 18:31:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 06 lip 2014 2:01:20
Posty: 108
zlotanoga pisze:
Pytanie do kolegów instalatorów, jakie macie patenty na zlokalizowanie koncentryka w piwnicy który idzie do mieszkania klienta?
Ze skrętką nie ma problemu, podłączam generator fali (szukacz par przewodów) i znajdę drugi koniec gdziekolwiek by nie był. Niestety przy koncentrykach jak mam wiązke w piwnicy kilkudziesięciu kabli to nic nie słychać.

Jeśli to nowy budynek to może w przedpokoju klient ma szafkę w której musisz zmostkować kabel z piwnicy z kablem do pokoju? Szukaczem da się znaleźć.


Na górę
Post: pt, 11 lis 2016 18:33:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 23 mar 2014 11:51:27
Posty: 186
Bez komentarza !!!

_________________
VU+ ULTIMO 4K BH
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100
Televes Q90AL


Ostatnio zmieniony ndz, 13 lis 2016 20:57:36 przez Fotodetektor, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: pt, 11 lis 2016 19:29:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 24 sty 2013 2:35:06
Posty: 11
ams pisze:
Jeśli to nowy budynek to może w przedpokoju klient ma szafkę w której musisz zmostkować kabel z piwnicy z kablem do pokoju? Szukaczem da się znaleźć.

Właśnie chodzi o nowe budynki. Tak jak napisałeś w mieszkaniu jest puszka w której się mostkuje kabel dosyłowy z pokojami.
Więc jak podpinam szukacz (czerwony przewód do żyły czarny do ekranu) to sygnał natychmiast znika. Czyli gdzieś jest zwarcie tak? I co w takim przypadku?

Fotodetektor pisze:
Jak się nie ma doświadczenia to żadne przyrządy, narzędzia nie pomogą.

Dziękuję za odpowiedź, a czy mógłbyś się podzielić swoim doświadczeniem? :) Będe wdzięczny.


Na górę
Post: sob, 12 lis 2016 10:17:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 maja 2011 9:27:35
Posty: 738
Fotodetektor pisze:
Jak się nie ma doświadczenia to żadne przyrządy, narzędzia nie pomogą.


Dlatego zlotanoga grzecznie pyta o poradę. Jak nie masz nic lepszego do powiedzenia to po co zabierasz głos?


Na górę
Post: sob, 12 lis 2016 15:20:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 23 mar 2014 11:51:27
Posty: 186
Bez komentarza.

_________________
VU+ ULTIMO 4K BH
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100
Televes Q90AL


Ostatnio zmieniony ndz, 13 lis 2016 20:56:41 przez Fotodetektor, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: ndz, 13 lis 2016 17:10:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1401
Lokalizacja: Katowice
Fotodetektor pisze:
Żebyś Ty mógł coś napisać!


Zwracam uwagę, że offtopujesz i zamiast pomóc to robisz wycieczki osobiste. Napisać "poszukaj w google" albo "to źle robisz" to każdy umie. Jeżeli nie masz nic sensownego do napisania, to po prostu nie pisz.

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl (Serwery VPS)


Na górę
Post: ndz, 13 lis 2016 22:37:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 24 sty 2013 2:35:06
Posty: 11
Tak pomyślałem że kabel może być wpięty w piwnicy w szafce innego operatora. Czy w takim przypadku przez ekran przejdzie sygnał?


Na górę
Post: pn, 14 lis 2016 11:26:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2162
pytasz gościa skad ma tv/internet jeśli wymieni konkurencje to wiesz gdzie szukać
jesli nie wie to odpinasz po kolej kable abonenckie ewentualnie kabel dosyłowy do klatki i patrzysz kiedy tv zgaśnie
jesli nie zgaśnie włamujesz się do skrzynki konkurencji i jak wyżej

szukacza podepnij do ekranu tylko i szukaj

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: pn, 14 lis 2016 13:25:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 290
Raz kiedyś podłączyłem tuner satelitarny. On wystawia około 14 lub 18 Volt (w zależności od polaryzacji) żeby zasilić konwerter. I mi akurat się udało. Ale jak to ma komuś uszkodzić już podłączone sprzęty, bo jest po drodze mostkowane to słaby chyba pomysł.


Na górę
Post: ndz, 11 gru 2016 14:47:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 23 mar 2014 11:51:27
Posty: 186
Przepraszam, ale nie było kiedy odpisać na spokojnie.
Wszelkie złowrogie komentarze są zbędne :jezyk:
Jaki masz ten generator ? Jeśli nie poradziłeś sobie to pomogę.

_________________
VU+ ULTIMO 4K BH
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100
Televes Q90AL


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 12 gru 2017 2:43:53

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl