Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Autor Wiadomość
Post: ndz, 02 mar 2014 19:08:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 30 sty 2004 3:47:49
Posty: 151
Lokalizacja: Gliwice
A mam do was pytanie. Bo Epg mam o 1h do tyłu. Jak zrobić żeby było dobrze?.
Czas na stalkerze jest dobry. Na tunerze też ale epg są opóźnione.


Na górę
Post: wt, 04 mar 2014 12:29:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 sty 2011 0:36:15
Posty: 1318
Lokalizacja: Jaworzno
w xml z EPG też jest podana strefa czasowa. Najprawdopodobniej tam masz źle ustawione.

_________________
netmon.pl


Na górę
Post: wt, 04 mar 2014 16:32:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 17 maja 2013 15:23:14
Posty: 2
Zerknij, czy na MAGu ustawiłeś prawidłowo NTP i strefę - to też miało wpływ.


Na górę
Post: śr, 05 mar 2014 11:22:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 30 sty 2004 3:47:49
Posty: 151
Lokalizacja: Gliwice
;) pomogło ustawienie "strefy na linuxie" mimo że była to chyba epeg nie było wgrane wcześniej. Po przeładowaniu działa :).
Dzięki za pomoc ;).
Brakuje mi tylko paska postępu ;) ale może Ukraincy to wprowadzą chyba że samemu 3ba będzie w kodzie grzebać.
A w najnowszej wersji już jest język Polski ;)

Pozdrawiam ;).


Na górę
Post: pt, 11 kwie 2014 13:17:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 30 sty 2004 3:47:49
Posty: 151
Lokalizacja: Gliwice
Czy może ktoś z was zrobił pasek postępu? bo w sumie soft super się spisuje ale brakuje mi paska jakiegokolwiek który pokazuje ile % już danego programu leci.

Pozdrawiam.


Na górę
Post: wt, 22 kwie 2014 11:56:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 maja 2011 9:27:35
Posty: 743
Mam problem z aktualizacją. Obecnie mam soft customowy 0.2.14.r8. Nowa dostawa magów ma soft 016.r5. Skompilowałem sobie najnowszy soft ale podczas aktualizacji mam błąd: Wrong signature. W związku z tym mam dwa pytania:

1. Czy da się skompilować nowy z własnym logiem aby działał i dało się go wepchać na STB? W grę wchodzi tylko aktualizacja zdalna.
2. Jeśli nie da się zrobić ptk. 1 to co i jak ustawić aby Magi aktualizowały się do najnowszej wersji z sieci lokalnej ? Wrzucam sobie plik imageupadate na serwer stalerka, podaję ścieżkę poprawną ale po wciśnięciu Verify nic się nie dzieję - gdy mam złą ścieżkę to jest komunikat o złym adresie.

// edit - jednak coś się dzieje - wrong image or damaged...

PS. STB nie mają bezpośrednio dostępu do Internetu.


Na górę
Post: wt, 13 maja 2014 12:24:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 15 mar 2012 14:53:19
Posty: 32
Podłączam się pod pytanie - czy można wgrać własne logo startowe w miejsce czarno-czerwonego logo INFOMIR?


Po resecie do ustawień fabrycznych mam niebieskie tło. Rozumiem, że wgranie nowego logo następuje tylko poprzez Stalkera?


Na górę
Post: śr, 14 maja 2014 12:07:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 17 kwie 2008 19:34:05
Posty: 381
Lokalizacja: Zamość
http://wiki.infomir.eu/doku.php/en:faq: ... mag200_250

_________________
PIWO- Przysmak Istny Wielu Obywateli
http://www.speedtest.net/result/1406608213.png


Na górę
Post: czw, 15 maja 2014 8:46:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 sty 2011 0:36:15
Posty: 1318
Lokalizacja: Jaworzno
Da się nieco prościej, trzeba odpalić tftp:

do dhcpd.conf:

class "MAG250_upglogo" {
match if (( option vendor-class-identifier="InfomirMAG250upglogo"));
filename "mag250/STB-bootlogo.bmp.gz";
next-server 192.168.188.2;
vendor-option-space Infomir;
option Infomir.logo_x 0;
option Infomir.logo_y 0;
option Infomir.bg_color 0x00FFFFFF;
option Infomir.fg_color 0x00000000;
}

Wgranie logo następuje z menu serwisowego (update tools i coś tam set logo). Pobierze i zapisze.

_________________
netmon.pl


Na górę
Post: śr, 04 cze 2014 4:28:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 4:26:12
Posty: 6
Mam problem trafilem na to forum szukajac rozwiazania do Mag250.
zrobilem factory reset i teraz uruchamiajac wyskakuje Tftp load i nic sie nie dzieje nie moge uruchomic pudla.
Prosze o pomoc


Na górę
Post: śr, 04 cze 2014 10:40:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 maja 2011 9:27:35
Posty: 743
Wejdź do menu, zmień bootowanie na NAND i będzie działać.


Na górę
Post: śr, 04 cze 2014 23:43:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 4:26:12
Posty: 6
Pierw wchodzilem do Bios menu i probowalem rozne opcje w tej chwili jak bym chcial zmienic na Nand nie moge wejsc w Upgrade Menu i caly bios sie pomniejszyl o kilka pozycji jest tylko dzialajace:
Upgrade Tools
Def. Settings
exit & Save
Exit & Discard

Co dalej robic?


Na górę
Post: czw, 05 cze 2014 9:19:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 maja 2011 9:27:35
Posty: 743
W takim razie wejdź w Upgrade Tools i wgraj od nowa soft (np. z USB)

http://soft.infomir.com.ua/mag250/release/0.2.18-r4/


Na górę
Post: pt, 06 cze 2014 0:34:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 4:26:12
Posty: 6
wlaczam i wyswietla

mag250/imageupdate not present

poratuj z gory dzieki


Na górę
Post: pt, 06 cze 2014 1:07:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 4:26:12
Posty: 6
Ok juz rozgryzlem dzieki wielkie. Macie jakies namiary na polska tv ?


Na górę
Post: pt, 06 cze 2014 1:45:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 4:26:12
Posty: 6
Wczesniej mialem kilka polskich programow i wpisuje adresy ktore byly wczesniej uzywane jednak po tym calym factory restart nie dziala mi to spowrotem jak przywrocic ta tv?

PORTAL 1 URL: http://portal.playtv.us/portal/portal.php
NTp SERVER: portal.playtv.us


Na górę
Post: pt, 06 cze 2014 10:50:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 maja 2011 9:27:35
Posty: 743
Nie używałem MAGa do innych portali niż stalker więc Ci nie pomogę w tym temacie.


Na górę
Post: pt, 06 cze 2014 16:25:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 4:26:12
Posty: 6
A jak uzywać stalker ?

W tej chwili mam pustą boxe i żadnych kanałow jestem w tak zwanej dup..


Na górę
Post: wt, 24 cze 2014 10:46:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 17 kwie 2008 19:34:05
Posty: 381
Lokalizacja: Zamość
Mam nieco trudniejsze pytanie , czy komuś z was udało się uruchomić npvr na stalkerze ?

_________________
PIWO- Przysmak Istny Wielu Obywateli
http://www.speedtest.net/result/1406608213.png


Na górę
Post: wt, 24 cze 2014 10:51:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 16:36:16
Posty: 400
Tak, ale dzialalo dosc kiepsko.

W ktoryms momencie doszlo na przyklad do tego, ze plik z nagraniem mial >100GB. Bo tak ;) Bo cos sie nie przestalo nagrywac...


Na górę
Post: wt, 24 cze 2014 12:17:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 17 kwie 2008 19:34:05
Posty: 381
Lokalizacja: Zamość
możesz pochwalic sie swoim konfigiem ?

_________________
PIWO- Przysmak Istny Wielu Obywateli
http://www.speedtest.net/result/1406608213.png


Na górę
Post: wt, 24 cze 2014 15:04:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 16:36:16
Posty: 400
No w sumie to nie :)
Z dwoch powodow, po pierwsze juz jest wylaczone - storage jest zlikwidowany.
A po drugie to bylo zrobione zgodnie z manualem: http://wiki.infomir.eu/doku.php/en:stal ... _configure (Configuration of the Storage (separate server))
Bez zadnych udziwnien i niespodzianek, dzialalo od reki.

Napisz lepiej co nie dziala - moze pomoge :)


Na górę
Post: pt, 27 cze 2014 13:38:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 17 kwie 2008 19:34:05
Posty: 381
Lokalizacja: Zamość
no i zrobiłem , nagrywa ale jak zacznie to już nie kończy ;)

_________________
PIWO- Przysmak Istny Wielu Obywateli
http://www.speedtest.net/result/1406608213.png


Na górę
Post: pt, 27 cze 2014 14:06:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 16:36:16
Posty: 400
Mialem dokladnie ten sam problem.
Nie zalezalo mi na tym, wiec nie badalem sprawy. Odpuscilem.


Na górę
Post: pn, 01 lut 2016 10:21:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 05 cze 2010 17:21:37
Posty: 486
Witam

Mam na mag254 problem, podczas oglądania raz na jakiś czas (raz jest to 3 razy w ciągu dnia raz 30 razy) podczas oglądania kanał zanika po czym po 2s włącza sie na nowo. Wygląda to dokładnie tak jak by kanał był przełączany.

Szukam problemu chodź raczej nie skłaniam się do stalkera ani maga, problem jest za gponem na końcówce są dwa rożne kontenty tv. OLT Dasana na końcówce H640GW-02.

Na porcie nie gponowym problem nie występuje.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 14 gru 2018 19:23:01

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl