Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 57 Następna
Autor Wiadomość
Post: sob, 09 lut 2013 16:32:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 30 sty 2004 3:47:49
Posty: 151
Lokalizacja: Gliwice
Witam. Własnie znalazłęm nowe darmowe middleware Stalker.
Oto link:
http://www.infomir.eu/eng/products/free ... e-stalker/
Tunery które obsługuje można kupić w USA po 68$ MAG-250.
Fajnie się prezentuje na Youtube w porównaniu do możliwości besmarta i nangu. http://www.youtube.com/watch?v=rYavoyfgU9w
Mają nawet virtualabox-a demonstracyjnego do pobrania
https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

Minimalne wymagania są dość fajne:
VOD storage – at least 3 GHz, 2 Gb of RAM on 100 subscribers;
WEB media portal 2.5 GHz, 2 Gb of RAM on 500 subscribers;
Multicast Streamer – at least 1000 Mhz on the transponder, 512 Mb of RAM on the transponder.

Czy ktoś się już z Was tym bawił?


Na górę
Post: sob, 09 lut 2013 17:39:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 08 lis 2010 20:33:31
Posty: 90
Lokalizacja: Gliwice
Tylko dlaczego z USA skoro produkt jest Ukraiński :)
Ostatnio wszyscy przerzucili się na MAG250, ponieważ działają rewelacyjnie.
Jest też krajowy przedstawiciel tego sprzętu alfaextranet.


Na górę
Post: sob, 09 lut 2013 17:45:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 30 sty 2004 3:47:49
Posty: 151
Lokalizacja: Gliwice
A bo Ukrainy nie odpisali ;) a tam było od ręki.. ale wysłałem drugie zapytanie ;) najlepsze jest to że nawet na Androida jest emulator MAG250 ale jeszcze nie testowałem czy działa..
Zapowiada się ładnie ;) nawet z tego co wiem Jambox chce je wprowadzić..
A na stronie od alfaextranet nie mogłem znaleźć..


Na górę
Post: sob, 09 lut 2013 18:12:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 08 lis 2010 20:33:31
Posty: 90
Lokalizacja: Gliwice
szmarek pisze:
Zapowiada się ładnie ;) nawet z tego co wiem Jambox chce je wprowadzić..

Tak, są już dostępne w wersji testowej. Szkoda, że Jambox dopiero teraz je wprowadza, ponieważ większość dostawców IPTV ma je w ofercie od wielu lat.

Generalnie MAG działa rewelacyjnie. Zero problemów ze stabilnością. Nawet w prostej wersji bez MW można go odpalić. Niestety wgrany w niego firmware jest tylko po rusku i angielsku.

szmarek pisze:
A na stronie od alfaextranet nie mogłem znaleźć..

Podobno mają zostać dystrybutorem na dniach.


Na górę
Post: pn, 11 lut 2013 13:48:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 21 lut 2009 0:06:21
Posty: 412
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Mam potwierdzenie z dziś od AlfaExtraNet że końcem tygodnia będą u nich STB w cenie OKOŁO 200 PLN netto (wszystko zależy od kursu). Także kontaktujcie się z Marcinem.

_________________
Przemysław Stanisław Knycz
Futurama: You can't prove it won't happen
http://fb.com/djrzulf


Na górę
Post: pn, 11 lut 2013 15:43:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 30 sty 2004 3:47:49
Posty: 151
Lokalizacja: Gliwice
O dzięki za info bo chce parę sztuk na testy kupić. Jak dla mnie możliwości są super ;) oby w realu działał tak jak na prezentacji z Youtube.


Na górę
Post: pn, 11 lut 2013 17:45:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 21 lut 2009 0:06:21
Posty: 412
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Działa 10x lepiej niż Zyxel.

_________________
Przemysław Stanisław Knycz
Futurama: You can't prove it won't happen
http://fb.com/djrzulf


Na górę
Post: pn, 11 lut 2013 17:59:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 maja 2004 20:00:45
Posty: 2284
a przepraszam czy będzie można kupić 1 (słownie: jedną) sztukę aby się tym pobawić?

_________________
"...Dyplomacja to taka sztuka mówienia spier...j, tak aby Twój rozmówca poczuł radość z powodu oczekującej go podróży..."


Na górę
Post: pn, 11 lut 2013 21:01:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 maja 2011 9:27:35
Posty: 743
Wygląda ciekawie, widzę że dysk można podłączyć. Nagrywać można czy tylko odtwarzać ?


Na górę
Post: wt, 12 lut 2013 20:56:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 21 lut 2009 0:06:21
Posty: 412
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Tak, dlatego prosiliśmy AEN, żeby zrobili volumen, doliczyli koszty magazynowania i mogli nam wysyłać po jednej sztuce w dobrej cenie [;

_________________
Przemysław Stanisław Knycz
Futurama: You can't prove it won't happen
http://fb.com/djrzulf


Na górę
Post: pn, 18 lut 2013 15:40:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 maja 2011 9:27:35
Posty: 743
STB są już dostępne. Przed chwilą poszło zamówienie.


Na górę
Post: pn, 18 lut 2013 20:42:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 mar 2009 11:23:48
Posty: 780
300 netto ? Motrola lata po 260 :(

_________________
http://www.citynet.rzeszow.pl


Na górę
Post: pn, 18 lut 2013 22:37:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 maja 2011 9:27:35
Posty: 743
Mi zaoferowali 215 zł/netto więc cena bardzo dobra.


Na górę
Post: śr, 20 lut 2013 19:29:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 18 sty 2008 16:43:34
Posty: 929
Już poniżej 240netto cena robi się dobra. Oby tylko działało lepiej od Zyxel-a bo mam już dość tego szitu.


Na górę
Post: śr, 20 lut 2013 21:10:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 30 sty 2004 3:47:49
Posty: 151
Lokalizacja: Gliwice
przy zakupie 100 szt. można zejść do 180zł ;)) to dopiero jest dobra cena.. jest ktoś chętny na zakup grupowy ?;)
tak poza tym jutro powinna dojść 1 szt. testowa ;) to dam znać jak działa...

DFI: a co z zyxelem się dzieje? ja mam 2szt. i jestem zadowolony jak dla mnie lepszy od motorolki która w standby pobiera nadal streaming.


Na górę
Post: śr, 20 lut 2013 22:18:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 maja 2011 9:27:35
Posty: 743
Ja już testuje i jak na razie same pozytywne wrażenia.

szmarek

Jaki masz model zyxela, że jesteś z niego zadowolony ? Jesteś pierwszą osobą, która je chwali.


Na górę
Post: czw, 21 lut 2013 0:04:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 30 sty 2004 3:47:49
Posty: 151
Lokalizacja: Gliwice
halford pisze:
Ja już testuje i jak na razie same pozytywne wrażenia.

szmarek

Jaki masz model zyxela, że jesteś z niego zadowolony ? Jesteś pierwszą osobą, która je chwali.

No ja mam STB2101-HD i z nim nie mam problemów nie wiem jak z innymi. Ale podoba mi się to że daje standby i nie ssie ostatniego kanału jak w motorolce.
A zakładając że masz 100 motorolek każdy będzie ssać ten kanał na którym zostawił klient w standby.


Na górę
Post: czw, 21 lut 2013 13:20:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 11 sie 2009 8:56:32
Posty: 392
Lokalizacja: Tarnów
szmarek pisze:
halford pisze:
Ja już testuje i jak na razie same pozytywne wrażenia.

szmarek

Jaki masz model zyxela, że jesteś z niego zadowolony ? Jesteś pierwszą osobą, która je chwali.

No ja mam STB2101-HD i z nim nie mam problemów nie wiem jak z innymi. Ale podoba mi się to że daje standby i nie ssie ostatniego kanału jak w motorolce.
A zakładając że masz 100 motorolek każdy będzie ssać ten kanał na którym zostawił klient w standby.

Też je mieliśmy, jedyny ich plus to nagrywanie jednego a oglądanie innego kanału, poza tym się wieszają i przegrzewają (wolnostojące na półce).
Nie zauważyłem takich problemów o jakich piszesz na Motorolach 1003 i 1910, po przejściu w stan czuwania ruch na porcie zamiera, od czasu do czasu leci DHCP i komunikacja z BS

_________________
Tarnowskie forum airsoftowe


Na górę
Post: pt, 22 lut 2013 0:15:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 30 sty 2004 3:47:49
Posty: 151
Lokalizacja: Gliwice
LordRuthwen pisze:
Też je mieliśmy, jedyny ich plus to nagrywanie jednego a oglądanie innego kanału, poza tym się wieszają i przegrzewają (wolnostojące na półce).
Nie zauważyłem takich problemów o jakich piszesz na Motorolach 1003 i 1910, po przejściu w stan czuwania ruch na porcie zamiera, od czasu do czasu leci DHCP i komunikacja z BS


Hm mój Zyxel na Jamboxie się raczej z tego co widzę nie wiesza.... i temperatura normalna... ale dość wolny jest....
a co do Motoroli to model 1920 ;) najtańszy po sleepie i tak leci streaming ale po włączeniu od razu leci obraz.. wiec są + i -.
Dziś testowałem MAG250 na Stalkerze i powiem że jest zaje...... :) szybki no i możliwości... w porównaniu z midlewarem od SGT...


Na górę
Post: pt, 22 lut 2013 20:46:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 30 sty 2004 3:47:49
Posty: 151
Lokalizacja: Gliwice
Mam pytanko skąd pobieracie kontent EPG? bo znalazłem listę xmltv_poland.xml ale stalker coś nie potrafi pobrać albo wyświetlić.... chyba że coś źle robię... udało się komuś to skonfigurować z EPG?


Na górę
Post: pt, 22 lut 2013 21:44:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: sob, 26 lis 2011 19:35:49
Posty: 453
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
A zawartość tego xml to nie jest przeparsowany program z wp.pl? Jeśli tak to radzę najpierw pogadać z akpa.pl

_________________
Marek Haliniak
AS197892::MH8869-RIPE
TVK Nowy Tomyśl
http://tvk.smnt.pl


Na górę
Post: sob, 23 lut 2013 1:44:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 30 sty 2004 3:47:49
Posty: 151
Lokalizacja: Gliwice
Chyba nie :) plik ze https://code.google.com/p/epg-xmltv-polish/ więc myślę że legalny i pewny ;D a robiony chyba pod xmbc z tego co widzę... https://sites.google.com/site/xmltvxbmc/home


Na górę
Post: sob, 23 lut 2013 12:20:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 maja 2011 9:27:35
Posty: 743
Ja zmodyfikowałem epgdownloadera, którego używam do BS i jest ok.

Mam inny problem. W menu głównym i przy przełączaniu programów zamiast godziny pokazuje mi się time_format i date_format. U was też tak jest?


Na górę
Post: sob, 23 lut 2013 12:37:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 30 sty 2004 3:47:49
Posty: 151
Lokalizacja: Gliwice
halford pisze:
Ja zmodyfikowałem epgdownloadera, którego używam do BS i jest ok.

Mam inny problem. W menu głównym i przy przełączaniu programów zamiast godziny pokazuje mi się time_format i date_format. U was też tak jest?

Jak spolszczyłem wersję to też tak miałem ;) więc powróciłem do eng wersji.

A już wiem czemu mi epg nie działa bo ta lista co podałem w linku jest przeterminowana 2012.04.17 stąd brak epg.


Na górę
Post: pn, 25 lut 2013 11:48:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 maja 2011 9:27:35
Posty: 743
Wiesz może gdzie ustala się limit strumieni do nagrywania (w tym samym czasie) ? Widziałem komunikat informujący o przekroczeniu limitu jednak nie mogę znaleźć gdzie ten limit się ustawia.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 57 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 22 paź 2018 0:43:05

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl