Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: pn, 28 sty 2013 14:18:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5173
we fritz box fon ata można bez problemu.
w tym czymś co podałeś to nie wiem, bo nawet nie wiem co to jest.
tak na szybko patrzę na cennik halonet i nigdzie nie piszą stawki w szczycie i poza szczytem..


Na górę
Post: pn, 28 sty 2013 14:39:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 18 kwie 2008 14:55:28
Posty: 49
Chodzi mi np o cos takiego:
http://allegro.pl/speedport-w700v-funkc ... 89489.html
sa rózne modele Speedport W500, W700 itd..itp
sprzedawcy piszą ze to odpowiedniki duzo drozszych fritz boxów - ale czy warto kupic takie urzadzenie? - jak sie to sprawuje? I jesli juz to który model? A moze szukac najtanszego FRITZ!Box Fon ATA
Halonet ma jedna stawke 7gr za minute.
Happycall ma zróznicowana - i w godz szczytu jest niewiele - ale drozej niz halonet, bo 0,73gr/min - i to zaleznie od kursu euro
ale za to wieczorami i rano jest ok 5gr /min -dlatego zostawiam obydwu operatorów


Na górę
Post: pn, 28 sty 2013 18:12:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 29 lut 2008 10:20:28
Posty: 33
korzystam w dwóch miejscach z Speedport W700V z oprogramowaniem FRITZ!Box i sprawują się ok
jak nie potrzebujesz "kombajnu" tylko samą bramkę to polecam http://allegro.pl/oryginalna-bramka-voip-fritz-box-fon-5010-i2984920312.html
przy zakupie powyższych bramek upewnij się że są z adapterem TAE - RJ45/RJ1


Na górę
Post: śr, 30 sty 2013 17:06:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 18 kwie 2008 14:55:28
Posty: 49
A jak to sprawdzic czy ma adapter TAE - RJ45/RJ1 - jakie gniazda powinien posiadac taka bramka aby mozna bylo podpiac zwykly tel a z drugiej strony do routera.


Na górę
Post: śr, 30 sty 2013 17:30:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1794
No z freeconeta jak chcieliśmy to bez problemu dało się przenieść numery.

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: śr, 30 sty 2013 19:09:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 29 lut 2008 10:20:28
Posty: 33
Arty pisze:
A jak to sprawdzic czy ma adapter TAE - RJ45/RJ1 - jakie gniazda powinien posiadac taka bramka aby mozna bylo podpiac zwykly tel a z drugiej strony do routera.

czy ma adapter to już musisz przed zakupem pytać sprzedawcę lub uważnie przeczytać opis aukcji (często w opisie jest info czy bramka jest z adapterem czy bez)

poniżej masz kilka aukcji z samymi adapterami to możesz zobaczyć jak wyglądają, a ze zdjęć domyślisz się do czego służą
http://allegro.pl/kabel-adapter-wtyk-tae-gniazdo-rj11-okazja-i2971491911.html
http://allegro.pl/kabel-adapter-telefon-tae-rj11-niemiecki-i2970117739.html

p.s. adaptery są potrzebne tylko do bramek FRITZ!Box i pochodnych,
linksys standardowo ma wyjście rj11


Na górę
Post: pt, 01 lut 2013 14:16:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 18 kwie 2008 14:55:28
Posty: 49
Dzieki - juz rozumiem - nie wiedzialem ze Fritz boxy nie maja RJ11....


Na górę
Post: sob, 02 lut 2013 10:20:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5173
niewszystkie. fritzboxfonata ma 2 gniazda rj11


Na górę
Post: pn, 04 lut 2013 10:29:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 18 kwie 2008 14:55:28
Posty: 49
A własn czym róznią sie:
FRITZ BOX ATA 1020
od
FITZ BOX FON 5010 ?
lub
FRITZ!Box Fon 5050
czy powinienenm zwracac uwage na jakies anexy A,B - nie mam pojecia co to oznacza i czy przy moim podłaczeniu powinno mnie to interesowac????


Na górę
Post: śr, 20 mar 2013 10:40:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 18 kwie 2008 14:55:28
Posty: 49
Który z fritzów bedzie lepszy i dlaczego>?
7141
7140
7170
7112
ATA (1020)
5050

Znalazłem kilka - w sumie podobna cena - który bardziej przyszłosciowy i lepszy ( chodzi głównie o VOIP) ale dodatkowe funkcje tez mogę się na przyszłość przydać...
(Gdybym wzioł jaks z WI-FI to moge wyeliminowac mojego edimaxa - który słuzy jako router wi-fi ?


Na górę
Post: ndz, 24 mar 2013 21:20:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 13 sie 2005 14:57:33
Posty: 248
Można zerknąć tutaj http://etelefonia.pl/rating.html

Ja teraz testowo założyłem konto na IPCall. Miałem Easycalla i średnio byłem zadowolony z jakości rozmów i tego, że często był problem z dodzwonieniem się za 1 razem na bramkę z zewnątrz nawet jeśli miałem ją wystawioną na zewnętrznym adresie IP a ping do serwera voip po ~14-17 ms. Póki co IPCall działa ok.

_________________
Wg klienta net po kablu ma krystaliczny odbiór a po radiu czasem Youtube śnieży. Taka różnica.


Na górę
Post: śr, 24 kwie 2013 11:07:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 18 kwie 2008 14:55:28
Posty: 49
Padło na fritz boxa 7141 - taki sie akurat trafil..
teraz walcze z ustawieniami - pod routerem usdalo sie po dopiasniu MAC adresu i ustawieniu na sztywno IP w Routerze i frtzu...
W kazdym razie sukces ze numery aktywne i tel dzwoni...
Chcialbym jeszcze sprobowac podpiac go bezposrednio pod Accespointa ale nie mam do niego dostepu a w samyym fritzu za bardzo nie wiem jak co poustawiac...


Na górę
Post: wt, 02 sty 2018 1:40:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 12 lis 2008 14:08:12
Posty: 190
Witam.
Czy polecacie bramki firmy grandstream np ht 503 i podobne? czy na nich mogę wpisać swój dialplan ? miałem kiedyś pap2t fajna ale trochę się grzała a obecna ma pracować w skrzynce na strychu.


Na górę
Post: wt, 02 sty 2018 2:33:26 
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1570
Lokalizacja: Kraków
Corsair pisze:
Witam.
Czy polecacie bramki firmy grandstream np ht 503 i podobne? czy na nich mogę wpisać swój dialplan ? miałem kiedyś pap2t fajna ale trochę się grzała a obecna ma pracować w skrzynce na strychu.


503 to nietypowa bramka bo ma 1 port na linię miejską wejściową a drugi na wyjściową
normalna 2 portowa to HT 502

wszystkie znane mi bramki się grzeją więc tu niespecjalnie jest wybór
mam 502 znacznie ponad 300 szt na sieci i jestem z nich zadowolony a dodatkowo mam też inne rozwiązania (w tym wieloportowe)
grandstream-a i wszystkie działają stabilnie i prawidłowo

tak można ustawiać na nich dialplan


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 16 lis 2018 17:33:04

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl