Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Post: sob, 09 kwie 2011 19:11:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: wt, 14 paź 2008 21:06:57
Posty: 399
Witam ! Czy mógłby ktoś, kto posiada IPTV, napisać jakie ma bitrate poszczególnych (kilku wybranych) programów SD i HD ? I jeszcze dostawcę usługi.


Na górę
Post: sob, 09 kwie 2011 20:08:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 12 cze 2007 11:57:30
Posty: 1939
Największy bitrate ma Discovery HD ~18mbit


Na górę
Post: ndz, 10 kwie 2011 12:58:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 18 lis 2003 22:54:41
Posty: 584
Avios SD ~3-4Mbit, HD ~8-10Mbit, mocno się nie przyglądałem na dobrym tv ale chyba pikseloza.


Na górę
Post: ndz, 10 kwie 2011 14:44:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 07 lut 2010 15:58:56
Posty: 45
Avios EUROSPORT HD ~12Mbit/s

_________________
euro.net.pl


Na górę
Post: pn, 11 kwie 2011 13:09:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1794
Jambox HD ~20 Mbps

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: czw, 14 kwie 2011 23:47:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 04 wrz 2008 9:08:09
Posty: 239
Z przyjemnoscia pomoge, jak tylko zrozumiem pytanie :/


Na górę
Post: sob, 25 lis 2017 18:02:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 23 sie 2017 9:16:03
Posty: 51
Coś się zmieniło przez ten czas? Po przesiadce z Cyfrowego Polsatu na Jamboxa (MAG 250) jakość poszła mocno w górę, jedyny minus to że czasem trochę pikselozy wyskoczy na pare sekund ale to może wina operatora. A i jeszcze nagrywanie działa tylko do chmury a na pendrive nie, komuś działa?


Na górę
Post: sob, 25 lis 2017 18:41:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 10 wrz 2014 9:18:06
Posty: 207
Lokalizacja: /dev/null
METRO HD (z SGT) 17.7

Pagnite pisze:
A i jeszcze nagrywanie działa tylko do chmury a na pendrive nie, komuś działa?

A to pewnie wymogi operatorów coby się nie dało, a jak się da to szyfrowane.
Poza tym nagrywanie na pendrivy zawsze było obarczone wymaganiami (nie wiem jak w Jambox, ale ogólnie w większości) czyli >16GB pendrive, class 10 (szybki) itd.


Na górę
Post: pn, 27 lis 2017 10:37:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16442
Lokalizacja: Nowa Ruda
Avios - kanały HBO HD i Canal+ mają w HD bitrate na poziomie ~20Mbit/s.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: śr, 29 lis 2017 20:02:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2195
To dziwne bo u mnie nie maja najwiecej tvp hd 15Mbits

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: pt, 01 gru 2017 21:27:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 01 cze 2013 23:10:45
Posty: 377
Na tą chwilę kilka programów za pośrednictwem SGT:

Eleven HD - 14.562 Mbps ( 10143 pps )
C+ HD - 7.640 Mbps ( 5316 pps )
TVP HD - 10.605 Mbps ( 7383 pps )
TVP Sport HD - 10.1008 Mbps ( 7658 pps )
TVN HD - 5.353 Mbps ( 3726 pps )
Polsat HD - 11.307 Mbps ( 7878 pps )
Animal Planet HD - 8.483 Mbps ( 5906 pps )

Część nadawców nadaje ze stałym bitratem (CBR) a część ze zmiennym (VBR). W przypadku nadawania zmiennego to czym więcej dzieje się na ekranie lub w głośnikach to bitrate wzrasta.


Na górę
Post: ndz, 04 lut 2018 21:01:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 20 maja 2013 7:08:48
Posty: 265
avios domo+hd 24 Mbps bitrate


Na górę
Post: czw, 08 lut 2018 0:32:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 25 gru 2010 3:05:19
Posty: 74
Hmm... Po dosyle z EVIO najwięcej idzie z WP HD :) 15Mbps :)


Na górę
Post: ndz, 11 lut 2018 22:12:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 01 cze 2013 23:10:45
Posty: 377
Najwięcej ma Metro HD - ponad 17 Mbit.


Na górę
Post: wt, 13 lut 2018 12:24:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 09 lip 2006 0:28:21
Posty: 1228
Lokalizacja: Kock
w Avios niektore SD potrafia leciec oko 9mb


Na górę
Post: wt, 13 lut 2018 12:29:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 404
To skąd Oni biorą sygnał? Prosto od nadawcy?

Na satelicie na 17 Mb składa się kilka stacji :zly:


Na górę
Post: wt, 13 lut 2018 15:16:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 10 wrz 2014 9:18:06
Posty: 207
Lokalizacja: /dev/null
Bezpośrednio od nadawcy, światełkiem.

rajdzen pisze:
w Avios niektore SD potrafia leciec oko 9mb

Avios to chyba reenkoduje, możliwe że także SD...


Na górę
Post: wt, 13 lut 2018 16:56:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 358
Lokalizacja: Łódź
Metro iptv:
Kanaly sd max 5mega a hd najwiecej canal plusy (przewaznie sport) ok 25megasi.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 13 lut 2018 21:51:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 1010
a w czym leci te 25? 264 czy 265 ?


Na górę
Post: śr, 14 lut 2018 1:25:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 01 cze 2013 23:10:45
Posty: 377
Sam bitrate nie wiele mówi ile transmisji netto jest w strumieniu. Czasem nadawcy nadają null pakiety i wtedy bitrate jest wysoki a jakość taka sobie. Istotne jest jaki kodek jest wykorzystany. Programy SD i HD mogą być kodowanie za pomocą H.264 part 10 AVC lub "klasycznego" MPEG-2. Pierwszy zajmuje mniej strumienia przy zachowaniu tej samej jakości jaką byśmy chcieli uzyskać stosując MPEG-2. Niektóre programy HD były także kodowanie przy pomocy MPEG-2, zajmują wtedy w cholerę strumienia.


Na górę
Post: czw, 31 maja 2018 1:15:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 03 wrz 2013 18:41:25
Posty: 87
bmpte pisze:
Bezpośrednio od nadawcy, światełkiem.

rajdzen pisze:
w Avios niektore SD potrafia leciec oko 9mb

Avios to chyba reenkoduje, możliwe że także SD...


Nie transkodujemy. Bierzemy jak najszersze oryginały, najlepiej nie wciskane w MUXy satelitarne czy naziemne, tylko po świetle VBRy i puszczamy oryginał do STB. Każde transkodowanie tylko pogarsza jakość. Transkodowanie jest potrzebne, gdy ma się ograniczone STBksy, które nie radzą sobie z szerszymi kanałami lub mają problem z niektórymi formatami dźwiękowymi.

_________________
Tymoteusz Biłyk
www.korbank.com


Na górę
Post: pt, 01 cze 2018 16:49:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 28 gru 2015 12:21:59
Posty: 23
Korzystałem chwilowo z Evio jakieś pół roku temu i w porównaniu z CP te same kanały jakby były gorszej jakości tzn. kolory bardziej blade oraz płynność nie tak dobra jak w CP. Nie wiem dlaczego tak było skoro bitrate kanałów z tego co widzę jest dużo większe poprzez IPTV. Czyżby problem leżał po stronie dekodera? Nie wiem czy zauważyliście ale opóźnienie kanałów na IPTV jest względem SAT, np. Polsatu Sport HD :)


Na górę
Post: pt, 01 cze 2018 20:46:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 10 wrz 2014 9:18:06
Posty: 207
Lokalizacja: /dev/null
To i tak nic w porównaniu z NTC.
Oglądałem powtórke bramki, i słyszałem sąsiada jak krzyczy "JEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSTTTTTTT!!!!!!" ... czyli ile? 10? 15 sekund później?
;-)


Na górę
Post: pt, 01 cze 2018 21:27:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 28 gru 2015 12:21:59
Posty: 23
W moim przypadku było jakieś 8-10 sekund opóźnienia względem CP :D W sumie trochę dziwne bo podobno biorą sygnał prosto od nadawcy także opóźnienia nie powinno być ba nawet powinno być lekkie wyprzedzenie względem satelity bo na satelicie również jest delikatne opóźnienie względem wydarzenia, które jest transmitowane ;)


Na górę
Post: pn, 25 cze 2018 15:53:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 28 gru 2015 12:21:59
Posty: 23
Może ktoś sie odsniesc do wpisów które napisałem dlaczego tak jest?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 17 lip 2018 23:17:29

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl