Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 28 paź 2020 14:31:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 26 maja 2009 23:45:01
Posty: 167
Czy jest możliwość przekierowania wszystkich połączeń przychodzących na jeden zewnętrzny nr tak zeby widac bylo nr osoby dzwoniącej, a nie nasz nr isdn który chcemy przekierować ?

Potrzebujemy to do integracji z systemem zgłoszeń/crm, który najchętniej przyjmie do swojego "freeswitcha" sip trunk.
Orange jako usługodawca isdn twierdzi, że nie ma takiej możliwości po ich stronie i trzeba to zrobić w naszej centralce.
Obecnie robiąc przekierowanie na Yeastar S20 ( Ustawienia->pbx->numery->transfer destination) w nagłówku from wstawiany jest numer na który dzwoni klient (nr isdn), a chce zeby bylo widac nr klienta.


Na górę
Post: śr, 28 paź 2020 14:59:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 16:36:16
Posty: 553
Bardzo rzadko bedzie się to dało zrobić. SIP Trunk nie powinien wpuscic w naglowku from dowolnego numeru.
Nie ma problemu zrobienia tego pod kątem technicznym, chodzi o bezpieczenstwo.


Na górę
Post: śr, 28 paź 2020 15:09:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 26 maja 2009 23:45:01
Posty: 167
Nie chce dowolnego tylko ten z którego dzwoni klient żeby go identyfikować w systemie. De facto potrzebuje przekopiować nagłówek z isdn...
Może masz pomysł jak inaczej to rozwiązać ?


Na górę
Post: śr, 28 paź 2020 15:17:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 19 maja 2008 22:09:40
Posty: 715
zrezygnować z isdn, przenieść numer na SIP trunk
wtedy klient dzwoniący na sip trunk pojawi się z numerem i w crm go rozpoznasz

_________________
http://webh.pl/?promo=11060


Na górę
Post: śr, 28 paź 2020 15:37:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 16:36:16
Posty: 553
Problem, o ile dobrze zrozumialem, jest taki, ze on chce zawrocic ten ruch w swiat i podstawic numer dzwoniacego.
Moim zdaniem - zaden operator na to nie pozwoli.

Pytanie inne, dlaczego chcesz to wypychac spowrotem? Nie mozesz sie zapiac np po SIPie do swojej centralki? Tam mozesz sobie ustalac FROM jakie tylko chcesz.


Na górę
Post: śr, 28 paź 2020 15:38:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 16:36:16
Posty: 553
W sumie - takie rzeczy moze robic operator. Jesli ustawisz przekierowanie u operatora to bedzie zly numer?


Na górę
Post: śr, 28 paź 2020 18:55:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 26 maja 2009 23:45:01
Posty: 167
Orange/Operator nie chce mi zrobić przekierowania "u siebie".

Linie isdn fizycznie sa doprowadzone do biura w Warszawie, system jest na serwerze producenta w Poznaniu i ma działać wszędzie na voipie.

Nie rozumiem "Nie mozesz sie zapiac np po SIPie do swojej centralki? " moglbys rozwinąć ?


Na górę
Post: czw, 29 paź 2020 0:32:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 16:36:16
Posty: 553
Nie wiem co kolega mial na mysli z tym siptrunkiem, ale...
Jesli potrzebujesz na stale przekierowac polaczenie (wiesz, ze za wychodzace placisz?) to proponuje przeniesc ten jeden numer tam, gdzie to umozliwia.
Nie bardzo rozumiem co chcesz zrobic... Moze po prostu zle sie do tego zabierasz.

Jesli wolisz o tym pogadac (ja wole telefon) to zadzwon jutro - 530846446. Moze wymyslimy inny plan :)


Na górę
Post: czw, 29 paź 2020 10:30:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1931
1. Jeżeli masz centralę telefoniczną i zrobisz przekierowanie na centrali to połączenie zawsze wyjdzie do świata identyfikując się twoim numerem.
2. Możesz zrobić przekierowanie po stronie operatora (nie da się tego zrobić np. przy ISDNie z DDI) i wtedy w zależności od tego jak realizowane jest przerkierowanie da się zrobić funkcjonalność, o której mówisz. Przykładowo my mamy u jednego z operatorów centralę wirtualną i po wpisaniu przekierowania połączeń np. na twoją komórkę będziesz na tej komórce widział numer osoby dzwoniącej, a nie swojego łącza.
3. Jeżeli masz centralę, która wspiera VoIP to możesz uruchomić telefon VoIP w innej lokalizacji i wtedy normalnie odbierać połączenia i widzieć identyfikacją osób dzwoniących.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Bash, aplikacje C#.


Na górę
Post: pt, 30 paź 2020 21:55:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 08 sty 2018 9:37:49
Posty: 241
Czy ja dobrze rozumiem, jako klient chcesz prezentowac sie na drugim łączu DDI pierwszego? Po to są pule DDI zeby nikt ci sie nie prezentowal obcym numerem.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 27 lis 2020 21:49:59

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl