Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 15 lut 2017 19:57:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 221
Lokalizacja: kuj-pom
Czy EPON ONU: EP112R i EP122B działają z IPTV multicast, vlany, 802.1Q ? Kto używa ? Proszę o opinie.


Na górę
Post: śr, 15 lut 2017 20:18:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 221
Lokalizacja: kuj-pom
Jak wgrać inny soft do EP122B ?


Na górę
Post: czw, 16 lut 2017 15:23:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1301
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Używam EP122B oraz EP142B, działają stabilnie. Osobny VLAN na internet, osobny VLAN na telewizję, Jambox w unicast, oraz priorytety 802.1q działają bez problemu. Zasięg WiFi jest w porządku, przy czym monterzy donoszą, że na EP142B wydaje się być trochę większy. W testach u klientów przy dobrych wiatrach i małej ilości zakłóceń w okolicy wydajność WiFi wychodzi od 80 do 110 Mbps na speedtest.net. Po kablu bez problemu uruchamiamy na nich pakiety 600/600 Mbps, w pełni osiągalne na speedtest.net.

Trafiło nam się kilka sztuk, które zawieszały się przy większym obciążeniu, powyżej 100 Mbps, wszystkie miały wgrane oprogramowanie podnoszące moc układu radiowego. Na fabrycznym oprogramowaniu nie zanotowaliśmy problemów. Nie polecam więc podnoszenia mocy radia w tych routerach powyżej fabrycznej.

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: czw, 16 lut 2017 20:39:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 221
Lokalizacja: kuj-pom
COMmer: Jaki masz soft wgrany ? Oryginalny zakupowy ? Jak to skonfigurować, aby internet szedł po vlan 26 - port lan1 + wifi a multicast vlan 65 port lan 2 (lub odwrotnie) ? Czy można na nim ustawić NAT (jak) ?


Na górę
Post: pt, 17 lut 2017 15:34:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 192
Lokalizacja: woj.śląskie
COMmer pisze:
Trafiło nam się kilka sztuk, które zawieszały się przy większym obciążeniu, powyżej 100 Mbps

To dziwne, bo u mnie WSZYSTKIE sztuki EP122B oraz jedna testowa EP142B wieszają się przy większym ruchu. :zly: Dramat. I to zarówno na oryginalnym sofcie, jak i tym nowym do pobrania z ich strony.


Na górę
Post: pn, 27 lut 2017 12:31:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1301
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
GieTe pisze:
COMmer pisze:
Trafiło nam się kilka sztuk, które zawieszały się przy większym obciążeniu, powyżej 100 Mbps

To dziwne, bo u mnie WSZYSTKIE sztuki EP122B oraz jedna testowa EP142B wieszają się przy większym ruchu. :zly: Dramat. I to zarówno na oryginalnym sofcie, jak i tym nowym do pobrania z ich strony.

Zdecydowanie nie wszystkie sztuki, może to jest kwestia modelu OLT z którym działa końcówka?

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: pn, 27 lut 2017 12:34:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1301
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Dopowiem jeszcze, że u mnie jest to przede wszystkim OLT UPLINK 8844 oraz OLT Netis V1, a większość podłączeń mam w tej chwili do tego pierwszego.

PS. Nie wiem dlaczego nie mogę edytować posta, więc piszę jednego pod drugim.

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: pn, 27 lut 2017 13:19:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 192
Lokalizacja: woj.śląskie
COMmer pisze:
Dopowiem jeszcze, że u mnie jest to przede wszystkim OLT UPLINK 8844 oraz OLT Netis V1, a większość podłączeń mam w tej chwili do tego pierwszego.

U mnie jest OLT Netis V2. I wieszają się.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 28 cze 2017 3:45:34

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl