Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: ndz, 24 cze 2018 14:28:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 sty 2011 0:36:15
Posty: 1298
Lokalizacja: Jaworzno
O widzisz, dzięki. Serii EA jeszcze nie znam.

_________________
netmon.pl - blog o sieciach, sprzęcie i oprogramowaniu dla ISP.


Na górę
Post: pn, 02 lip 2018 22:26:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 489
nooo, myślę że zamiast jakis tanich uplinków czy extralników zamówię 2 małe huaweie. Przynajmniej jednorodne wszystko bedzie. Pytanie tylko czy obsługują obce ontki


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 6:17:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 15 paź 2011 11:12:15
Posty: 61
Gdzie ta serie EA można kupić ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: czw, 05 lip 2018 7:53:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 489
MIKRO pisze:
Gdzie ta serie EA można kupić ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Z tego co widzę to u "My Friend-a" tylko


Na górę
Post: pt, 13 lip 2018 9:10:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 723
Lokalizacja: PL
dokładnie to o tego chodzi
: > https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 09713.html

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: pt, 13 lip 2018 10:02:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 685
Lokalizacja: P.W Batna
I co tam ? udało się Wam kupić coś z serii EA? :hmm:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 21:09:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 09 lut 2017 10:30:14
Posty: 1
broken pisze:
aBaZ pisze:
Zawsze można kupić dwa mniejsze i ewentualnie trzymać w zapasie - jak padnie duży OLT Huawei'a to się osikasz ;)

Przecież OLT Huawei ma wszystko redundantne poza kartą i wszystko można wymienić ( można mieć jedną więcej zawsze włożoną ). Obudowa raczej się nie powinna spalić bo to przecież blacha z gniazdami - a tam prądy po 50A chyba nie płyną - Bardziej obawiam się oltów zintegrowanych bo tam jak coś padnie to leży wszystko nawet konfiguracji pewno nie odzyskasz. Poza tym z OLTA HUawei możesz przecież skonfigurować od zera końcówkę kliencką jak sobie klient zresetuje.


Na górę
Post: sob, 21 lip 2018 18:35:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16460
Lokalizacja: Nowa Ruda
Nie wiem jakiego zintegrowanego OLTa miałeś ale te które ja mam i używam - konfiguracja Cisco-like w pliku tekstowym.
Konfiguracja końcówki klienckiej zdalnie też jest możliwa - ale tutaj zależy od vendora - jak używasz Huawei i Huaweia to działa. Podobnie jest u innych. Zintegrowany OLT to często cena karty do Huaweia.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: pn, 23 lip 2018 7:58:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 489
aBaZ pisze:
I co tam ? udało się Wam kupić coś z serii EA? :hmm:


Na razie nie. Wszystkie "myFriendy" maja z nim problem :(


Na górę
Post: sob, 04 sie 2018 20:16:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 05 sty 2013 23:00:48
Posty: 109
kupie gdzieś huaweie epona ???
kompatybilnego z końcówkami eponowymi innymi niż huawei ?


Na górę
Post: ndz, 05 sie 2018 14:51:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pt, 21 paź 2005 11:38:47
Posty: 1890
Lokalizacja: k/Rzeszowa
Kupujesz OLTa eponowego za 1,5-3tys. np. uplinka, extralinka czy bdcoma
a końcówki gponowe huaweianp. HS8546V, HS8145V czy HG8310M jak jednoportowe i przestawiasz je w trybie epon, jak urośniesz to sobie kupisz budę huaweia i końcówki będa pracować w trybie GPON. Wszystkie końcówki huaweia GPONowe udało mi się uruchomić pod oltem eponowym bdcoma, próbowałem na HG8245, HG8546, HG8310M, HS8546V, HS8546V2 i HS8145V z R18


Na górę
Post: czw, 09 sie 2018 12:00:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 09 sie 2018 11:57:14
Posty: 1
loockas pisze:
broken pisze:
- MA5608T z kartą jedną kartą 16xGPON i z uplinkiem 2x10Gbit kosztuje... ok. 15k brutto
.


W tej cenie są prawie dwa OLTy :)


No no.
A będzie kolega tak dobry i zdradzi, gdzie można MA5608T kupić za taką cenę? :D Biorę już.


Na górę
Post: czw, 09 sie 2018 13:36:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 sty 2011 0:36:15
Posty: 1298
Lokalizacja: Jaworzno
Nelrodata
Xbest
Alfaextranet
CDR
Batna

tam pytaj i nie patrz na ceny na stronie :) Końcowa cena uzależniona pewnie od dostępności i kursu.

MA5608T może być droższy, ale MA5683T w lutym braliśmy za ok 7k netto z GPFD i X2CS.

_________________
netmon.pl - blog o sieciach, sprzęcie i oprogramowaniu dla ISP.


Na górę
Post: czw, 09 sie 2018 18:04:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1841
Lokalizacja: Rybnik
Nowy^71 pisze:
No no.
A będzie kolega tak dobry i zdradzi, gdzie można MA5608T kupić za taką cenę? :D Biorę już.


Nie ma takiej opcji, nawet w Chinach jest znacznie drożej jeśli mowa o konfiguracji 1x MCUD1 1x MPWD 1x GPFD z wkładkami.

_________________
Phicomm KE 2P - gigabit dual band AC1300 za 109.99 netto :)


Na górę
Post: pt, 10 sie 2018 1:28:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 sty 2011 0:36:15
Posty: 1298
Lokalizacja: Jaworzno
Tak, ja przyznaje że pomyliłem MA5608T z MA5683T.

_________________
netmon.pl - blog o sieciach, sprzęcie i oprogramowaniu dla ISP.


Na górę
Post: ndz, 26 sie 2018 12:47:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 09 sty 2008 1:38:32
Posty: 251
Łukasz Witek pisze:
Kupujesz OLTa eponowego za 1,5-3tys. np. uplinka, extralinka czy bdcoma
a końcówki gponowe huaweianp. HS8546V, HS8145V czy HG8310M jak jednoportowe i przestawiasz je w trybie epon, jak urośniesz to sobie kupisz budę huaweia i końcówki będa pracować w trybie GPON. Wszystkie końcówki huaweia GPONowe udało mi się uruchomić pod oltem eponowym bdcoma, próbowałem na HG8245, HG8546, HG8310M, HS8546V, HS8546V2 i HS8145V z R18


Epon Uplinka też będzie działać z końcówkami gpon huaweia?


Na górę
Post: ndz, 26 sie 2018 12:57:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pt, 21 paź 2005 11:38:47
Posty: 1890
Lokalizacja: k/Rzeszowa
Na tą chwilę wygląda że tak - do dowolnego OLTa eponowego da się podłączyć wszystkie końcówki huaweia gponowe w trybie epon


Na górę
Post: śr, 29 sie 2018 11:51:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1841
Lokalizacja: Rybnik
radzio85 pisze:
Epon Uplinka też będzie działać z końcówkami gpon huaweia?


Tak, wszystko działa jak należy :)

_________________
Phicomm KE 2P - gigabit dual band AC1300 za 109.99 netto :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 22 wrz 2018 5:27:44

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl