Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
Post: sob, 15 kwie 2017 11:41:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 226
No też tak robię. Ale tak by było bardziej elegancko;)


Na górę
Post: sob, 15 kwie 2017 11:48:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 28 paź 2006 11:30:38
Posty: 1275
qbal pisze:
No też tak robię. Ale tak by było bardziej elegancko;)


Jest nawet bardziej, niż elegancko, bo przy OLT zamontowana jest cofnięta przełącznica Vertical z Cyberteamu, a wniej oprócz modułów 12xSC z tubami kabla magistralnego obsadzone są moduły na splittery. Wszystko fajnie przemyślane, wygląd profi.

_________________
www.luteklan.pl


Na górę
Post: sob, 15 kwie 2017 11:54:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 226
Też ostatnio pochowalem splitery w kasety tylko te z cdr (mintar chyba). No ale za spliterami mam jeszcze adapter,pachcord i kolejny adapter w przeacznicy. Z takim splitery jw. można by to ominąć i zyskać ten 1dB


Na górę
Post: sob, 15 kwie 2017 11:55:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3389
Lutek pisze:
qbal pisze:
No też tak robię. Ale tak by było bardziej elegancko;)


Jest nawet bardziej, niż elegancko, bo przy OLT zamontowana jest cofnięta przełącznica Vertical z Cyberteamu, a wniej oprócz modułów 12xSC z tubami kabla magistralnego obsadzone są moduły na splittery. Wszystko fajnie przemyślane, wygląd profi.



poka foto :)

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 15 kwie 2017 11:56:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 28 paź 2006 11:30:38
Posty: 1275
qbal pisze:
Też ostatnio pochowalem splitery w kasety tylko te z cdr (mintar chyba). No ale za spliterami mam jeszcze adapter,pachcord i kolejny adapter w przeacznicy. Z takim splitery jw. można by to ominąć i zyskać ten 1dB


Trzeba było dać przełącznice przy OLT, wtedy odchodzi dodatkowy patchcord i adapter.

_________________
www.luteklan.pl


Na górę
Post: sob, 15 kwie 2017 12:05:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 226
No mam blisko, tylko te kabelki od splitera są cieniutkie i nie chciałbym żebyście uszkodzily


Na górę
Post: czw, 20 kwie 2017 17:24:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 464
I jak wasze testy?
Muszę się na coś zdecydować i to ubnt wygląda obiecująco ale bez sprawdzenia w praktyce nawet nie trafi na nasza listę


Na górę
Post: wt, 30 maja 2017 11:06:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 20 wrz 2013 13:16:41
Posty: 5
Nie widać odpowiedzi. Też jestem ciekawy jak testy, bo sam bym go chętnie kupił. Cena wygląda bardzo zachęcająco. Czy już wiadomo kiedy będzie dostępny w sprzedaży?


Na górę
Post: pn, 31 lip 2017 20:05:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 22 sty 2014 22:46:32
Posty: 107
Lokalizacja: Lublin
Mam nadziej że brak wieści nie oznacza że ten produkt jest lipny ......

_________________
MrG


Na górę
Post: śr, 02 sie 2017 12:27:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 23 lut 2012 19:34:12
Posty: 42
Lokalizacja: Zamość
w cyberteam są teraz te splittery
https://www.cyberteam.pl/produkt/4787_s ... c-900um-1m


Na górę
Post: pn, 28 sie 2017 16:13:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 622
Lokalizacja: P.W Batna
Nareszcie wrzuciliśmy najnowszy soft na Ubiquiti UFiber OLT w wersji 1.0.2

Jak już wiemy NanoG bez problemu rejestruje się pod Huawei MA5680T -> https://www.youtube.com/watch?v=haUFvU2hOkY

Tym razem sprawdziliśmy jakie końcówki przyjmie U-Fiber OLT...

Załącznik:
onu list.png
onu list.png [ 84.65 KiB | Przejrzano 2755 razy ]



Jak widać oprócz NanoG olt ubi przyjmuje również bez problemu końcówki Huaweia ... I to powiem Wam, że zadziałały od strzała bez żadnej zamoty.


Testów ciąg dalszy ofcorz...

Ubiquiti U-Fiber OLT przychodzi do nas pod koniec tygodnia jakby kto chciał .... :okularnik:

Więcej info priv :ok:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pn, 28 sie 2017 16:17:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 622
Lokalizacja: P.W Batna
P.S
Ubiquiti NanoG ma też nowy firmware NanoG (v1.1.1)... :oczko:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pn, 28 sie 2017 16:19:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 kwie 2006 23:24:29
Posty: 2023
Lokalizacja: Kłaj
Sprawdźcie jak sobie radzi to pudło z multicastami, bo jak podobnie "dobrze" co ich switche to szkoda choćby połowy kasy ile za niego wołają.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

_________________
fiberway.pl


Na górę
Post: pn, 28 sie 2017 16:42:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 622
Lokalizacja: P.W Batna
@mylek - a może Ty też byś chciał potestować multicasty na UFiberku i podzielić się wrażeniami ? :)

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pn, 28 sie 2017 17:41:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 24 cze 2016 14:38:41
Posty: 172
Lokalizacja: Poznań
Ja mogę

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pn, 28 sie 2017 18:13:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 kwie 2006 23:24:29
Posty: 2023
Lokalizacja: Kłaj
aBaZ pisze:
@mylek - a może Ty też byś chciał potestować multicasty na UFiberku i podzielić się wrażeniami ? :)


A ile płacicie za betatesty? :)
I ile będzie to kosztowało u Was?

_________________
fiberway.pl


Na górę
Post: wt, 29 sie 2017 0:23:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 24 cze 2016 14:38:41
Posty: 172
Lokalizacja: Poznań
Ja to zrobię za free

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 29 sie 2017 0:25:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 24 cze 2016 14:38:41
Posty: 172
Lokalizacja: Poznań
2 tygodnie podłączę co wyślecie i zapadam Huawei co mam na magazynie. Mam też 10 setobox Evio

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 29 sie 2017 11:11:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 622
Lokalizacja: P.W Batna
https://www.anteny24.pl/ubiquiti-uf-olt ... minal/gpon


wstępnie... . ;)

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: wt, 29 sie 2017 15:54:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 kwie 2006 23:24:29
Posty: 2023
Lokalizacja: Kłaj
Za te pieniądze...? :chinczyk:

_________________
fiberway.pl


Na górę
Post: wt, 29 sie 2017 16:01:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: pt, 21 paź 2005 11:38:47
Posty: 1881
Lokalizacja: k/Rzeszowa
Na poczatku było mówione o cenie 500$ a teraz cena x3 się zrobiła. Dopłacam 3tys i mam Huaweia którego można rozbudowywać


Na górę
Post: wt, 29 sie 2017 16:06:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 622
Lokalizacja: P.W Batna
https://store.ubnt.com/collections/rout ... ufiber-olt

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: wt, 29 sie 2017 21:10:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 mar 2009 11:23:48
Posty: 780
Proszę o testy z multicastami, jak działają to biorę...

_________________
http://www.citynet.rzeszow.pl


Na górę
Post: czw, 07 wrz 2017 20:55:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 30 paź 2006 23:48:27
Posty: 274
Lokalizacja: płd wlkp
Do mnie dziś rano dotarł :)


Załączniki:
uFiber1.jpg
uFiber1.jpg [ 354.94 KiB | Przejrzano 2302 razy ]
uFiber3.jpg
uFiber3.jpg [ 471.52 KiB | Przejrzano 2303 razy ]
uFiber2.jpg
uFiber2.jpg [ 332.6 KiB | Przejrzano 2306 razy ]
Na górę
Post: pt, 08 wrz 2017 8:08:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5117
podziwiam, że się nie obawiacie jakiś problemów za pół roku...
Coprawda każda firma może mieć problem z virusami/bugami, ale ubnt zdaje się być w czołówce, a w urządzenia fiber dopiero wchodzi, więc mogą do tego dojść 'problemy wieku dziecięcego'...


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 16 lip 2018 23:49:36

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl