Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 12 sty 2017 17:43:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 199
Lokalizacja: woj.śląskie
Jak zmienić standardowe hasło do loginu: admintelecom
w Huawei epon HG8245 ???

Przez www się nie da, przez telnet też mi się nie udało.


Na górę
Post: czw, 12 sty 2017 18:04:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 21 paź 2014 10:12:39
Posty: 475
Edycja xml lub tr-069


Na górę
Post: czw, 12 sty 2017 19:09:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 05 kwie 2006 10:52:01
Posty: 400
Lokalizacja: Chorzów/Katowice
Można też za pomocą aplikacji xpon - zresztą ona potrafi sporo więcej, na tyle że w ogóle nie trzeba dotykać CLI OLTa czy WebGUI ONTa.

_________________
--
Adam Wołk-Jankowski
a.jankowski@systel.pl


Na górę
Post: czw, 12 sty 2017 21:58:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 21 paź 2014 10:12:39
Posty: 475
jankad pisze:
Można też za pomocą aplikacji xpon - zresztą ona potrafi sporo więcej, na tyle że w ogóle nie trzeba dotykać CLI OLTa czy WebGUI ONTa.

Co to wnosi do tematu? On to robi w jakiś inny sposób?


Na górę
Post: pt, 13 sty 2017 0:16:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 05 kwie 2006 10:52:01
Posty: 400
Lokalizacja: Chorzów/Katowice
Tyle, że ta metoda to rozwiązanie produkcyjne, ułatwiające życie a nie dłubanina w jakichś xml'ach.
Bo o ile w sofcie R003 można sobie spokojnie dłubać, to pliki xml w R006 są już szyfrowane i pozostaje albo deszyfrowanie, poprawka i ponowne szyfrowanie, albo wgrywanie kawałka xml z użytkownikami z poziomu OLT.

Nie twierdzę, że tak się nie da - sam tak robiłem na początku. Ale teraz są fajne rozwiązania, radykalnie ułatwiające życie.
Sam używam i sobie chwalę, więc polecam.
A jak to się pod spodem dzieje... nie wiem. Nie wnikam ;)

_________________
--
Adam Wołk-Jankowski
a.jankowski@systel.pl


Na górę
Post: pt, 13 sty 2017 8:19:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2429
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
ta aplikacja xpon można prosić o link aby więcej o niej poczytać ??


Na górę
Post: pt, 13 sty 2017 10:18:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1239
OloWeb pisze:
ta aplikacja xpon można prosić o link aby więcej o niej poczytać ??

Spytaj użytkownika pirogpiotr - on ją wdraża za $.


Na górę
Post: pt, 13 sty 2017 15:28:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 sty 2011 0:36:15
Posty: 1155
Lokalizacja: Jaworzno
Zanim przesiedliśmy się na xPON, to robiliśmy to za pomocą firmware ze zintegrowanym kawałkiem własnej konfiguracji (repack tool) gdzie było m.in zmienione hasło (hasło dla admintelecom'a było niestety jednakowe dla każdego ONTa), utworzone WANy i inne stałe. Każdy ONT był flashowanym tym firmware przy instalacji.

madmark pisze:
Co to wnosi do tematu? On to robi w jakiś inny sposób?


Hasła raczej po SNMP są zmieniane w jego systemie.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 25 lip 2017 16:38:57

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl