Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 09 lip 2017 15:52:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 25 maja 2010 17:32:18
Posty: 264
Czy wkładka jak na zdjęciu będzie mi działać zamiast Netis EP8101G ?


Załączniki:
Z19976_55446.jpg
Z19976_55446.jpg [ 93.86 KiB | Przejrzano 1113 razy ]
b318414d457f873ea40e4bf221f7.jpg
b318414d457f873ea40e4bf221f7.jpg [ 163.72 KiB | Przejrzano 1113 razy ]
Na górę
Post: ndz, 09 lip 2017 17:13:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 18 cze 2011 22:27:56
Posty: 171
Nie będzie działała. Operator ci jej nie dopisze i się nie połączysz. Jeśli spowodujesz zakłócenia w sieci GPON zostaniesz od niej odłączony i obciążony kosztami ....


PKK


Na górę
Post: ndz, 09 lip 2017 20:01:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 06 lip 2014 2:01:20
Posty: 142
Lokalizacja: Wrocław
EP8101G do EPON a ten mikrotik to GPON, nie są kompatybilne.


Na górę
Post: ndz, 09 lip 2017 20:02:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 25 maja 2010 17:32:18
Posty: 264
A czy jest wkładka do MT która zastąpi Netisa?


Na górę
Post: ndz, 09 lip 2017 23:29:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 25 maja 2010 17:32:18
Posty: 264
Może taka?


Załączniki:
extralink-modul-do-urzad_5787.jpg
extralink-modul-do-urzad_5787.jpg [ 88.18 KiB | Przejrzano 1003 razy ]
Na górę
Post: ndz, 09 lip 2017 23:53:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 06 lip 2014 2:01:20
Posty: 142
Lokalizacja: Wrocław
oli pisze:
Może taka?

Raczej nie, bo to ma TX 1490nm czyli to jest do OLTa, a nie do klienów.


Na górę
Post: wt, 11 lip 2017 10:21:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 271
Lokalizacja: woj.śląskie
A po co ci to zmieniać, skoro Netis EP8101G działa zupełnie przezroczyście - jest niemal zwykłym konwerterem sygnału.


Na górę
Post: wt, 11 lip 2017 10:30:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1364
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Nie ma sensu wymieniać EP8101G, on działa jak kompletnie przeźroczysty konwerter z niewielkimi możliwościami zarządzania. Niestety MikroTik nie obsługuje wkładek klienckich w standardzie EPON. Ta, którą podałeś jest wkładką do OLT EPON.

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: czw, 07 wrz 2017 19:01:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 10 cze 2013 9:00:41
Posty: 78
Lokalizacja: Rzeszów / Warszawa
COMmer pisze:
Niestety MikroTik nie obsługuje wkładek klienckich w standardzie EPON.

Nie tyle, że nie obsługuje, ale po prostu takich wkładek ONT-owych do EPON-a to ze świecą można (jeszcze?) szukać, a jak już to ceny jak za zboże :) Sama wkładka przedstawia się dowolnemu hostowi SFP jako Ethernet, więc teoretycznie zadziała ze wszystkim co obsługuje SFP.

Jest jeszcze motyw współpracy wkładek z danym OLT-em, w sumie najważniejszy tutaj - bo nie każdy OLT zechce "rozpoznać" nieswojego onu.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 22 cze 2018 16:37:15

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl