Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna

Przedstawiona sytuacja w mojej sieci
Czas głosowania minął sob, 20 sie 2016 12:07:41
występuje 18%  18%  [ 2 ]
nie występuje 36%  36%  [ 4 ]
występuje w minimalnej skali nie wychodzi aż tyle włókna 9%  9%  [ 1 ]
nigdy czegoś takiego nie widziałem 36%  36%  [ 4 ]
Liczba głosów: 11
Autor Wiadomość
Post: śr, 24 sie 2016 7:20:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4586
to teraz ino czekać jak wyślą fakturę korygującą za te dodatkowe metry...


Na górę
Post: śr, 24 sie 2016 12:39:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 1:52:04
Posty: 2093
Na każdym słupie mufa przy zapasie - to już pięknie dostawca nawija co tylko mu wpadnie do głowy. Za chwilę powie że zawiesiles kabel do góry nogami. Powiedz kto to :) bo u takiego frajera nie wypada nic zamawiać

_________________
... gdy pijemy pod banderą Morskich Opowieści


Na górę
Post: śr, 24 sie 2016 13:33:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2707
pomidor pisze:
Na każdym słupie mufa przy zapasie - to już pięknie dostawca nawija co tylko mu wpadnie do głowy. Za chwilę powie że zawiesiles kabel do góry nogami. Powiedz kto to :) bo u takiego frajera nie wypada nic zamawiać


Moim zdaniem ma rację skoro na długich odcinkach kabel mocno wyłazi i czym dłuższy odcinek tym odcinki wychodzące coraz dłuższe to logika nakazuje skrócić odcinki :) A żeby skrócić kabel należy go ciachnąć...... a jak kabel ciachnięty to i mufa musi być by go pospawać. No i jak już mamy taką magistralę 3km pociachaną co słup tj średnio co jakieś 40-50m to i problem z wychodzeniem włókien zminimalizowany do paru cm ;) co powinno spokojnie zmiescić się tacce. No a wartość dodana w postaci sieci typu "Abonent Ready" też nieoceniona ;)


Na górę
Post: śr, 24 sie 2016 14:27:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 24 sie 2016 13:44:59
Posty: 1
Witam,
U nas również pojawił się taki problem z przewodem, poniżej kilka fotek celem potwierdzenia.
Oczekujemy na rozwój sytuacji i wyniki ekspertyz, jesteśmy ciekawi jak sprawa się ma. Swoją drogą również złożyliśmy reklamację tego przewodu i twierdzenie, że o losach przewodu zdecyduje producent z Korei jest nieco zabawne...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Na górę
Post: śr, 24 sie 2016 15:00:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 13 paź 2011 9:41:51
Posty: 92
kamikaze pisze:
pomidor pisze:
Na każdym słupie mufa przy zapasie - to już pięknie dostawca nawija co tylko mu wpadnie do głowy. Za chwilę powie że zawiesiles kabel do góry nogami. Powiedz kto to :) bo u takiego frajera nie wypada nic zamawiać


Moim zdaniem ma rację skoro na długich odcinkach kabel mocno wyłazi i czym dłuższy odcinek tym odcinki wychodzące coraz dłuższe to logika nakazuje skrócić odcinki :) A żeby skrócić kabel należy go ciachnąć...... a jak kabel ciachnięty to i mufa musi być by go pospawać. No i jak już mamy taką magistralę 3km pociachaną co słup tj średnio co jakieś 40-50m to i problem z wychodzeniem włókien zminimalizowany do paru cm ;) co powinno spokojnie zmiescić się tacce. No a wartość dodana w postaci sieci typu "Abonent Ready" też nieoceniona ;)

Hmm, u nas w sieci, a mamy już troszkę tego rozwieszone...
Przy UT - mamy po 2-3km w całości i taki problem nie występują, albo był na tyle mały, że był niezauważalny.
Przy MLT ADSS (Multitube) - nawet po 4km w jednym ciągu. (ale przy MLT, zasada działania naprężeń na tuby i kabel jest inna - tuby są skrętne, więc nie ma mowy raczej o wychodzeniu/wciąganiu włókien)
Zapasy/krzyżak (bez cięcia, bez wstawki) co około 400m.

Pzdr
Krystian


Na górę
Post: sob, 27 sie 2016 16:04:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 27 sie 2016 15:17:18
Posty: 2
Cześć.

Jestem kolejny w tej rozrywce... oczywiście debilizm importera oraz zarzucanie że to nie wina kabla to codzienność, podobno ściągnął tego 500-800 km jak nie więcej od Koreańczyków i sprzedaje nam w Polsce, niby wszystko pięknie innym działa (chciałbym poznać chociaż jedną taka firmę i zobaczyć jego sieć).

Kupiłem od nich kabel w luźnej tubie 4j, 12j oraz 24j w dwóch tubach każdy z tych kabli jest dosłownie zwalony, 4j mi wciąga do środka naciąga na tackach... i tracę db do klientów:

Tutaj pokazuje kabel 4j który wciągnął włókna i pomiar z dB z dasana np klient ID: 8,9 itd..
Załącznik:
Komentarz: tacka
IMG_6810.JPG
IMG_6810.JPG [ 143.91 KiB | Przejrzano 1475 razy ]

Załącznik:
Komentarz: dasan
nowe.png
nowe.png [ 191.51 KiB | Przejrzano 1475 razy ]


Tutaj mamy zestawienie mojego dB do klientów jak jest wszystko w porządku ... poukładane w mufie:

V5824G_OLT(config-gpon-olt[3])# show onu info
----------------------------------------------------------------------------------
OLT | ONU | STATUS | Serial No. | Distance | Rx Power | Profile
----------------------------------------------------------------------------------
3 | 1 | Active | DSNW63094010 | 10047m | - 14.6 dBm | H660GW
3 | 2 | Active | DSNW6309c368 | 10118m | - 14.5 dBm | H660GW
3 | 3 | Active | DSNW630d9270 | 9929m | - 15.0 dBm | H660GW
3 | 4 | Inactive | DSNW630d9d68 | 10148m | - | H660GW
3 | 5 | Active | DSNW6309fbc8 | 1443m | - 8.2 dBm | H660GW
3 | 6 | Active | DSNW630da460 | 9043m | - 24.5 dBm | H660GW
3 | 7 | Active | DSNW630d9190 | 10674m | - 29.9 dBm | H660GW
3 | 8 | Active | DSNW630d9a18 | 10486m | - 23.7 dBm | H660GW
3 | 9 | Active | DSNW630dabd0 | 10722m | - 20.0 dBm | H660GW
3 | 10 | Active | DSNW660e72e4 | 10236m | - 20.9 dBm | H665G_BRIDGE
3 | 11 | Active | DSNW630e9978 | 11603m | - 21.4 dBm | H660GW
3 | 12 | Active | DSNW630e9de0 | 8782m | - 14.9 dBm | H660GW
3 | 13 | Active | DSNW630e9fe8 | 8799m | - 16.0 dBm | H660GW
3 | 14 | Inactive | DSNW630ea348 | 8983m | - | H660GW
3 | 15 | Active | DSNW630e8740 | 12502m | - 23.9 dBm | H660GW
3 | 16 | Active | DSNW630e8140 | 1556m | - 9.1 dBm | H660GW
3 | 17 | Active | DSNW67fa3910 | 11802m | - 23.5 dBm | H665_BRIDGE
3 | 18 | Active | DSNW630e8908 | 9211m | - 23.2 dBm | H660GW

Tutaj znowu wyjechał kabel 24j z mufy fibrain:
Załącznik:
Komentarz: mufa
IMG_6809.JPG
IMG_6809.JPG [ 156.52 KiB | Przejrzano 1475 razy ]


Jestem zmęczony rozmowami IMPORTEREM i w tej chwili kieruje sprawę do sądu, jak ktoś pojawi się dodatkowo z podobnymi problemami prosimy o kontakt bo jest nas na tą chwile oszukane 5 osób.

Mamy dość słuchania ze to wina "spawania, uchwytów do kabla, muf które kupujemy (fibrain, xbest)" bo w ich mufach także od Koreańczyków nic się nie dzieje itd.. Współpracujemy z dużymi firmami które potwierdzają nasze kilkuletnie doświadczenie oraz posiadamy w swoich sieciach inne produkty np XBEST (około 15km kabla) z którym nie mamy żadnych problemów, nic nie wyjeżdża, kabel który został ułożony 2 lata temu tak samo leży... zresztą statystyki dB klienta mówią same o sobie.
Czy także FIBRAIN na którym w zasadzie wszyscy teraz pracują jest bez zarzutu!

Czyli z czystym sumieniem możemy powiedzieć ze FIBRAIN oraz XBEST jest bez ZARZUTU i takich sytuacji nigdy nie odnotowaliśmy jak na kablach IMPORTERA.

Po otrzymaniu z sądu decyzji odnośnie IMPORTERA na pewno Was o tym oficjalnie poinformujemy - nie da się polubownie.
Swoich racji trzeba dociekać w sądzie ale bardzo NIE POLECAM IMPORTERA i obiecuje wraz z pozostałymi osobami ze tego nie odpuścimy bo zostaliśmy totalnie oszukani!


Na górę
Post: ndz, 28 sie 2016 11:54:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 05 mar 2008 23:57:45
Posty: 360
Witam panowie, ja trochę nie na temat wątku, ale jakim cudem ci to machine działa z takimi sygnałami ?
Mam na myśli ONU numer 7,8,11 i z nimi nie masz problemów ?
U mnie przy minus 29 często rozłącza, a przy -31 to już koniec totalny klienta .


Załączniki:
file.png
file.png [ 191.51 KiB | Przejrzano 1389 razy ]

_________________
elo problem
jak mogę usunąć wszystko z internetu
ale tak żebym wszedł w internet i stworzył folder
Na górę
Post: ndz, 28 sie 2016 20:16:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7502
Elmat nie ma czasem laserów o mocy zbliżonej do C+ w ONU? Coś mi tak świta z jednych z warsztatów :)
Wtedy tylko wkładka C+ w OLT i masz dodatkowe klika dBm mocy.
Dodatkowo można włączyć korekcję błędów i link też można trochę podratować kosztem wydajności :)

Oczywiście takie rzeczy to powinny być wyjątki a nie reguła.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 28 sie 2016 20:21:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1602
To jest chyba jakiś błąd w odczycie (modem zazwyczaj pokazuje takie coś jedynie orientacyjnie). U nas jak klient zagiął światło to modem pokazywał jakieś -31,5 dBm i działało, ale modem synchronizował się 10 minut. Przy gorszym sygnale nie widziałem, żeby coś działało.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: ndz, 28 sie 2016 20:58:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 05 mar 2008 23:57:45
Posty: 360
baroo pisze:
To jest chyba jakiś błąd w odczycie (modem zazwyczaj pokazuje takie coś jedynie orientacyjnie). U nas jak klient zagiął światło to modem pokazywał jakieś -31,5 dBm i działało, ale modem synchronizował się 10 minut. Przy gorszym sygnale nie widziałem, żeby coś działało.


Też mi się wydaje, tak jak napisałem wcześniej -30 i rozłącza, ale najlepiej by było, jakby się Fibrian wypowiedział w tym temacie (ale może nie w tym wątku :oczko: ).

_________________
elo problem
jak mogę usunąć wszystko z internetu
ale tak żebym wszedł w internet i stworzył folder


Na górę
Post: śr, 31 sie 2016 13:17:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 281
Lokalizacja: P.W Batna
Mam do was prośbę...
Wypowiedzcie się na temat naszych kabli - Extralink 2-24F do ciężkich warunków atmosferycznych (od -60 do +60 stopni celcjusza). Mamy kable światłowodowe w ofercie od 3 lat. Sprzedajemy ich dosyć dużo zarówno w kraju jak i za granicą. Problemów i narzekania klientów nie notujemy.
Wypowiedzcie się proszę co mimo wszystko można by w nich zmienić. Chętnie podyskutujemy.

_________________
TYLKO DO 31.03.2017r.!!!
ZA ZAKUPY POWYŻEJ 500zł -> PRZESYŁKA GRATIS!!!

www.anteny24.pl


Na górę
Post: śr, 31 sie 2016 18:50:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 09 sie 2016 8:38:23
Posty: 24
aBaZ pisze:
Mam do was prośbę...
Wypowiedzcie się na temat naszych kabli - Extralink 2-24F do ciężkich warunków atmosferycznych (od -60 do +60 stopni celcjusza). Mamy kable światłowodowe w ofercie od 3 lat. Sprzedajemy ich dosyć dużo zarówno w kraju jak i za granicą. Problemów i narzekania klientów nie notujemy.
Wypowiedzcie się proszę co mimo wszystko można by w nich zmienić. Chętnie podyskutujemy.


aBaZ

Ja bym chętnie je wymienił na te moje. Są dwie tuby masz dużą ilość ekstra włókna gratis w sumie nie wiadomo ile, są przez producenta przetestowane na słupach w odcinku 200m u importera też są przetestowane na 50m na płocie wyszło im raptem 4cm, czyli korekta z włókno Cię nie zabije. No nie wiem jak Ci mam jeszcze zachwalić elastyczne jak prezerwatywa tak samo opadają w dół. Mają niby 15 lat gwarancji mogą być stosowane nawet na odcinkach 120m według producenta natomiast importer nie zaleca więcej jak 80m. Nie są chińskie tylko koreańskie!


Na górę
Post: śr, 31 sie 2016 23:54:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 09 sie 2016 8:38:23
Posty: 24
aBaZ-a

słuchaj pochwalę Ci się jeszcze jedną niewiarygodną cechą tego kabla :) Otóż kabel ten potrafi wyjechać do góry. Tak dziś przerabiamy właśnie jedną z ważniejszych muf obok mojego domu. Odcinek od domu z parteru biegnie ziemią do słupa i tam okazuje się że mimo grawitacji potrafił wyjechać 6cm. Kabel antygrawitacyjny! Wybaczcie, że tak sobie piszę w sumie sam dla siebie ale niestety nie pozostało nam nic innego jak sąd. Na szczęście zgłaszają się inne osoby z tym problemem.

Pozdrawiam!


Załączniki:
Komentarz: 60m kabla 24j i działanie antygrawitacyjne 6cm ekstra
60m kabel w ziemi i do gory na słup wyjechal 6cm ekstra pod górę.jpg
60m kabel w ziemi i do gory na słup wyjechal 6cm ekstra pod górę.jpg [ 60.58 KiB | Przejrzano 1104 razy ]
Na górę
Post: czw, 01 wrz 2016 8:52:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 13 paź 2011 9:41:51
Posty: 92
dzanus pisze:
aBaZ-a
Na szczęście zgłaszają się inne osoby z tym problemem.
Pozdrawiam!

Z ciekawości, ile już was jest?
Krystian


Na górę
Post: czw, 01 wrz 2016 20:26:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 09 sie 2016 8:38:23
Posty: 24
flashka78 pisze:
dzanus pisze:
aBaZ-a
Na szczęście zgłaszają się inne osoby z tym problemem.
Pozdrawiam!

Z ciekawości, ile już was jest?
Krystian


Na chwilę obecną 5 ISP.
To nie jest zresztą istotne sprawa raczej pójdzie do sądu nawet jak reszta nie będzie chciała to pójdę sam bo mam tego najwięcej. Takie głupoty jak gada importer to przechodzi ludzkie pojecie. Bredzi na temat tego, że za rzadko dajemy mufy. Oczywiście według niego nie ma problemu zrobić co słup mufę,przeciąć lub wyjąć włókna z tuby aby się porozkładały no chyba tylko po to? Na razie zero konkretów smutne bezsensowne gadanie że kabel w luźnej tubie musi pracować i co ja chcę 15cm czy 30cm w czym problem jak bym miał większe mufy to by nie było problemu najlepiej co slup jak bym zawiesił szafę zewnętrzna 9u a w niej stelaż zapasu zrobił i wyjął włókna żeby miały gdzie się luzować w sumie jak bym tak zrobił co 50m to by wyszło nam raptem z 5cm i bym nie miał problemów. Szkoda, że tego nie nagrałem dużo byście się nauczyli jak należy robić sieci! Według importera wszyscy którzy tu zabierają głos to pieniacze którzy mają 2km kabla u siebie w sieci i nic nie wiedzą. Fibrain wszystkich omamił i przepłacamy nie wiadomo za co. Ja wiem za co bym przepłacił za święty spokój normalne sygnały. A tak jak debil o drugiej w nocy siedzę i poprawiam te włókienka skracam na nowo spawam a on rano mi bez sensu gada, że musi pracować albo mam za małe mufy....


Na górę
Post: czw, 01 wrz 2016 21:39:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 1:52:04
Posty: 2093
A dowiemy się co to za importer w koncu ?

Swoją drogą takie brednie to wszędzie gadają - rzecz jasna najwiecej w firmach co pchają szajs z chin.
Twój importer nie jest jedynym bajkopisarzem

_________________
... gdy pijemy pod banderą Morskich Opowieści


Na górę
Post: czw, 01 wrz 2016 22:22:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 09 sie 2016 8:38:23
Posty: 24
w.wrona pisze:
zajadacz pisze:
Wojtek, konkretnie: Czy to na zdjęciach to Opton kupiony u Was?
I nikt was tutaj o nic nie oskarża i nie pomawia. Tylko konkretnie czy to kabel od Was. Na tej podstawie każdy i tak sobie sam wyrobi zdanie.


Cytat z dokumentu http://www.nexans.fr/France/group/doc/f ... ev.1.0.pdf

8.4 Aerial:

Although most optical fibre cables are intrinsically
lightweight, they are subject to stresses caused by the
environment they are installed in. Cables located in
aerial runs can be affected by wind and ice, creating a
situation that can cause the cable to stretch or sag,
pulling on the fibre.
Under most conditions aerial
optical fibre cables should be supported by an
external support member, suspension strand, or
“messenger”.


Wszystko na temat. Mam w sieci różne kable i dzieje się z nimi dokładnie to samo w mniejszym lub większym stopniu.

Jakakolwiek bezpodstawna opinia o naszej firmie zostanie jutro zgłoszona odpowiednim organom tak więc radzę szybko edytować posty.


Odnośnie cytatu który raczyłeś pogrubić

Kable napowietrzne dotknięte, naruszone (affected) przez wiatr i lód, mogą stworzyć sytuację w której kable mogą mieć zapadnięcia (mogą opadać) i wciągnąć włókno.
Dalej tłumaczę ale jest tylko gorzej.
Kabe te powinny być zewnętrznie doposażane w linkę nośną lub wsparcie/wsporniki dodatkowo czymś wspierane.

Reasumując
1. Gdzie ty w lipcu śnieg widziałeś?
2. wciąganie, wypychanie to przeciwstawne zjawiska ale nawet ekspert może w amoku się pogubić
3. linka nośna wsporniki i tretetki jutro uderzam po to do sprzedawcy może w natłoku robót gdzieś mu na magazynie zaginęło i tak samo jak nie może się zebrać z kartami katalogowymi czy pomiarami sprzedawanych kabli po prostu się mu zapomniało. Nie wiem co na to zeork lepiej, żeby to był jakiś dielektryk.... nie widziałem też żadnych wzmocnień u innych producentów ale w sumie to są ludzie którzy się na niczym nie znają, nie warto na nich skupiać swojej uwagi.

U nas kable wisiały tak że ludzie podnosili je tyczkami aby mógł przejechać autobus!
Któregoś dnia nie podparli i musieliśmy wymieniać odcinek odległość między słupami było aż 62m!
Dowiedzieliśmy się niestety o tym za późno.

Oczywiście według importera nie należy kabli poprawiać, chyba czekać i wymieniać jak coś dużego zerwie.

W sumie na dziś dość prostowania tych bzdur którymi raczysz nas zalewać naprawdę lubię z Tobą gadać ale dziś idę spać bo wczoraj w nocy poprawiałem pewien znakomity światłowód z duża ilością gratisowego ekstrawłókna i się nie wyspałem.
Rano dostałem świeżą porcję rad i mądrości które zaabsorbowały mój umysł i mnie wymęczyły./

Prośba na przyszłość jak uraczysz nas jeszcze jakaś mądrością cytacik z fibraina lub telefoniki a może coś bardziej egzotycznego to wcześniej przetłumacz to chociaż tłumaczem googla.


Załączniki:
autobus.png
autobus.png [ 760.63 KiB | Przejrzano 917 razy ]
Na górę
Post: czw, 01 wrz 2016 22:25:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 09 sie 2016 8:38:23
Posty: 24
pomidor pisze:
A dowiemy się co to za importer w koncu ?

Swoją drogą takie brednie to wszędzie gadają - rzecz jasna najwiecej w firmach co pchają szajs z chin.
Twój importer nie jest jedynym bajkopisarzem


Podobno prawda zawsze ujrzy światło dzienne.
Powstrzymują mnie tylko te groźby ale mam już umówione spotkanie z adwokatem i się dowiem czy tak faktycznie nie mogę opisać zapytać na forum że kupiłem kabel xyz i mam z nim problem.
Kupujcie tam gdzie kupowaliście jeśli nie macie problemów to nie kombinujcie i nie oszczędzajcie. To był mój pierwszy kabel światłowodowy i niestety wtopa.


Na górę
Post: sob, 03 wrz 2016 5:35:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 18 lut 2009 19:33:46
Posty: 77
he śmiać mi się chce bo byłem tu wczoraj i ktoś nad tym postem ośmielił się napisać która to firma wtopiła a tu patrz, wiadomość znikła ;)
Oj komuś tu bardzo zależy na tym żeby za wszelką cenę zachować dobre imię firmy ;)
Trochę to zaprzecza sensu istnienia tego forum - forum ISP gdzie wymieniamy się poglądami, spostrzeżeniami i uwagami. Pojawili się również hurtownicy którzy zrobili sobie miejsce do promocji a i czasami do kłótni między sobą.
Pojawiły się jeszcze problemy z ich towarem. Tylko rzadko który chce się przyznać do winy.

Od moda: to było zrobione na wcześniejsze prośby autora wątku, tajemnicą poliszynela jest to, kto jest sprzedawcą tego kabla


Na górę
Post: sob, 03 wrz 2016 8:26:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2707
Boże wielka tajemnica poliszynela każdy i tak wie o kogo chodzi a to że są groźby pod adresem użytkowników forum powinno dać wam do myślenia by zagłosować nogami i nie kupować w tej firmie. Ja rozumiem że każdy popełnia błędy ale takie zachowanie to już dno i siedem metrów mułu


Na górę
Post: sob, 03 wrz 2016 8:30:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 21 paź 2014 10:12:39
Posty: 460
Patrząc po ilości powiadomień na email to skasowali cały wątek ;-)


Na górę
Post: sob, 03 wrz 2016 11:47:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 1:52:04
Posty: 2093
widać że obecna władza też ma wpływ na trzepak - wszędzie ograniczenia wolności wypowiedzi.

potlub : Oddawaj mojego posta !!!!!!!

_________________
... gdy pijemy pod banderą Morskich Opowieści


Na górę
Post: sob, 03 wrz 2016 13:11:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 21 paź 2014 10:12:39
Posty: 460
Mimo, że w regulaminie pewnie jest zapis, że trzepak.pl nie bierze odpowiedzialności za wypowiedzi to pewien ptak musiał nieźle postraszyć, że wzięli się za cenzurę wątku. Dzięki temu przynajmniej mamy już pewność kto sprzedał ten kabel.


Na górę
Post: sob, 03 wrz 2016 13:51:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2272
madmark pisze:
"to pewien ptak musiał nieźle postraszyć, że wzięli się za cenzurę wątku.

masz na myśli kruka?
::::::::::: )))))))))))))


Na górę
Post: sob, 03 wrz 2016 17:10:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 wrz 2011 12:13:31
Posty: 268
CezaRRR pisze:
madmark pisze:
"to pewien ptak musiał nieźle postraszyć, że wzięli się za cenzurę wątku.

masz na myśli kruka?
::::::::::: )))))))))))))

Chyba wronę :P


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: bitlan i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 30 mar 2017 0:54:54

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl