Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 57 Następna

Przedstawiona sytuacja w mojej sieci
Czas głosowania minął sob, 20 sie 2016 12:07:41
występuje 18%  18%  [ 2 ]
nie występuje 36%  36%  [ 4 ]
występuje w minimalnej skali nie wychodzi aż tyle włókna 9%  9%  [ 1 ]
nigdy czegoś takiego nie widziałem 36%  36%  [ 4 ]
Liczba głosów: 11
Autor Wiadomość
Post: pt, 19 sie 2016 11:00:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2844
flashka78 pisze:
2x Tuba (2x12J = 24J) bez elementu centralnego? Dziwna strasznie konstrukcja - pierwszy raz taką widzę. Kto to sprzedaje?:)
download/file.php?id=4251


A ja u konkurencji która sprzedaje tylko dobre kable widze taki kabelek o takiej budowie, może tez powinniście wprowadzić taki do oferty? ;)


Na górę
Post: pt, 19 sie 2016 11:12:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 1:52:04
Posty: 2118
kamikaze pisze:
flashka78 pisze:
2x Tuba (2x12J = 24J) bez elementu centralnego? Dziwna strasznie konstrukcja - pierwszy raz taką widzę. Kto to sprzedaje?:)
download/file.php?id=4251


konkurencji która sprzedaje tylko dobre kable


Widzę że mości kolega biegle włada sarkazmem :)

_________________
... gdy pijemy pod banderą Morskich Opowieści


Na górę
Post: pt, 19 sie 2016 11:43:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2844
a staram się staram bo atmosfera ostatnio na świecie taka że nie wiadomo kto czyta ;) Prawie jak za komuny....... "Uwaga Rozmowa Kontrolowana"

ps: a tak na marginesie to jeżeli to standard wśród kabli napowietrznych że włókna sobie wędrują do mufki i z mufki to chyba jednak lepiej wybierać kabelki z włóknem G657A1 bo może jeżeli porobią sie ósemeczki na tacce to tłumienność nie poleci w kosmos ;) ciekawe jakie włókna były w tym "podejżanym" kabelku????????? gdybyśmy tylko wiedzieli co to za kabel............... ale nie wiemy :(


Na górę
Post: pt, 19 sie 2016 21:21:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1730
Lokalizacja: Rybnik
flashka78 pisze:
Aha, nie chodzi o xbest.pl - uspokajam (bo dostaje info na gg), u nas na 14 000 000 metrów sprzedanych - bez problemów.


Krystian, kable w Pszczynie kupowane przez Signal9 s.c. to nie Twoje?

Po zakupie sieci cała została przez nas przespawana, a kilka tygodni temu w jednej mufie wciągnęło włókna i też zostały przespawane.

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: pt, 19 sie 2016 21:23:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1730
Lokalizacja: Rybnik
phlp pisze:
Mieszkamy w Polsce i jeżeli ktoś sprzedaje coś w polsce to ma posiadać polską instrukcję obsługi zgodnie z dyrektywą UE


Bzdura do kwadratu.

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: pt, 19 sie 2016 22:07:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: wt, 09 sie 2016 8:38:23
Posty: 26
Orin. Pamiętam o tym dokładnie dlatego chciałem się dogadać jak człowiek. Nie wiem co się stanie z tym kablem w zimie. Czy powinienem go poprawiać, skracać, układać na nowo? Jestem w czarnej d. bo nie wiem co mam robić. Wiem natomiast, że tyle praktyków nie może się mylić i dziękuje za wsparcie.

Importer twierdzi, że każdy kabel z luźną tubą tak ma. Robi ze mnie i wszystkich innych którzy twierdzą inaczej wariatów.

Dziś z rana otworzyliśmy mufę innego operatora który robi sieć na kablu z firmy xbest i wszystko okej zero przemieszczenia, nadmiaru a co za tym idzie problemów. Jak zostawili włókna tak są ułożone do tej pory. W sumie to walczę już ze swoją paranoją otwierając cudze mufy bo mam ten sam kabel xbest w sieci i zero z nimi problemu. Mamy też kawałek fibraina pożyczony na szybko od znajomego ISP i też nic się nie dzieje. Dziś kontaktowałem się z producentem, niby po moim zgłoszeniu robią testy porozwieszali na słupach i obserwują. Pewnie wcześniejszych testów kabla nie było.

Jako ciekawostkę podam, że dzisiejsze mufy poprawiane przez chłopaków są już drug raz i znowu jest za dużo włókna.
Dołączam fotki cudza mufa vs moja mufa z fantastycznym kablem.

PS. nie reklamuję tu xbestu po prostu taki kabel mam możliwość porównania


Załączniki:
moje mufy.jpg
moje mufy.jpg [ 81.14 KiB | Przejrzano 1588 razy ]
normalny kabel i mufa po roku.jpg
normalny kabel i mufa po roku.jpg [ 78.67 KiB | Przejrzano 1588 razy ]
Na górę
Post: pt, 19 sie 2016 22:47:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 28 maja 2005 9:34:29
Posty: 551
w.wrona pisze:
phlp pisze:
Mieszkamy w Polsce i jeżeli ktoś sprzedaje coś w polsce to ma posiadać polską instrukcję obsługi zgodnie z dyrektywą UE[/quote

Bzdura do kwadratu.



masz racje bzdura było że napisałem dyrektywa UE

Zgodne z ustawą z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego (Dz. U. 02.141.1176.) „sprzedawca dokonujący sprzedaży w Rzeczpospolitej Polskiej jest obowiązany udzielić kupującemu jasnych, zrozumiałych i nie wprowadzających w błąd informacji w języku polskim, wystarczających do prawidłowego i pełnego korzystania ze sprzedanego towaru konsumpcyjnego (art. 3 ustawy).

Ponadto sprzedawca jest obowiązany wydać kupującemu wraz z towarem konsumpcyjnym wszystkie elementy jego wyposażenia oraz sporządzone w języku polskim instrukcję obsługi, konserwacji i inne dokumenty wymagane przez odrębne przepisy" (art. 3 ust. 5).

To oznacza, że brak instrukcji obsługi w języku polskim, ale także nieprawdziwe informacje udzielone przez sprzedawcę, mogą być podstawą do złożenia reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową.

Podstawa prawna: Ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego, art. 3 ust 1 i ust. 5 (tekst jednolity: Dz. U. z 2002r., Nr 141, poz.1176 ze zm.).


Na górę
Post: pt, 19 sie 2016 22:55:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 1:52:04
Posty: 2118
dzanus pisze:

Importer twierdzi, że każdy kabel z luźną tubą tak ma.


Pierboli :)

wpadnij do Krakowa - mam ze 100 muf na slupach - możesz sobie wybrać które pootwieramy.
W żadnej tak nie bedzie.
Masz nie lada orzeszek do zgryzienia.


Chciałem jeszcze przy okazji wspomnieć o jednej rzeczy.
Zauważyłem że powoli z FTTH sie robi jak kiedyś z wi-fi Yagi.
Operatorzy kupują byle gówno bo handlowiec im powie że będzie spoko a potem wszystko sie rozpada.

Weźmy na przykład wspaniałe opisy "Przęsło do 80m"
Jest to równoznaczne z opisem na Yagi 300Mbit/s na 20km.

Nikt nawet nie pomyśli o naprężeniach, naciągach, zwisach.
O wytrzymałości wierzchołkowej słupa to już nie wspomnę.
Potem jadę po wioskach i widzę chiński kabel naprężony na "blachę".
... Ale cbuj.. sprzedawca zapewniał że 80m to spokojnie udźwignie.
Tylko potem jak przyjdzie do rozprawy i sprzedawca pokaże że w karcie katalogowej jest 1.8kN i padnie pytanie ile było na przęśle to będzie się ciężko wytłumaczyć że 1,8 to było przy naciągnięciu, a z lodem zrobiło się 6 bo nikt o zwisie nie pomyślał

_________________
... gdy pijemy pod banderą Morskich Opowieści


Na górę
Post: pt, 19 sie 2016 23:08:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: wt, 09 sie 2016 8:38:23
Posty: 26
phlp pisze:
w.wrona pisze:
phlp pisze:
Mieszkamy w Polsce i jeżeli ktoś sprzedaje coś w polsce to ma posiadać polską instrukcję obsługi zgodnie z dyrektywą UE[/quote

Bzdura do kwadratu.



masz racje bzdura było że napisałem dyrektywa UE

Zgodne z ustawą z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego (Dz. U. 02.141.1176.) „sprzedawca dokonujący sprzedaży w Rzeczpospolitej Polskiej jest obowiązany udzielić kupującemu jasnych, zrozumiałych i nie wprowadzających w błąd informacji w języku polskim, wystarczających do prawidłowego i pełnego korzystania ze sprzedanego towaru konsumpcyjnego (art. 3 ustawy).

Ponadto sprzedawca jest obowiązany wydać kupującemu wraz z towarem konsumpcyjnym wszystkie elementy jego wyposażenia oraz sporządzone w języku polskim instrukcję obsługi, konserwacji i inne dokumenty wymagane przez odrębne przepisy" (art. 3 ust. 5).

To oznacza, że brak instrukcji obsługi w języku polskim, ale także nieprawdziwe informacje udzielone przez sprzedawcę, mogą być podstawą do złożenia reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową.

Podstawa prawna: Ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego, art. 3 ust 1 i ust. 5 (tekst jednolity: Dz. U. z 2002r., Nr 141, poz.1176 ze zm.).


phlp
chciałbym aby tak było ale w przypadku sprzedaży na firmę nie jesteś konsumentem i to prawo Cię nie dotyczy i nie chroni.


Na górę
Post: sob, 20 sie 2016 0:08:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 23 kwie 2012 23:27:47
Posty: 97
w.wrona pisze:
flashka78 pisze:
Aha, nie chodzi o xbest.pl - uspokajam (bo dostaje info na gg), u nas na 14 000 000 metrów sprzedanych - bez problemów.


Krystian, kable w Pszczynie kupowane przez Signal9 s.c. to nie Twoje?

Po zakupie sieci cała została przez nas przespawana, a kilka tygodni temu w jednej mufie wciągnęło włókna i też zostały przespawane.

Przecież Signal 9 nie istnieje od roku co najmniej. Ale teraz już wiem dlaczego


wysłane z RedMi Note 3 Pro


Na górę
Post: sob, 20 sie 2016 3:29:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 13 kwie 2008 14:57:54
Posty: 119
jack78 pisze:
w.wrona pisze:
flashka78 pisze:
Aha, nie chodzi o xbest.pl - uspokajam (bo dostaje info na gg), u nas na 14 000 000 metrów sprzedanych - bez problemów.


Krystian, kable w Pszczynie kupowane przez Signal9 s.c. to nie Twoje?

Po zakupie sieci cała została przez nas przespawana, a kilka tygodni temu w jednej mufie wciągnęło włókna i też zostały przespawane.

Przecież Signal 9 nie istnieje od roku co najmniej. Ale teraz już wiem dlaczego


wysłane z RedMi Note 3 Pro


dobre .... a może to jakiś inny signal ?

p.s. fajna słuchawka

Pozdrawiam
ZibiK

_________________
Pozdrawiam !
Zibi K.


Na górę
Post: sob, 20 sie 2016 9:04:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: wt, 09 sie 2016 8:38:23
Posty: 26
w.wrona pisze:
flashka78 pisze:
Aha, nie chodzi o xbest.pl - uspokajam (bo dostaje info na gg), u nas na 14 000 000 metrów sprzedanych - bez problemów.


Krystian, kable w Pszczynie kupowane przez Signal9 s.c. to nie Twoje?

Po zakupie sieci cała została przez nas przespawana, a kilka tygodni temu w jednej mufie wciągnęło włókna i też zostały przespawane.


Wojtku co byś nie napisał to zabieranie kabla lub jego nadmiar nie jest normalną rzeczą zatem przestań z innych robić debili. Przyjmij do wiadomości, że zostałeś oszukany przez sprzedawcę czyli rolę się odwróciły bo zazwyczaj to Ty sprzedajesz. Byłeś o tyle w lepszej sytuacji, że mogłeś obejrzeć przedmiot zakupu który już jakiś czas działał, jak kupiłem nowe kable i bujam się od miesiąca z reklamacją bez najmniejszych efektów. Czy po ekspertyzie reklamacja będzie rozpatrzona pozytywnie nie wiem, po zachowaniu sprzedawcy odnoszę wrażenie, że robi wszystko aby się wykręcić pisząc coraz to nowsze bzdury.


Na górę
Post: sob, 20 sie 2016 14:08:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 04 maja 2012 14:31:44
Posty: 84
Lokalizacja: Ncza
My używamy fibrain/elmat i takie akcje się nie zdarzają, używaliśmy troszkę xbestowych nie były idealne ale problemu z wciąganiem lub wypluwaniem włókien nie było. Raz zdarzyło nam się że troszkę pływały włókna ale to była nasza wina, bo na odcinku 200m różnica poziomów była bardzo duża bo około 10-15m a nie zostawiliśmy odpowiednich zapasów kabla i włókna pracowały ale w zakresie max +- 5mm a nie aż tyle jak to widać na zdjęciach. Po wymianie odcinka i zostawieniu odpowiednich zapasów problem znikł.

_________________
mów mi Kostek


Na górę
Post: ndz, 21 sie 2016 0:34:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 07 kwie 2011 19:44:23
Posty: 173
Dzanus jak chcesz ratowac to co jest to zrob tak:

Zaloz termokurcz z klejem tak zeby zlapalo tube i wlokna.
Na same wlokna zaloz zwykly termo, przed grzaniem tego z klejem zrob odstep pomiedzy zwmyklym termo a tuba, chodzi o to aby klej z 1 termo zlapal wlokna a zwykly termo bedzie prostowal pewien odcinek dajac im pracowac.
Klej tez pracuje wiec jak zrobisz zaklejony kawalek 3cm plus 5 cm zwyklego termo to wlokna nie powinny wyplywac ale beda na tyle pracowac aby utrzymac sie w tubie i tam sie rozlazic po sciankach. Taka troche sztuka ale jak mus to mus

Mam nadzeje ze jasno to opisalem pozno juz jest :)


Na górę
Post: ndz, 21 sie 2016 20:49:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: wt, 09 sie 2016 8:38:23
Posty: 26
Swistak pisze:
Dzanus jak chcesz ratowac to co jest to zrob tak:

Zaloz termokurcz z klejem tak zeby zlapalo tube i wlokna.
Na same wlokna zaloz zwykly termo, przed grzaniem tego z klejem zrob odstep pomiedzy zwmyklym termo a tuba, chodzi o to aby klej z 1 termo zlapal wlokna a zwykly termo bedzie prostowal pewien odcinek dajac im pracowac.
Klej tez pracuje wiec jak zrobisz zaklejony kawalek 3cm plus 5 cm zwyklego termo to wlokna nie powinny wyplywac ale beda na tyle pracowac aby utrzymac sie w tubie i tam sie rozlazic po sciankach. Taka troche sztuka ale jak mus to mus

Mam nadzeje ze jasno to opisalem pozno juz jest :)


Switak

Nie wiem czy piszesz to ze swojego doświadczenia, a może lubisz majsterkować lub też sprzedawca/producent za Twoim pośrednictwem przekazuje te mądrości. W każdym razie dziękuje za dobre chęci i ciekawe pomysły ale nie skorzystam. Nie po to robię GPON-a aby uskuteczniać takie druciarstwo. Kabel niby ma 15 lat gwarancji zatem tyle powinien wisieć bez jakiejkolwiek ingerencji.

Wystarczająco ciekawie i dokładnie opisałeś całość procesu, możesz jeszcze jako ciekawostkę wrzucić zdjęcia jeśli gdzieś takie coś robiłeś :)


Na górę
Post: ndz, 21 sie 2016 22:05:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 07 kwie 2011 19:44:23
Posty: 173
Nie wspolpracuje z nikim i nie popieram druciarstwa. Ale mam leb na karku i chodzilem na fizyke :)

Kiedys na poczatku zabawy ze swiatelkiem nie zostawilem zapasow na kablu ktory schodzil z dachu do piwnicy, byla duza roznica wysokosci i caly docinek mial z 400 metrow lecialo to po dachach. Nie wyplynelo duzo wlokna ale wyszlo z tacki i wylalo sie sporo zelu wiec zastosowalem patent ktory opisalem. Byl to kabel 12j z elmatu z tuba o duzej srednicy napakowany fes zelem, ogolnie byl gruby i solidny ale podobno juz go nie robia :( Cala siec mam zrobiona na kablach z x-bestu i elmatu i jedyny wyplyw byl z mojej winy ale nie bylo to tyle co u Ciebie.

Jesli sprzedawca leci w czlona a Ty bujasz sie z poprawkami w mufach i co chwile biegasz ze spawarka to moze lepiej do czasu zalatwienia sprawy zapewnic ludzia ciaglosc uslugi ?? troche uryny ale bedzie dzialac.
Idzie zima a na minusie juz nie bedzie tak fajnie z poprawkami... jedyny bol to zeby zrobic moj patent to musial bys spawac wsio od nowa zeby zalozyc termokurcz. Troche bez sensu

Moze w Twojm wypadku przy okazji poprawek pomysl zeby zakleic tube i wlokna zywica epoksydowa w nacietej rurce ?

Sprzedawce bym wziol porzadnie w obroty i zmusil do wymiany kabla i trasy na jego koszt :)

Jesli masz kawalek tego kabla tak z 20-30 metrow zwin go w krazek i zagotuj drania w garnku z woda, tak do 80 stopni. A jak masz wiecej czasu na zabawe to zaspawaj pigtaile do wlokna, zamroz kabel przez noc a pozniej podepnij laser i drania do wrzacej wody. To samo zrob z innym kablem ktory nie wyplywa i bedziesz mogl wyciagnac jakies wnioski.

Ewentualnie zadzwon do Pana Jarzyny ze Szczecina i pokaz sprzedawcy ZOO ;-)


Na górę
Post: pn, 22 sie 2016 9:09:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1256
pomidor pisze:
wpadnij do Krakowa - mam ze 100 muf na slupach - możesz sobie wybrać które pootwieramy.
W żadnej tak nie bedzie.
Masz nie lada orzeszek do zgryzienia.


Chciałem jeszcze przy okazji wspomnieć o jednej rzeczy.
Zauważyłem że powoli z FTTH sie robi jak kiedyś z wi-fi Yagi.
Operatorzy kupują byle gówno bo handlowiec im powie że będzie spoko a potem wszystko sie rozpada.

Weźmy na przykład wspaniałe opisy "Przęsło do 80m"
Jest to równoznaczne z opisem na Yagi 300Mbit/s na 20km.

Nikt nawet nie pomyśli o naprężeniach, naciągach, zwisach.
O wytrzymałości wierzchołkowej słupa to już nie wspomnę.
Potem jadę po wioskach i widzę chiński kabel naprężony na "blachę".
... Ale cbuj.. sprzedawca zapewniał że 80m to spokojnie udźwignie.
Tylko potem jak przyjdzie do rozprawy i sprzedawca pokaże że w karcie katalogowej jest 1.8kN i padnie pytanie ile było na przęśle to będzie się ciężko wytłumaczyć że 1,8 to było przy naciągnięciu, a z lodem zrobiło się 6 bo nikt o zwisie nie pomyślał


I tu misiaczku powiedziałeś prawdę. Zwłaszcza z tą siłą wierzchołkową słupa - dlatego jak widzę że ktoś wiesza kabel ADSS 4kN w 2 strefie wiatrowej ze skoordynowanymi zwisami z kablem AL to wiem że z jedna czwarta słupów jest przeciążona (oczywiście jeśli brać pod uwagę parametry kabla które ma podane Krystek na stronie, notabene chyba jedyny producent który te parametry podał bo reszta ma to w doopie).


Na górę
Post: pn, 22 sie 2016 10:55:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 379
Lokalizacja: P.W Batna
w.wrona - tzn. tak wygląda współpraca CDRa z providerami usług internetowych, którzy chcą coś zareklamować ??? :)

https://www.youtube.com/watch?v=0cLlxi_AuK8

:rotfl:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pn, 22 sie 2016 12:14:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1256
aBaZ pisze:
w.wrona - tzn. tak wygląda współpraca CDRa z providerami usług internetowych, którzy chcą coś zareklamować ??? :)

https://www.youtube.com/watch?v=0cLlxi_AuK8

:rotfl:

Dobre :P Wręcz pierwszy dobry post aBaZa.


Na górę
Post: pn, 22 sie 2016 12:30:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 13 paź 2011 9:41:51
Posty: 96
w.wrona pisze:
flashka78 pisze:
Aha, nie chodzi o xbest.pl - uspokajam (bo dostaje info na gg), u nas na 14 000 000 metrów sprzedanych - bez problemów.


Krystian, kable w Pszczynie kupowane przez Signal9 s.c. to nie Twoje?

Po zakupie sieci cała została przez nas przespawana, a kilka tygodni temu w jednej mufie wciągnęło włókna i też zostały przespawane.

Hmm, sprawdziłem...z tych 14mln metrów, kupili u nas.... 0 metrów. Zresztą wystarczy poczytać inne opinie na forum - nie moje.

Krystian


Na górę
Post: pn, 22 sie 2016 12:31:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 13 paź 2011 9:41:51
Posty: 96
kensai pisze:
aBaZ pisze:
w.wrona - tzn. tak wygląda współpraca CDRa z providerami usług internetowych, którzy chcą coś zareklamować ??? :)

https://www.youtube.com/watch?v=0cLlxi_AuK8

:rotfl:

Dobre :P Wręcz pierwszy dobry post aBaZa.

A co z aBaZ-em? Za dużo Spamu wali? (bez urazy:)).
Krystian


Na górę
Post: pn, 22 sie 2016 13:19:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1256
flashka78 pisze:
kensai pisze:
aBaZ pisze:
w.wrona - tzn. tak wygląda współpraca CDRa z providerami usług internetowych, którzy chcą coś zareklamować ??? :)

https://www.youtube.com/watch?v=0cLlxi_AuK8

:rotfl:

Dobre :P Wręcz pierwszy dobry post aBaZa.

A co z aBaZ-em? Za dużo Spamu wali? (bez urazy:)).
Krystian


aBaZ zajmuje się aktywnym (lub wręcz nachalnym) propagowaniem totolinka, ekstralinka i mimozy (której chociaż też byłeś dystrybutorem to nie propagowałeś). Innych rzeczy nie propaguje bo się sprzedają.


Na górę
Post: pn, 22 sie 2016 13:40:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 22 sie 2010 19:16:29
Posty: 435
phlp pisze:
(...) Podstawa prawna: Ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego, art. 3 ust 1 i ust. 5 (tekst jednolity: Dz. U. z 2002r., Nr 141, poz.1176 ze zm.).


Ta ustawa nie obowiązuje od grudnia 2014 r. A dwa, że zakup był pomiędzy przedsiębiorcami.


Na górę
Post: wt, 23 sie 2016 22:12:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: wt, 09 sie 2016 8:38:23
Posty: 26
Swistak pisze:
Nie wspolpracuje z nikim i nie popieram druciarstwa. Ale mam leb na karku i chodzilem na fizyke :)

Kiedys na poczatku zabawy ze swiatelkiem nie zostawilem zapasow na kablu ktory schodzil z dachu do piwnicy, byla duza roznica wysokosci i caly docinek mial z 400 metrow lecialo to po dachach. Nie wyplynelo duzo wlokna ale wyszlo z tacki i wylalo sie sporo zelu wiec zastosowalem patent ktory opisalem. Byl to kabel 12j z elmatu z tuba o duzej srednicy napakowany fes zelem, ogolnie byl gruby i solidny ale podobno juz go nie robia :( Cala siec mam zrobiona na kablach z x-bestu i elmatu i jedyny wyplyw byl z mojej winy ale nie bylo to tyle co u Ciebie.


Dzięki za pomysły. Na chwilę obecną poprawiamy to bez termokurczy i robimy pełną fotodokumentację. W ostatniej rozmowie telefonicznej ze sprzedawca ustaliliśmy, że skoro na 50m odcinku wiszącym na płocie wyjechało 4cm to na odcinku 300m może wyjechać 24cm. Reasumując jeśli mam zawieszone 3km w jednym odcinku to może na końcu przybyć 2,4m lub z obu stron wyjść po 1,2m. Oczywiście on nie widzi w tym najmniejszego problemu i twierdzi, że to norma. Wcześniejsze moje fotografie pokazywały, że z bębna 300m na początku i na końcu wychodzi po 15cm czyli jeszcze chwilę powisi na tym płocie wyjedzie na 5cm i wyjdzie na to moje 30cm ze zdjęć.

Prośba jeszcze o informację bo też niby błędem według sprzedawcy jest pozostawienie zapasu bez mufy na słupie. Wydaje mi się to normalną procedurą bo np nie ma teraz klienta albo okolica nie rokuje na to że ktoś postawi dom czy firmę zrobi. Przecież jak mam 1km bez domów to nie powieszę 10 stelaży zapasu i tyle samo muf? Ja takich instalacji nie wiedziałem. Jak robicie u siebie? Kabel przez środek lasu i mufy dla wiewiórek a może gajowy albo leśniczy się zechce podpiąć?

W temacie ekspertyzy czekam na specyfikację testów od fibraina bo wycenę już mam, niestety tanio nie jest :( i nie wiem czy nie będziemy ciąć kosztów rezygnując z części testów.

pozdrawiam!


Na górę
Post: śr, 24 sie 2016 0:26:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 07 kwie 2011 19:44:23
Posty: 173
Dzanus szczerze wspolczuje... Dobrze ze robisz dokumentacje.

Pozostawianie zapasu bez mufy jest jak najbardzej normalne.
Tak sie budowala cala siec ktora mialem okazje robic, teraz bedzie pewnie z 160 km kabla po slupach i nic takiego jak wyplyw nie ma miejsca. Magistrala jesli dobrze pamietam to tylko na elmacie, boczki szly na elmacie lub optonie, optix z x-best
Zapas prawie na kazdym slupie, na przelotkach tez zapasy co jakis czas w razie zerwania kabla.

Wybierz sie na szkolenie do Elmatu :polacmu: warto chocby dlatego zeby zobaczyc jak Pani Ania majstruje splitery ;-)
Ale tak na serio to polecam, bylem w Rzeszowie.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 57 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 21 sie 2017 4:52:57

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl