Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10

Przedstawiona sytuacja w mojej sieci
Czas głosowania minął sob, 20 sie 2016 12:07:41
występuje 18%  18%  [ 2 ]
nie występuje 36%  36%  [ 4 ]
występuje w minimalnej skali nie wychodzi aż tyle włókna 9%  9%  [ 1 ]
nigdy czegoś takiego nie widziałem 36%  36%  [ 4 ]
Liczba głosów: 11
Autor Wiadomość
Post: pn, 19 mar 2018 16:44:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 04 gru 2010 19:51:09
Posty: 332
Już nie robię przy światłowodach. Kiedyś robiłem i takie rzeczy by nie przeszły, że brakło stelaża czy że płaskiego kabla się nie da zwinąć. Wstyd by mi było się przyznać, że to ja tak powiesiłem. Po prostu macie ciśnienie na km. Później każdy się chwali ile to km ma położone, a że byle jak to nie szkodzi ważne, że cyferki są duże i okrągłe.

Owszem jest wiele sieci gdzie kabel wisi byle jak. Musisz do nich się porównywać? Popatrz ile sieci jest dobrze zrobionych i do nich mierz.

Kiedyś ludzie się zrazili do radiówki i teraz to samo będzie ze światłowodami. Niestety.

Pozdrawiam.


Na górę
Post: śr, 21 mar 2018 17:45:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 04 mar 2012 18:25:50
Posty: 147
dzanus pisze:
vcr pisze:
Wątek robi się żenujący. Nie znam właściciela sieci i nie znam Wojtka z CDR (przynajmniej osobiście). Sprawą się zainteresowałem bo na fotkach na początku wątku widziałem znajome miejsce. Nie zamierzam też z nikim polemizować czy włókno powinno się przemieszczać i ile. Wszyscy się tu wzajemnie opluwają, a czy ktoś pofatygował się osobiście zobaczyć jak wygląda reszta trasy kablowej? Na fotkach z początku wątku pokazane były dwa może trzy przęsła. Przejeżdżam często koło odcinka kabla, który był na zdjęciach i zawsze mnie raziło to że kabel nie ma stelaży na zapas i wisi podwiązany na drutach. Zapasy pozwijane byle jak. Na obecną chwilę trochę to już poprawili.

No więc pytam ponownie widział ktoś to na "żywo"? Hę?


Offtop.
Później wszyscy płaczą, że ludzie nie chcą zgód na przewieszenie kabla podpisywać. Dziwicie się im jak na przez cała wioskę wiszą takie "frędzle"?


Witam.

Skoro takie żenua to zakańczam wątek, to moja ostatnia wypowiedź. Odnośnie tego co napisałeś to nie wiem o jakie druty Ci chodzi pewnie o haki mocowane do słupa i przymocowane trytkami. Pewnie nie robisz "światłowodów" to Cię informuje czasem może się zdarzyć że braknie stelaża czy taśmy. W sieci którą my robiliśmy brakuje może z 5 szt. Jeśli jeździ się po kraju to widać że miejscami ich nie ma za granicą nie wiem czy to Czechy czy Słowacja widziałem całą sieć bez jednego stelaża. Odnośnie pozwijanych źle zapasów to pewnie chodzi Ci o płaski kabel z elmatu on jest trudny w ułożeniu natomiast z okrągłym tego problemu nie było. Nie wiem jaki cel jest Twojej wypowiedzi czy się nudzisz czy łapiesz punkty ale brak stelaża lub jego obecność czy też nieestetyczne nawinięcie zapasu nie ma najmniejszego wpływu na sieć światłowodową.

Sieć jest w Kielcach i okolicach zaproszenie było już raz pisane przy okoliczności KIKE nikt nie skorzystał w sumie to się nie dziwie bo cel i interes raczej żaden.

Ludzie to płaczą że im tv czy telefon nie odbiera a jak byś chciał postawić maszt to będą protestować tak samo jak wieszasz światłowód kury im przestają znosić jajka bo jest promieniowanie ot taki kraj. Kable z orange to jest dopiero problem szczególnie jak oklapnie i zerwany pociągnie za sobą Twój światłowód...

Dla mnie EOT
pozdrawiam


A szkoda że nie zauwazyłem gdzieś zaproszenia bo na KIKE w Kielcach akurat byłem a temat mnie strasznie ciekawi :)

_________________
~~~Jaki masz kabel, takie masz usługi! ~~~


Na górę
Post: pt, 23 mar 2018 20:18:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 07 cze 2008 14:27:52
Posty: 191
vcr pisze:
Kiedyś ludzie się zrazili do radiówki i teraz to samo będzie ze światłowodami. Niestety.


Ludzie już się zrazili, po 2 latach umowy pokornie wracają do neostrady :)


Na górę
Post: pt, 30 mar 2018 17:36:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1841
Lokalizacja: Rybnik
vcr pisze:
Wątek robi się żenujący. Nie znam właściciela sieci i nie znam Wojtka z CDR (przynajmniej osobiście). Sprawą się zainteresowałem bo na fotkach na początku wątku widziałem znajome miejsce. Nie zamierzam też z nikim polemizować czy włókno powinno się przemieszczać i ile. Wszyscy się tu wzajemnie opluwają, a czy ktoś pofatygował się osobiście zobaczyć jak wygląda reszta trasy kablowej? Na fotkach z początku wątku pokazane były dwa może trzy przęsła. Przejeżdżam często koło odcinka kabla, który był na zdjęciach i zawsze mnie raziło to że kabel nie ma stelaży na zapas i wisi podwiązany na drutach. Zapasy pozwijane byle jak. Na obecną chwilę trochę to już poprawili.

No więc pytam ponownie widział ktoś to na "żywo"? Hę?


Offtop.
Później wszyscy płaczą, że ludzie nie chcą zgód na przewieszenie kabla podpisywać. Dziwicie się im jak na przez cała wioskę wiszą takie "frędzle"?


Brawo za tego posta.

Nadmienię tylko, że sprzedaliśmy tego dokładnie kabla 1379km i jak widać tylko jednemu klientowi udało się go zepsuć.

_________________
Phicomm KE 2P - gigabit dual band AC1300 za 109.99 netto :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 23 wrz 2018 8:17:21

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl