Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 22 cze 2016 13:46:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
http://cdr.pl/index.php?p5243

Jutro lepsze fotki :)

Obrazek


Jak macie uwagi to zgłaszać jak najszybciej.

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: śr, 22 cze 2016 13:55:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 678
Lokalizacja: PL
a pod GPON coś będzie jeszcze Wojtku ?

czy zostaje UPLINK GPON ONU FX660 ?
bo to w chwili obecnej to najsensowniejsze rozwiązanie jak za te pieniądze

tylko jak jest z tymi cewkami w środku pala się ponoć, hmm u was chodzi czy coś się z nimi dzieje po dłuższym czasie... :hmm:

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: śr, 22 cze 2016 14:24:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
gmotyw pisze:
a pod GPON coś będzie jeszcze Wojtku ?

czy zostaje UPLINK GPON ONU FX660 ?
bo to w chwili obecnej to najsensowniejsze rozwiązanie jak za te pieniądze


Nie ma sensu bo cena takiego ONT GPON jak ten EPON by była może 15-20 netto niższa od FX660.

Cytuj:
tylko jak jest z tymi cewkami w środku pala się ponoć, hmm u was chodzi czy coś się z nimi dzieje po dłuższym czasie... :hmm:


Jak się kupuje najtańsze z najtańszych urządzeń na rynku to tak często jest :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: śr, 22 cze 2016 17:28:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1318
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
w.wrona pisze:
Jak macie uwagi to zgłaszać jak najszybciej.

Uwagi hmm... to kiedy mogę testować? :)

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: śr, 22 cze 2016 18:10:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
COMmer pisze:
Uwagi hmm... to kiedy mogę testować? :)


Zamów przez www to jutro wyjdzie kurierem :)
Antenki wyglądają solidnie, ciekawe jak będzie z zasięgiem.

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: śr, 22 cze 2016 21:26:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 27 lut 2007 9:41:46
Posty: 1255
Lokalizacja: Słupsk/Sławno
Zamówione na testy ;-)

_________________
AS198529; JS6393-RIPE


Na górę
Post: czw, 23 cze 2016 12:14:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1318
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
w.wrona pisze:
COMmer pisze:
Uwagi hmm... to kiedy mogę testować? :)


Zamów przez www to jutro wyjdzie kurierem :)
Antenki wyglądają solidnie, ciekawe jak będzie z zasięgiem.

Kilka sztuk do testów zamówione, mam nadzieję, że się sprawdzą :)

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: czw, 23 cze 2016 17:48:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
TX power jest ustawione domyślnie na max 15.50 dBm więc sygnał szału nie robi ale wkrótce poprawimy FW i będzie lepiej.
Z tego co widzę spokojnie można podkręcić w górę o 10 dBm :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: czw, 23 cze 2016 18:42:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 27 lut 2007 9:41:46
Posty: 1255
Lokalizacja: Słupsk/Sławno
w.wrona pisze:
TX power jest ustawione domyślnie na max 15.50 dBm więc sygnał szału nie robi ale wkrótce poprawimy FW i będzie lepiej.
Z tego co widzę spokojnie można podkręcić w górę o 10 dBm :)


Niech chińczki dziergają ;-)

_________________
AS198529; JS6393-RIPE


Na górę
Post: czw, 23 cze 2016 21:10:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
Zalogowałem się na konto root i sam to podkręciłem więc nie będzie problemu.

Mnogość opcji w tym urządzeniu mnie zabiła.
Z ciekawszych opcji IPv6 na WAN i również na LAN. Multicast na WLAN. Testujcie :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: czw, 23 cze 2016 23:04:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 14 sie 2009 9:45:57
Posty: 273
to i ja się wtrącę.
Przypatruję się FX660.
Jak się u Was one sprawują? Jak z kompatybilnością do Huawei?


Na górę
Post: pt, 24 cze 2016 11:55:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 678
Lokalizacja: PL
marcin_siedlce pisze:
to i ja się wtrącę.
Przypatruję się FX660.
Jak się u Was one sprawują? Jak z kompatybilnością do Huawei?


ponoć działa ale się po dłuższym czasie jarają, tak piszą na ISPFORUM

bo sam się na nie czaje ale nie wiem mam dylemat

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: pt, 24 cze 2016 12:24:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
gmotyw pisze:
ponoć działa ale się po dłuższym czasie jarają, tak piszą na ISPFORUM

bo sam się na nie czaje ale nie wiem mam dylemat


Masowo jarają się Extralinki, nie FX660 :)

FX660 działają bardzo dobrze i jeszcze nie mieliśmy ani sztuki na serwisie.

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: pt, 24 cze 2016 12:47:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 678
Lokalizacja: PL
w.wrona pisze:
gmotyw pisze:
ponoć działa ale się po dłuższym czasie jarają, tak piszą na ISPFORUM

bo sam się na nie czaje ale nie wiem mam dylemat


Masowo jarają się Extralinki, nie FX660 :)

FX660 działają bardzo dobrze i jeszcze nie mieliśmy ani sztuki na serwisie.



zamówienie leci w pon-wt - właśnie wróciłem z KAT z testów - wsio działa

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: pt, 24 cze 2016 13:57:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
W przyszłym tygodniu będzie FW do EP122B z compliance test do 25 dBm :D

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: czw, 30 cze 2016 13:54:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 242
Lokalizacja: woj.śląskie
Dobra, jak zalogować się przez www na admina na tym urządzeniu?
admin/admin nie działa.

Bo na standardowym user nie można ustawić żadnej konfiguracji na WAN typu nat/pppoe/ip/cokolwiek


Na górę
Post: czw, 30 cze 2016 15:21:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
Poszło na pw.

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: czw, 30 cze 2016 15:41:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
Kto chce do testów fw z podkręconą mocą? :D

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: pt, 01 lip 2016 6:13:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 06 paź 2009 12:27:22
Posty: 243
Lokalizacja: Polska/
a jakiego OLT-a do tego wziąć zamówić żeby to dobrze hulało :)


Na górę
Post: pt, 01 lip 2016 14:31:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
Może być Netis jak lubisz CLI, jak nie lubisz to za 2 tygodnie będziemy mieli OLT z www.

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: czw, 07 lip 2016 9:22:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 27 lut 2007 9:41:46
Posty: 1255
Lokalizacja: Słupsk/Sławno
w.wrona pisze:
Kto chce do testów fw z podkręconą mocą? :D


Ja poproszę. Daj też wjazd na admina.

_________________
AS198529; JS6393-RIPE


Na górę
Post: czw, 07 lip 2016 14:51:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
Podaję na PW albo mail do mnie. Chyba nie chcecie, żeby później jacyś klienci rozwalali Wam konfig :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: czw, 07 lip 2016 17:07:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 20:39:28
Posty: 108
A jak kompatybilność z netis v1? Bo ponoć coś ciężko mu idzie dogadanie się.


Na górę
Post: czw, 07 lip 2016 21:07:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1318
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Kracak pisze:
A jak kompatybilność z netis v1? Bo ponoć coś ciężko mu idzie dogadanie się.

Nie działa u mnie na Netis V1, mruga dioda PON i registering trwa bez końca :/ Komuś udało się to rozpracować?

Jeśli chodzi o Netis V2 to działa z nim, jednak przy wyższym obciążeniu 150-300 Mbps potrafi nagle zgubić komunikację IP (tryb połączenia DHCP na VLAN), ONT działa, jest wpięte do OLT w PON ale nie przesyła danych. Po restarcie wszystko wraca do normy. Przy obciążeniu do 100 Mbps problem jest niezauważalny.

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: czw, 07 lip 2016 21:31:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 27 lut 2007 9:41:46
Posty: 1255
Lokalizacja: Słupsk/Sławno
Czyli jaj nie urywa. Mi również z V1 nie trybi. To już chyba wolę Extralinka ;-)

_________________
AS198529; JS6393-RIPE


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 24 paź 2017 3:56:09

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl