Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 07 lis 2016 11:12:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 16 gru 2007 22:01:58
Posty: 601
w którym miejscu mam kliknąć, bo nie wiem czy wybrać automatyczną aktualizację, czy ręczną, czy kliknąć anuluj


Na górę
Post: pn, 07 lis 2016 11:15:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 735
Lokalizacja: PL
adi399 pisze:

jak klikniesz Cancel/Anuluj w aktualizatorze

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: pn, 07 lis 2016 11:21:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 16 gru 2007 22:01:58
Posty: 601
możesz wskazać czy to na tym screenie


Załączniki:
aizon_1.JPG
aizon_1.JPG [ 30.49 KiB | Przejrzano 4218 razy ]
Na górę
Post: pn, 07 lis 2016 16:34:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1453
Testuję od kliku dni tą aplikację i jak na razie jestem zadowolony :).
Zauważyłem, że przy EPON nie pobierał/wyświetlał poprawnie service-port, ale po zgłoszeniu problemu dzisiaj przed południem dostałem w ekspresowym tempie poprawkę bo przed 14:00 :)
W GPON wszystko poprawnie wyświetlało.


Na górę
Post: śr, 09 lis 2016 2:17:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 16 gru 2007 22:01:58
Posty: 601
co kliknąć, żeby pozbyć się pytania o aktualizację ?


Na górę
Post: czw, 01 gru 2016 8:16:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 gru 2003 23:32:24
Posty: 743
Lokalizacja: Warszawa / Łódź / Sandomierz / Stalowa Wola / Tarnobrzeg
Obecnie trwają prace nad konfiguracją końcówki ont (wan, vlan, wifi ) z poziomu programu, bez wgrywania żadnej konfiguracji!
Tzn. że pojawi sie nowa opcja ustawień, szablon ustawień sieciowych końcówki ont, wszystko odbędzie się w locie bez plików!

na etapie obecnym beata, udało się zmienić podstawowe parametry sieciowe WAN, LAN dla końcówki ont.

Kompatybilność: (wszystkie końcówki)
Jeśli końcówka jest zgodna z wytycznymi protokołu gpon, to można w taki sposób konfigurować każda końcowę, oryginalną czy chińskie zamienniki, ważna jest zgodność z prot. gpon.

_________________
Hua-Olt -Program: Zarządzanie, Dniagnostyka, Montoring OLT / ONT!
http://aizon.pl/index.php/hua-olt


Na górę
Post: czw, 01 gru 2016 11:54:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 18 gru 2007 0:35:20
Posty: 505
jak to będzie działać to kupuje

Cena będzie taka sama ?


Na górę
Post: wt, 13 gru 2016 14:57:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: sob, 26 lis 2011 19:35:49
Posty: 457
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Pierwsza uwaga: więcej przestrzeni między elementami w UI - oczopląsu można dostać.
Co z ustawieniem traffic-table w service portach?

_________________
Marek Haliniak
AS197892::MH8869-RIPE
TVK Nowy Tomyśl
http://tvk.smnt.pl


Na górę
Post: pn, 20 lut 2017 21:45:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 20 lut 2017 21:43:05
Posty: 2
Zlece konfiguracje MA5608T.
Kontakt PW.


Na górę
Post: pn, 20 lut 2017 22:00:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1141
Lokalizacja: Suwałki
jokermb pisze:
Zlece konfiguracje MA5608T.
Kontakt PW.


Ile dasz ? Robie właśnie interfejs www pod obsługę tego sprzętu.

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: pn, 20 lut 2017 23:09:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 20 lut 2017 21:43:05
Posty: 2
Ile trzeba :> by to uruchomić :P


Na górę
Post: wt, 21 lut 2017 14:58:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1141
Lokalizacja: Suwałki
jokermb pisze:
Ile trzeba :> by to uruchomić :P


Trochę czasu na pewno.

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: pt, 31 mar 2017 8:34:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: sob, 26 lis 2011 19:35:49
Posty: 457
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Program przestał się rozwijać… szkoda.

_________________
Marek Haliniak
AS197892::MH8869-RIPE
TVK Nowy Tomyśl
http://tvk.smnt.pl


Na górę
Post: pt, 31 mar 2017 8:54:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2465
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
kayo pisze:
Program przestał się rozwijać… szkoda.


nie wiem czy naturalnym rozwojem nie jest integracja z programi z których korzystają ISP lub wersje web-owe (jeśli dany soft do OLT tego nie przeskoczy prędzej czy później zostanie wyparty z rynku)


Na górę
Post: pt, 31 mar 2017 12:53:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1141
Lokalizacja: Suwałki
OloWeb pisze:
kayo pisze:
Program przestał się rozwijać… szkoda.


nie wiem czy naturalnym rozwojem nie jest integracja z programi z których korzystają ISP lub wersje web-owe (jeśli dany soft do OLT tego nie przeskoczy prędzej czy później zostanie wyparty z rynku)

Każdy chce rozwijać biznes ale nie każdy lubi CLI więc trzeba jakoś sobie ułatwiać życie.

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: pt, 31 mar 2017 18:35:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 gru 2003 23:32:24
Posty: 743
Lokalizacja: Warszawa / Łódź / Sandomierz / Stalowa Wola / Tarnobrzeg
Potwierdzam, program się rozwija i ma się świetnie ;) to że czegoś nie widać na zewnątrz nie zmienia faktu że wewnątrz dzieje się wiele.

_________________
Hua-Olt -Program: Zarządzanie, Dniagnostyka, Montoring OLT / ONT!
http://aizon.pl/index.php/hua-olt


Na górę
Post: pt, 31 mar 2017 20:55:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 735
Lokalizacja: PL
adi399 pisze:
Potwierdzam, program się rozwija i ma się świetnie ;) to że czegoś nie widać na zewnątrz nie zmienia faktu że wewnątrz dzieje się wiele.



Potwierdzam, program rozwijany !

zachęcam chętne osoby zainteresowane do testowania i ew. kupna programu ! także zgłaszanie potencjalnie błędów, problemów - proponowanych zmian !!

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: sob, 01 kwie 2017 22:33:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 16 gru 2007 22:01:58
Posty: 601
zgłosiłem problem

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 04 paź 2017 10:21:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 30 paź 2006 23:48:27
Posty: 278
Lokalizacja: płd wlkp
Chciałem uzyskać klucz na testy ale mimo napisania kilku e-mail na podane adresy zero odzewu.


Na górę
Post: sob, 14 paź 2017 23:01:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 16 gru 2007 22:01:58
Posty: 601
witam

czy coś z programem się dzieje, jakieś dodatkowe funkcje?

Anonsowane były funkcjonalności konfiguracji ontów z programu, cos w temacie ?


Na górę
Post: śr, 18 paź 2017 8:23:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 gru 2003 23:32:24
Posty: 743
Lokalizacja: Warszawa / Łódź / Sandomierz / Stalowa Wola / Tarnobrzeg
Napisz jeszcze raz, choć odpisujemy od razu.

_________________
Hua-Olt -Program: Zarządzanie, Dniagnostyka, Montoring OLT / ONT!
http://aizon.pl/index.php/hua-olt


Na górę
Post: pn, 11 gru 2017 23:25:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 11 wrz 2005 19:51:44
Posty: 406
UWAGA!!! - Producent w trakcie użytkowania oprogramowania wprowadza radykalne zmiany w licencjonowaniu softu !!!

Korzystam z softu od ponad roku. Kupując soft w sklepie cdr.pl kupiłem go z informacją jaka widniała na stronie i jaka wówczas miał producent, czyli cytuje
"Cena obejmuje licencję na 1 terminal OLT i 3 stanowiska. Darmowy upgrade programu obowiązuje przez rok, od momentu aktywacji licencji"

Drodzy forumowicze jak rozumiecie taki zapis? Ja rozumiem, że do roku aktualizuje soft darmowo w ramach zakupu programu, a po roku jestem w posiadaniu programu w wersji z ostatniej aktualizacji jaką dokonałem w czasie tych 12 mc. Taką wersję właśnie kupiłem w cdr.pl Jakie moje było zdziwienie jak po 12 mc program zaczął informować "Błędna lub już nieaktywna licencja".
Napisałem maila na noc@aizon.pl aby wyjaśnić sprawę, byłem przekonany, że to jakieś nieporozumienie. Otrzymałem informacje że posiadam nieaktywna licencję. Zadzwoniłem do sklepu gdzie kupiłem soft bo nie dowierzałem własnym uszom. Jakie było moje zdziwienie jak otrzymałem informację, że w czasie korzystania z programu i aktualizując go do nowej wersji 1.23 zgodziłem się na zmiany licencji, radykalne zmiany licencji i obecnie mój soft działa tylko 12 mc od daty zakupu, a nie jak wcześniej czyli bezterminowo z 12 mc upgradem, a to spora różnica!!!
Oczywiście sprzedawca nic nie może zrobić bo nie jest producentem softu i odesłał mnie do producenta!

Próbowałem polubownie wyjaśnić sprawę to na maile brak odpowiedzi. Dzwoniłem do firmy, to miła Pani przyjęła moje zgłoszenie ale wprost powiedziała,
"Nie wiem czy osoba odpowiedzialny za program skontaktuje się z panem . Taką mamy licencję i kropka."
Miała rację, po dzień dzisiejszy zero odzewu. Chciałem otrzymać ostatnia wersje softu jaka był przed tymi idiotycznymi zmianami licencji ale producent zlewa klienta!!!


Załączniki:
oferta przy zakupie.png
oferta przy zakupie.png [ 229 KiB | Przejrzano 1586 razy ]
oferta obecnie.png
oferta obecnie.png [ 231.75 KiB | Przejrzano 1586 razy ]


Ostatnio zmieniony wt, 12 gru 2017 0:38:07 przez sert, łącznie zmieniany 1 raz.
Na górę
Post: pn, 11 gru 2017 23:44:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 16 gru 2007 22:01:58
Posty: 601
Potwierdzam, ten fakt, mnie mam jednego kompa na którym mam licencję przed zmianą i na 2 pozostałych nowsze, moja licencja ma czas 9999 dni, jednak zostałem zablokowany, ponieważ na jeden z komputerów została pobrana nowsza wersja, bez żadnej informacji, blokada.

Generalnie to co było obiecywane/mówione przed zakupem nijak się ma do tego co jest obecnie.

Na razie po zakończeniu 1 roku zostałem ręcznie odblokowany, osoba po 2 stronie słuchawki powiedziała, że może w drodze wyjątku zaproponować mi licencję za ok 250 zł/rok, dodam, że od zakupu poprawiono kilka błędów i dodano kilka funkcji kosmetycznych.

Zmiana licencjonowania jest dla mnie całkowitym nieporozumieniem, nastąpiła niedługo ( około 1 miesiąca ) po zakupie, takich decyzji raczej nie podejmuje się z dnia na dzień.

Generalnie ostatnio wyłączyli mi licencję i instalator czekał 3h, aż ktoś z firmy oddzwoni, bo nie można było się z nikim skontaktować, dopiero po 18 dodzwoniłem się do osoby, która nie mogła mi pomóc, bo jechała akurat autem.

Może ktoś z firmy zajmie jakieś stanowisko, bo robi się nieciekawa sytuacja


Na górę
Post: pn, 11 gru 2017 23:47:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 16 gru 2007 22:01:58
Posty: 601
ilu userów z forum ma ten sam problem ?


Na górę
Post: wt, 12 gru 2017 0:32:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 11 wrz 2005 19:51:44
Posty: 406
Jak producent softu, który przy zakupie zagwarantował nabywcy możliwość aktualizacji softu przez 12 mc i możliwość korzystania z oprogramowania bezterminowo, w trakcie trwania okresu w jakim możemy aktualizować soft dokonał takiej zmiany licencji, która ogranicza nasze prawa w późniejszym korzystaniu z oprogramowania (czytaj blokuje program)

Dla mnie jest to delikatnie "mówiąc" nieetyczna samowolka producenta, co więcej śmiem twierdzić, że niezgodna z prawem!


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 17 lis 2018 6:12:26

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl