Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna

Czy opcja zarządzania OLTem przez WWW jest przydatna ?
Tak (upraszcza to życie) 53%  53%  [ 9 ]
Nie (jestem mastah of CLI) 24%  24%  [ 4 ]
A co to OLT ? 24%  24%  [ 4 ]
Liczba głosów: 17
Autor Wiadomość
Post: wt, 23 maja 2017 12:44:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 416
Lokalizacja: P.W Batna
Po tegorocznych konferencjach INET i KIKE ponownie wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom Klientów...

Wyposażyliśmy nareszcie nasze OLTy EPON ETRALINK RAPTOR i PREDATOR w opcję zarządzania poprzez interfejs WWW!!!

Załącznik:
PREDATOR www login.png
PREDATOR www login.png [ 25.25 KiB | Przejrzano 1506 razy ]


Załącznik:
PREDATOR www 1.png
PREDATOR www 1.png [ 141.7 KiB | Przejrzano 1506 razy ]


Załącznik:
PREDATOR www 2.png
PREDATOR www 2.png [ 178.13 KiB | Przejrzano 1506 razy ]



Wystarczy tylko wrzucić nowy firmware na OLTa, aby uaktywnić tą opcję.

Pełny opis procedury aktualizacji i wszystkie potrzebne pliki znajdziecie tutaj -> https://www.anteny24.pl/extralink-epon- ... erfejs-www


Czyli naszymi OLTami można zarządzać już na wszystkie możliwe sposoby:

- CLI
- platforma EMS
- telnet
- WWW


:polacmu: :polacmu: :polacmu:

_________________
www.anteny24.pl


Ostatnio zmieniony śr, 24 maja 2017 10:58:56 przez aBaZ, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: wt, 23 maja 2017 23:26:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16182
Lokalizacja: Nowa Ruda
No i to rozumiem ;)

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: śr, 24 maja 2017 1:17:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 24 cze 2016 14:38:41
Posty: 168
Jak działa ten sprzęt z vlanami pppoe i multicastem?

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 24 maja 2017 1:17:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 24 cze 2016 14:38:41
Posty: 168
A i czy trzeba go restartować bo coś tam jak czytam o netisie ?

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 24 maja 2017 7:46:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 19 lip 2008 16:39:08
Posty: 503
U mnie w OLT 8p po jakims czasie od włączenia wywala telnet. reszta dziala ale telnet nie działa.
Port jest podniesiony ale ze nic nie idzie się połączyć przez niego.
W sumie od poczatku


Na górę
Post: śr, 24 maja 2017 13:53:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 416
Lokalizacja: P.W Batna
pawel.rohde pisze:
A i czy trzeba go restartować bo coś tam jak czytam o netisie ?

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka



Nic nie trzeba restartować. Urządzenie działa bardzo stabilnie....

Proponuje żebyś go zakupił i wtedy sprawdzisz jak to zacnie je... :okularnik:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: śr, 24 maja 2017 14:48:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
OLT UPLINK mają zarządzanie www już od roku :)

Na dniach dostawa bardzo tanich nowych modeli EP222L 2-port i EP422L 4-port.

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: czw, 01 cze 2017 16:50:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
Ktoś chętny na testy OLT 2-port w cenie 1200 netto? :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: czw, 01 cze 2017 20:47:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 28 maja 2005 9:34:29
Posty: 558
co prawda wycofujemy epona ale mogę przetestować

daj info na prv


Na górę
Post: pt, 02 cze 2017 11:27:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 416
Lokalizacja: P.W Batna
phlp pisze:
co prawda wycofujemy epona ale mogę przetestować

daj info na prv



A dlaczemu wycofujecie Epona ? :hmm:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pt, 02 cze 2017 11:35:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 416
Lokalizacja: P.W Batna
w.wrona pisze:
Ktoś chętny na testy OLT 2-port w cenie 1200 netto? :)



Panie Wrona... cena rzadko idzie w parze z jakością... a wiemy to patrząc na jakość waszych kabli, co było na forum wielokrotnie poruszane.

Więc proponuje założyć osobny wątek na temat waszych OLTów i opinii na ich temat.

:oczko:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pt, 02 cze 2017 13:08:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
aBaZ pisze:
Panie Wrona... cena rzadko idzie w parze z jakością... a wiemy to patrząc na jakość waszych kabli, co było na forum wielokrotnie poruszane.

Więc proponuje założyć osobny wątek na temat waszych OLTów i opinii na ich temat.

:oczko:


Cewki nie wypalają w tych OLT dziur w obudowach? Nie ma takiego problemu jak w ONT Extralink?

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: pn, 05 cze 2017 12:37:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 416
Lokalizacja: P.W Batna
Temat cewki został już wyjaśniony i naprawiony w każdej sztuce z całej serii i to już dawno temu (została przylutowana cała seria).

Dodam tylko, że ten problem występował tylko w jednym modelu ONT i został natychmiastowo naprawiony u wszystkich Klientów, którzy zakupili sprzęt.

Wszystkie urządzenia EXTRALINK są teraz bardzo szczegółowo sprawdzane i dopracowane zanim zostaną wprowadzone do sprzedaży ...

Przeprowadzamy dokładne testy zarówno urządzeń aktywnych jak i elementów pasywnych sieci np. próby wytrzymałości przewodów -> viewtopic.php?f=28&t=53841

Korzystamy również z sugestii i uwag naszych Klientów i względem tego usprawniamy sprzęt, aby spełnić oczekiwania oraz uzyskać wymaganą funkcjonalność i niezawodność działania.


:oczko:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pn, 05 cze 2017 20:56:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
Nie ma to jak testy na biurku albo wifi testowane telefonem, pełna profeska :)

Macie chociaż 200m zawieszonego kabla albo ze 3 linki bezprzewodowe? :D

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: pn, 05 cze 2017 21:12:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 24 cze 2016 14:38:41
Posty: 168
Wojtku a ty używasz epona uplinka?

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pn, 05 cze 2017 22:26:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
pawel.rohde pisze:
Wojtku a ty używasz epona uplinka?


Nie używamy technologii EPON ale jak coś testujemy to mamy do tego odpowiednie warunki, ludzi i narzędzia, a nie tylko bandwidth test z MT i telefon z androidem za 3 setki.

Dla przykładu do wifi mamy m.in. analizator widma ROHDE (hehe) & SCHWARZ FSH8. Cena używki w tej chwili $7-$10, kosztował nas 5x tyle.

Używamy za to routerów wifi (aktualnie Tenda F3 i Netis WF2780), elementów pasywnych sieci optycznej (w tym kabli), GPON Huawei, kabli miedzianych, spawarek, MT (zero UBNT). Zaczęliśmy sprzedawać internet do klienta 900Mbps/100Mbps, co też nie jest łatwe do ogarnięcia technicznie przy takiej ilości klientów, którą posiadamy. Zaraz przetestujemy FusionSwitch z IgniteNet (m.in. multicast) bo jest bardzo tani a i producent ten sam co Edge-corE więc na plus. Następnie RapidFire 5-23 z LigoWave zawiśnie na jednym z najwyższych kominów w okolicy. Testujemy sporo rzeczy ale raczej pod względem doboru asortymentu na magazyn, a nie chwalenia się na forach. W planach mamy też test jednego z Totolinków :)

Wracając do EPON OLT. Modele z naszej oferty EP2220/EP4440/EP8844 mają podstawowe funkcje Layer3 i cena jest jaka jest, a odpowiednikami Raptora i Predatora konkurencji są nasze nowe OLT Layer2 EP222L/EP422L w magicznej cenie. Jeśli dobrze pójdzie to sloty SFP staną się slotami SFP+ w EP2220/EP4440 po zmianie firmware (będziemy testować). Tak więc jeśli ktoś uważa, że nie wiemy co sprzedajemy to niech sobie tak uważa. Jeszcze przed szanowną konkurencją testowaliśmy urządzenia "ich" producenta i niestety nie byliśmy zadowoleni. Klienci pewnie pamiętają czasy jak EP101Z miał oznaczenie EP100Z :D

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: pn, 05 cze 2017 22:47:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16182
Lokalizacja: Nowa Ruda
Nie rozumiem tego przechwalania się że przepłaciłeś za coś 5-krotnie. Wątek jest o czymś innym.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: pn, 05 cze 2017 22:54:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 24 cze 2016 14:38:41
Posty: 168
Pytanie było proste ja się nie rozwlekam jaką mam sieć i ile kilo zł zostawiłem już u was ;) Mam gpona Huawei ale są miejsca gdzie nie dojdę w ciągu 2 lat własnym włóknem bo nie wydolę tego finansowo ale mam transmisję i na końcu trzeba coś robić światłem. Huawei jest za duży i nie mam go gdzie wcisnąć stąd patrzę na epony 1U.

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 06 cze 2017 12:05:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1292
pawel.rohde pisze:
Pytanie było proste ja się nie rozwlekam jaką mam sieć i ile kilo zł zostawiłem już u was ;) Mam gpona Huawei ale są miejsca gdzie nie dojdę w ciągu 2 lat własnym włóknem bo nie wydolę tego finansowo ale mam transmisję i na końcu trzeba coś robić światłem. Huawei jest za duży i nie mam go gdzie wcisnąć stąd patrzę na epony 1U.

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

Wysłałem Ci PW na ten temat ale jeszcze nie odebrałeś.


Na górę
Post: czw, 15 cze 2017 12:56:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
pawel.rohde pisze:
Pytanie było proste ja się nie rozwlekam jaką mam sieć i ile kilo zł zostawiłem już u was ;) Mam gpona Huawei ale są miejsca gdzie nie dojdę w ciągu 2 lat własnym włóknem bo nie wydolę tego finansowo ale mam transmisję i na końcu trzeba coś robić światłem. Huawei jest za duży i nie mam go gdzie wcisnąć stąd patrzę na epony 1U.


Masz u nas wystarczający wybór EPON OLT 1U i jak już dojdziesz włóknem to port uplink 10G będzie jak znalazł :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: czw, 15 cze 2017 13:02:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
broken pisze:
Nie rozumiem tego przechwalania się że przepłaciłeś za coś 5-krotnie. Wątek jest o czymś innym.


Przepłacają klienci kupujący OLT jak w temacie wątku. Ile powinien kosztować EPON OLT Layer2 możesz zobaczyć na naszym sklepie.

Żeby nie było nie na temat to wszystkie nasze OLT mają zarządzanie WWW i nie trzeba było na to czekać rok tylko tydzień :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: czw, 15 cze 2017 13:48:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16182
Lokalizacja: Nowa Ruda
Przy pewnej skali zarządzanie WWW jest w ogóle nie potrzebne. Ważne jest wsparcie dla SNMP żeby wyciągać dane bezpośrednio z urządzenia i je monitorować - to dla mnie np. jest kluczowe. Zarządzanie WWW się przydaje kiedy masz parę urządzeń. Cena ok. jest pewnym wyznacznikiem - ale ważne jest to żeby mieć urządzenie które działa po prostu sprawnie.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: pt, 16 cze 2017 11:00:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 416
Lokalizacja: P.W Batna
@broken - w takim razie ta paczka MiBów dla Extralink OLT Raptor i Predator powinna Ci się przydać .... :)

https://www.anteny24.pl/plik/212/mibszip

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pt, 16 cze 2017 11:29:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
broken pisze:
Przy pewnej skali zarządzanie WWW jest w ogóle nie potrzebne. Ważne jest wsparcie dla SNMP żeby wyciągać dane bezpośrednio z urządzenia i je monitorować - to dla mnie np. jest kluczowe. Zarządzanie WWW się przydaje kiedy masz parę urządzeń. Cena ok. jest pewnym wyznacznikiem - ale ważne jest to żeby mieć urządzenie które działa po prostu sprawnie.


Wsparcie dla SNMP jest prawdopodobnie w każdym OLT ponieważ taki SDK dostarcza producent chipsetu.
Jeśli chodzi o zarządzanie WWW to uwierz, że mnóstwo ludzi przesiadających się z radiówki na PON nie ogarnia CLI.

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: pt, 16 cze 2017 13:31:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 26 cze 2005 20:34:33
Posty: 147
Lokalizacja: Lubelskie
Kolego aBaZ a co z uFiber OLT, na INET obiecywaliście że 2tyg. i będzie wszystko wytestowane i przedstawione.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 24 paź 2017 4:04:17

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl