Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: pn, 07 mar 2016 0:22:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lip 2008 22:26:02
Posty: 4611
Da się spokojnie więcej plus z tego kabla taki, że da się naciągnąć dobrze nie robiąc dużego zwisu. Ale zależy jakie słupy są po obu stronach i na jakiej wysokości aby zwis nad drogą był zgodnie z przepisami i nikt go nam nie zerwał.


Po mojej stronie od ostatniego wpisu drobny update bo powiesiłem go ok 50 km i jak na razie nie było problemów :) jedyny minus to źle się te uchwyty ściąga z kabla po czasie :/

_________________
Pozdr. Marcin


Na górę
Post: pn, 07 mar 2016 11:10:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 1:52:04
Posty: 2213
Nie należy przy takich przęsłach kabla naciagac na blachę. Zwis na niewyobrazalny wpływ (w zasadzie determinujacy) na naprężenia. Co za tym idzie na kabel słup i zawiesia. Potem jak przyjdzie szadź to go penis strzeli.

_________________
... gdy pijemy pod banderą Morskich Opowieści


Na górę
Post: pn, 07 mar 2016 17:33:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 16 sty 2012 12:56:21
Posty: 123
Lokalizacja: Podkarpacie
kolego ja mam na 72 metrach i nic sie z nim nie dzieje.


Na górę
Post: pn, 07 mar 2016 19:17:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 285
Lokalizacja: woj.śląskie
To spoko, dzięki za info


Na górę
Post: wt, 19 cze 2018 23:47:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 07 mar 2006 10:37:15
Posty: 727
Ma ktoś z was jakiś filmik jak najlepiej obierać ten kabel? Dostałem taki aluminiowy patent z Fibrain do Miller MSAT-5, ale kiepsko Mi idzie :(


Na górę
Post: śr, 20 cze 2018 0:24:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8319
mnie ten dinx pomagał tylko we wcinaniu się w osłonę na długości 20 cm w każdą stronę, zaczynając od środka stripowanego odcinka. ogólnie średnio się to spisywało, lepiej mi się pracuje tapeciakiem.

jeśli masz dużo tego kabla do montażu muf, to robotę robi na pewno ten obierak:
http://cdr.pl/p2991,fiber-reamer-si-01- ... owego.html

widziałem jego działanie w praktyce, wyciągnięcie 3 metrów nienaruszonej tuby z kabla to max 10 sekund. nie pamiętam tylko czy on był jakoś dostosowywany do płaskiego kabla (chodzi mi o przekrój otworu na kabel jak się go złoży)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: śr, 20 cze 2018 9:08:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 1:52:04
Posty: 2213
green3d pisze:
Ma ktoś z was jakiś filmik jak najlepiej obierać ten kabel? Dostałem taki aluminiowy patent z Fibrain do Miller MSAT-5, ale kiepsko Mi idzie :(


Idz Pan w .... Z tym gownem. Mi też mówili żeby ten striper kupic - a w dupe to wsadzić można. Jeszcze błazny film przeslali jak sie obiera - z 15 zlożony.

Robisz tak :
Jedziesz tapeciakiem po prętach.
Wyciągasz pręty
i potem w rowkach po pretach śmigasz tapeciakiem delikatnie żeby tube zobaczyć. Jak juz rozpolowisz powłokę to obierasz rozciągjąc na dwie strony. idzie to sympatycznie i co najważniejsze - bezpiecznie

_________________
... gdy pijemy pod banderą Morskich Opowieści


Na górę
Post: pn, 25 cze 2018 23:52:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 07 mar 2006 10:37:15
Posty: 727
pomidor pisze:
green3d pisze:
Ma ktoś z was jakiś filmik jak najlepiej obierać ten kabel? Dostałem taki aluminiowy patent z Fibrain do Miller MSAT-5, ale kiepsko Mi idzie :(


Idz Pan w .... Z tym gownem. Mi też mówili żeby ten striper kupic - a w dupe to wsadzić można. Jeszcze błazny film przeslali jak sie obiera - z 15 zlożony.

Robisz tak :
Jedziesz tapeciakiem po prętach.
Wyciągasz pręty
i potem w rowkach po pretach śmigasz tapeciakiem delikatnie żeby tube zobaczyć. Jak juz rozpolowisz powłokę to obierasz rozciągjąc na dwie strony. idzie to sympatycznie i co najważniejsze - bezpiecznie

Świetnie się sprawdza ten sposób. Dostałem z Fibrain taki patent o którym pisał Orin i znośnie robi się tym wcinki, ale w obu przypadkach tapeciak jest wymagany :). Dziękuje za pomoc.


Na górę
Post: wt, 26 cze 2018 11:25:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 01 lut 2009 16:48:05
Posty: 659
GieTe pisze:
Odświeżę temat.

Na jakich maksymalnych przęsłach wieszacie ten kabel?

Jedni podają że do 50m, a w karcie katalogowej pisze że można więcej: http://kable.fibrain.pl/uploads/produkty_rows/414/doc_pl-568a5007c1bec.pdf?v37

Będę miał dwa przęsła 60 i 65m. Da radę?

Da radę bez żadnego problemu na takie przęsła. Wieszaj i tyle

_________________
brak podpisu - _____________________________________________-------------------------------________


Na górę
Post: śr, 27 cze 2018 16:48:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 16 sty 2012 12:56:21
Posty: 123
Lokalizacja: Podkarpacie
wisi już 2 lata na 72 metrach bez najmniejszego problemu


Na górę
Post: czw, 28 cze 2018 14:54:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 285
Lokalizacja: woj.śląskie
U nie też wisi, jest ok.


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 17:09:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 07 mar 2006 10:37:15
Posty: 727
Możecie polecić jakiś odciąg do tego kabla bo kupiłem w CDR takie coś http://cdr.pl/p3464,ftth-flat-cable-cla ... kiego.html i po kilku tygodniach już rdzewieje:
Załącznik:
IMG_20180702_173212.jpg
IMG_20180702_173212.jpg [ 114.57 KiB | Przejrzano 383 razy ]


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 17:35:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8319
kupuj w fibrain albo tam gdzie handlują ich towarem.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: bartes i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 23 wrz 2018 18:18:43

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl