Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 23 paź 2016 23:40:11 
   Tytuł: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 03 sty 2006 15:57:53
Posty: 636
Witam

Szukam switcha który zapewni mi minimum 10 gniazd sfp i wsparcie dla IGMP Snoopingu

zastanawiam się nad TL-SG5412F, proszę o opinie

_________________
Wiem jak ma³o wiem


Na górę
Post: ndz, 23 paź 2016 23:56:47 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2465
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
DLINK 3120 (ma 16x sfp +8x miedź i multicasty mu nie straszne)

DASAN V2224 ale tutaj nie miałem go w rękach wiec inni się nie wypowiedzą
czy
UBIQUITI EDGESWITCH FIBER 12 (ES-12F) podobnie jak dasan, trzeba poczekać na wypowiedzi innych użytkowników



wyżej to już switche na których odpalisz sobie PIMa ale koszty <5k zł osobiście mamy ZTE 5928E-FI


Na górę
Post: pn, 24 paź 2016 18:54:58 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1578
kubus pisze:
Witam

Szukam switcha który zapewni mi minimum 10 gniazd sfp i wsparcie dla IGMP Snoopingu

zastanawiam się nad TL-SG5412F, proszę o opinie

mieliśmy było ok brakło portów sfp i wymieniliśmy na dasany tez jest OK. polecam DASANa
v2224g-op
do tego możesz później dołożyć 10Gb/s
ważne ze teraz potrzeba 10sfp ale za rok będzie jeszcze dwa i problem
pomyśl nad tym

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: pt, 28 paź 2016 11:10:12 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 03 sty 2006 15:57:53
Posty: 636
jakie koszta tego DASANa ?

_________________
Wiem jak ma³o wiem


Na górę
Post: pt, 28 paź 2016 21:23:34 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1578
dzwon do ELMATU my kupowalismy dawno troche sztuk. cos kolo 1600? 1500? niepamietam

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: śr, 02 lis 2016 19:19:58 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 03 sty 2006 15:57:53
Posty: 636
a co sadzicie o HP 5500-24G SFP ?

_________________
Wiem jak ma³o wiem


Na górę
Post: pn, 07 lis 2016 20:58:36 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 31 sie 2016 20:40:30
Posty: 2
Proponuje wziąć sobie na testy DCN S5750 , mają model z 24 portami SFP z redundantnym zasilaniem i 4x sfp+ uplink. Oczywiście obsługuje stabilnie multicasty , snooping, vlany, stackowalne....


Na górę
Post: pn, 07 lis 2016 22:01:11 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 03 sty 2006 15:57:53
Posty: 636
dzodzoTS pisze:
Proponuje wziąć sobie na testy DCN S5750 , mają model z 24 portami SFP z redundantnym zasilaniem i 4x sfp+ uplink. Oczywiście obsługuje stabilnie multicasty , snooping, vlany, stackowalne....



a kto tym handluje i za ile ?

_________________
Wiem jak ma³o wiem


Na górę
Post: wt, 08 lis 2016 0:09:03 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 08 lut 2008 9:38:28
Posty: 223
Lokalizacja: Kluczbork
kubus pisze:
dzodzoTS pisze:
Proponuje wziąć sobie na testy DCN S5750 , mają model z 24 portami SFP z redundantnym zasilaniem i 4x sfp+ uplink. Oczywiście obsługuje stabilnie multicasty , snooping, vlany, stackowalne....



a kto tym handluje i za ile ?


salumanus

_________________
Dariusz Wesołowski
DW85-RIPE


Na górę
Post: czw, 19 lip 2018 16:36:00 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 30 gru 2010 9:08:51
Posty: 347
Co sądzicie o switch-ach mikrotika ?
Czy można je wydajnościowo porównywać do cisco ?

SRW2024-K9-EU
SG300-28 28-port Gigabit Managed Switch
https://www.senetic.pl/product/SRW2024-K9-EU
czy
MikroTik Cloud Router Switch CRS328-24P-4S+RM
http://www.cdr.pl/p6196,mikrotik-cloud-router-switch-crs328-24p-4s-rm-poe-pasywne-802-3af-at-24x-ge-4x-sfp-dual-boot.html


Na górę
Post: czw, 19 lip 2018 17:53:09 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 10 cze 2013 9:00:41
Posty: 107
Lokalizacja: Rzeszów / Warszawa
lukaszek pisze:

Akurat tego CRSa my dostaliśmy na budynek, gdzieś tak od września będziemy go eksploatować, dam znać jak się sprawuje :)


Na górę
Post: czw, 19 lip 2018 18:36:59 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1558
Lokalizacja: Kraków
czy ktoś się spotkał ze switchem mającym 2-4 SFP+ oraz 12-24 SFP oraz 2-4 1G miedziane?
posiadającym 2 zasilacze 230V


Na górę
Post: czw, 19 lip 2018 20:14:20 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1335
Lokalizacja: Myszków
HP A5500 -> 24SFP z czego 8 Combo, trzeba poszukać i można dołożyć dwa moduły SFP+ z tyłu oraz zasilacz redundantny.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: czw, 19 lip 2018 23:45:12 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 30 gru 2010 9:08:51
Posty: 347
hub_lan pisze:
czy ktoś się spotkał ze switchem mającym 2-4 SFP+ oraz 12-24 SFP oraz 2-4 1G miedziane?
posiadającym 2 zasilacze 230V

takiego nie widziałem

ale znalazłem ostatnio coś takiego

może ktoś to testował jakie opinie ?
Mikrotik RouterBoard Cloud Router Switch CRS317-1G-16S+RM dual boot

https://www.cyberteam.pl/produkt/4815_m ... dual-boot-

czy wszystkie porty muszą mieć jednakowe wkładki ?


Na górę
Post: pt, 20 lip 2018 1:05:53 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1558
Lokalizacja: Kraków
Cramin pisze:
HP A5500 -> 24SFP z czego 8 Combo, trzeba poszukać i można dołożyć dwa moduły SFP+ z tyłu oraz zasilacz redundantny.

znasz może numery modeli tych zasilaczy i slotów do SFP+


Na górę
Post: pt, 20 lip 2018 7:34:21 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1335
Lokalizacja: Myszków
https://support.hpe.com/hpsc/doc/public/display?docId=c03092213

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pt, 20 lip 2018 9:40:30 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1558
Lokalizacja: Kraków
Cramin pisze:

dzieki :)


Na górę
Post: ndz, 16 wrz 2018 9:24:29 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 30 gru 2010 9:08:51
Posty: 347
Lukasz032 pisze:
lukaszek pisze:

Akurat tego CRSa my dostaliśmy na budynek, gdzieś tak od września będziemy go eksploatować, dam znać jak się sprawuje :)


Jak tam wrześniowe testy coś już udało się potestować?


Na górę
Post: ndz, 16 wrz 2018 11:40:24 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3499
A kto ma i co może powiedzieć o ECS4120-28F
?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pn, 24 wrz 2018 10:34:57 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1496
Karas pisze:
A kto ma i co może powiedzieć o ECS4120-28F
?

Mam kilka sztuk, ponoć działają.


Na górę
Post: ndz, 07 paź 2018 9:07:30 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 30 gru 2010 9:08:51
Posty: 347
kensai pisze:
Karas pisze:
A kto ma i co może powiedzieć o ECS4120-28F
?

Mam kilka sztuk, ponoć działają.

Może jak by czas pozwolił jakieś porównanie do mikrotika CRS328 ?


Na górę
Post: pn, 08 paź 2018 8:58:25 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1496
lukaszek pisze:
kensai pisze:
Karas pisze:
A kto ma i co może powiedzieć o ECS4120-28F
?

Mam kilka sztuk, ponoć działają.

Może jak by czas pozwolił jakieś porównanie do mikrotika CRS328 ?

Nie używam CRS od kiedy te stare, CRS125 się wieszały.


Na górę
Post: czw, 08 lis 2018 18:44:35 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 10 cze 2013 9:00:41
Posty: 107
Lokalizacja: Rzeszów / Warszawa
lukaszek pisze:
Lukasz032 pisze:
lukaszek pisze:

Akurat tego CRSa my dostaliśmy na budynek, gdzieś tak od września będziemy go eksploatować, dam znać jak się sprawuje :)


Jak tam wrześniowe testy coś już udało się potestować?


Od początku eksploatacji ani jednej zwiechy. 300M/30M uplinku, na pełnym obciążeniu lata tak gdzieś w okolicach 90-95% procka przy włączonym PCQ i ~10 regułkach w FW. Miłe zaskoczenie :)


Na górę
Post: czw, 08 lis 2018 21:26:46 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8377
hub_lan pisze:
czy ktoś się spotkał ze switchem mającym 2-4 SFP+ oraz 12-24 SFP oraz 2-4 1G miedziane?
posiadającym 2 zasilacze 230V


Ja używam Planetów MGSW-28240F, może to Ci podejdzie. Ma zasilanie 1xAC, 2xDC -48V. Zapewne na tej samej płycie jest oparty też jakiś DCN.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 09 lis 2018 2:50:26 
   Tytuł: Re: Switch SFP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1558
Lokalizacja: Kraków
Orin pisze:
hub_lan pisze:
czy ktoś się spotkał ze switchem mającym 2-4 SFP+ oraz 12-24 SFP oraz 2-4 1G miedziane?
posiadającym 2 zasilacze 230V


Ja używam Planetów MGSW-28240F, może to Ci podejdzie. Ma zasilanie 1xAC, 2xDC -48V. Zapewne na tej samej płycie jest oparty też jakiś DCN.


Dzięki wielkie za podpowiedź - wielka szkoda że nie da się wymienić tego 2x -48 na drugi tor 230V

teraz obserwuję nowinkę tplinka właśnie wchodzącą na rynek T2600G-28SQ

https://www.tp-link.com/pl/products/det ... -28SQ.html

i zakładam ze da się do jego toru nisko napięciowego dołączyć drugi zewnętrzny zasilacz z 230V


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Pagnite i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 14 lis 2018 22:28:26

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl