Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 08 sie 2018 16:01:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 503
Witajcie.

Wstawiłem takie ustrojstwo, na porcie pon1 wkładka eponowa oraz spliter (tu wszystko działa)
Na porcie uplink 4 włożona SFP WDM TX1310 - podpięty kabel 1300 m - po drugiej stronie wkładka SFP WDM TX1550 wpięta do konwertera UBNT FibrePoE, który zasila radiolinie Racoma 17 Ghz

Objaw następujący: na OLT pali się zielona dioda linku uplink 4 na SFP natomiast na radiolini ethernet ma status down.
Tor przemierzony, wkładki sprawdzone. Na radiolinie loguję się z drugiego końca linku. Czy na olt musze coś jeszcze ustawić?

Czy wkładkę uplinkowa muszę jakoś w netisie aktywować?


Na górę
Post: pt, 10 sie 2018 10:16:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 18 lut 2009 19:33:46
Posty: 125
www -> port managment -> administratrion enable


Na górę
Post: pt, 24 sie 2018 14:46:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 503
Wstawiłem przed olta swicha. jeden port zapięty do MNT drugi przez wkładke rj45>SFP do OLT-a. W olcie port ustawiłem jako elektryczny. Niestety nadal nie przechodzą żadne ramki


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 10 gru 2018 13:43:50

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl