Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 29 lis 2017 19:48:50 
   Tytuł: Uplink 112r
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 06 sty 2011 10:13:37
Posty: 294
Witam czy spotkał się ktoś z problemem na końcówkach uplink 112r ? Mianowicie końcówka łączy się przez pppoe internet niby działa ale nie ma dostępu do niektórych serwerów np gracze nie mogą grać w lola. Po zmianie końcówki na 101z problem znika.


Na górę
Post: śr, 29 lis 2017 21:58:39 
   Tytuł: Re: Uplink 112r
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8316
to chyba objaw jakiegoś botneta na tym sprzęcie. nie wiem dokładnie bo miałem ich raptem 3 sztuki

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: czw, 30 lis 2017 7:14:26 
   Tytuł: Re: Uplink 112r
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 06 sty 2011 10:13:37
Posty: 294
Czyli na serwis ?


Na górę
Post: czw, 07 gru 2017 0:30:11 
   Tytuł: Re: Uplink 112r
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1366
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
kubas pisze:
Witam czy spotkał się ktoś z problemem na końcówkach uplink 112r ? Mianowicie końcówka łączy się przez pppoe internet niby działa ale nie ma dostępu do niektórych serwerów np gracze nie mogą grać w lola. Po zmianie końcówki na 101z problem znika.

Dziura w oprogramowaniu, sprawdź czy serwer DNS nie został podmieniony i nie dawaj ich na publicznym IP. 101Z są bezpieczne.

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: śr, 13 gru 2017 9:58:20 
   Tytuł: Re: Uplink 112r
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 06 lut 2013 0:25:13
Posty: 134
Nowy soft ktoś już testował?
http://cdr.pl/download/uplink/EP112R_1. ... 2_S775.tar


Na górę
Post: pt, 16 lut 2018 16:54:40 
   Tytuł: Re: Uplink 112r
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 30 lip 2008 22:16:17
Posty: 10
atmel pisze:


Odgrzebuję bo jestem ciekawy czy warto aktualizować? Nie widzę starszego FW, więc po upgrade nie będzie odwrotu.

Jeszcze dwa pytania:

- czy komuś udało się przekierować porty na tym urządzeniu?
- jak zablokować port 80 na dostępie z zewnątrz?


Na górę
Post: śr, 11 kwie 2018 21:45:03 
   Tytuł: Re: Uplink 112r
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 06 lut 2013 0:25:13
Posty: 134
po upgrade działa ok


Na górę
Post: ndz, 29 lip 2018 14:04:43 
   Tytuł: Re: Uplink 112r
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 06 mar 2014 13:36:55
Posty: 53
Jest nowszy firmware do EP112R (v2801RW).
Zapytałem na v-solution, przysłali na maila.

Nie wiem czy mogę tu zamieścić jak coś to się podzielę.

Ogólnie to lipa, że nie zrobili jakiegoś downloadu, tylko trzeba się prosić.

Wie ktoś gdzie jest tak w ogóle źródełko FW do w/w EP112R i klonów?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 19 wrz 2018 22:20:18

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl