Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 12 sty 2018 12:11:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 paź 2009 10:45:09
Posty: 296
Lokalizacja: Pyrlandia
Witam.

Mam następujący problem. Kupiłem ostatnio kilka sztuk sxt sq 5 ac. I niestety pojawił się problem. Konfiguruję ww. CPE, radio się spina, ale nie zapina sesji pppoe. OK. Spróbowałem przepiąć się do innej anteny nadawczej(jeszcze w A, nsteram) - radio się zapina , pppoe też się zapina.

Stworzyłem sobie małego laba - oddzielny serwer pppoe żeby wykluczyć błędy na serwerze i zaobserwowałem taką prawidłowość:
anteny spięte w A z nstream -wszystko działa pppoe spina -ok
anteny spięte only N z nstream - wszystko działa pppoe spina - ok
anteny spięte only N z nv2 bez szyfrowania - wszystko działą pppoe spina -ok
anteny spięte w N z nv2 zapezpieczone kluczem - radio spina , pppoe nie :( w ac z szyforwaniem to samo :(

Pytane czy ktoś zaobserwował podobny problem? Wiadomo obejście systemu jest - wyłączyć szyfrowanie nv2 ale to proteza zresztą na żywym organizmie bez sensu.


Jakieś pomysły?


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 12:29:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 03 sty 2013 15:29:05
Posty: 10
Sprawdzone, u mnie dokładnie ta sama prawidłowość. CPE - SXTsq 5 ac soft 6.40.3. Any ideas?


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 12:56:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 18 mar 2013 9:54:00
Posty: 103
Lokalizacja: WLKP
u mnie SOA1
na v.41

_________________
---------------------------------
internet mi śnieży


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 13:56:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 paź 2009 10:45:09
Posty: 296
Lokalizacja: Pyrlandia
radexx pisze:
u mnie SOA1
na v.41

v41 masz po obu stronach?


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 15:00:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 01 lis 2014 19:23:51
Posty: 76
Lokalizacja: Września
A u mnie jeszcze lepszy motyw z tym SXTaq AC, próbowałem ustawic sobie superchannel i zakres 5100-5900 nie chciało, sam sie restartował, próbowalem podnieść soft do 6.41 tez sie restartował. Jedynie co to mogłem ustawić scan list na default.


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 15:20:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 paź 2009 10:45:09
Posty: 296
Lokalizacja: Pyrlandia
też są u mnie motywy z restartami np jak rozpiąłem radio....


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 15:25:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 854
U mnie restart przy każdej zmianie jakichkolwiek ustawień..
Max co można było wyciągnąć a ac to 12 Mbit z pongiem 3 cyfrowym..
To co zakupiłem i leży jeszzze na magazynie korekta i zwrot, na wadliwe które juz działają wysyłam na serwis..
Nie ma to jak stary poczciwy Sxt lite ac..:)


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 20:20:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 paź 2009 10:45:09
Posty: 296
Lokalizacja: Pyrlandia
darux pisze:
U mnie restart przy każdej zmianie jakichkolwiek ustawień..
Max co można było wyciągnąć a ac to 12 Mbit z pongiem 3 cyfrowym..
To co zakupiłem i leży jeszzze na magazynie korekta i zwrot, na wadliwe które juz działają wysyłam na serwis..
Nie ma to jak stary poczciwy Sxt lite ac..:)


Czyli sprzedawcy raczej wiedzą o problemie?


Na górę
Post: sob, 13 sty 2018 9:26:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 874
Sprawdź w IP->Adress List co jest jak pppoe nie zapina i jak zapina, i się zdziwisz :)


Na górę
Post: wt, 16 sty 2018 20:51:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 18 mar 2013 9:54:00
Posty: 103
Lokalizacja: WLKP
gino11 pisze:
radexx pisze:
u mnie SOA1
na v.41

v41 masz po obu stronach?

tak

_________________
---------------------------------
internet mi śnieży


Na górę
Post: śr, 17 sty 2018 20:32:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 03 cze 2017 21:01:58
Posty: 17
darux pisze:
U mnie restart przy każdej zmianie jakichkolwiek ustawień..
Max co można było wyciągnąć a ac to 12 Mbit z pongiem 3 cyfrowym..
To co zakupiłem i leży jeszzze na magazynie korekta i zwrot, na wadliwe które juz działają wysyłam na serwis..
Nie ma to jak stary poczciwy Sxt lite ac..:)


Witam. Kupilem SXTsq 5 AC do BRIDGE. Nie wiem jak bylo z SXT lite AC ale u mnie przewazyl port Gigabitowy. Mysle ze na 200m wyciagne wiecej niz 100mbit. Jak tylko pogoda sie ustabilizuje to czeka mnie montaz. Czy wszystkie maja wade? Zrobilem od razu upgrade do najnowszego softu.

M.


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 12:30:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 paź 2009 10:45:09
Posty: 296
Lokalizacja: Pyrlandia
Zaktualizowałem soft do 6.42rc6 i wygląda na razie wszystko ok pppoe na nv2 się autoryzuje, restartów przy zmianach w sofcie nie zaobserwowałem....zobaczymy co się będzie działo....


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: imanot i 11 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 15 paź 2018 10:05:52

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl