Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 09 sty 2018 2:13:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 22:29:13
Posty: 179
Witam

Taki przypadek. (rozpatrywany od strony końcówki)

( Tenda N3 wpięte do WAN ! lub Phicomm ip 192.168.7.3 wpięte do LAN-u! )
<---->
(LAN 192.168.7.2) SXT (WAN 192.168.8.100)
<-bridge-->
192.168.8.102 OMNITIK
<--bridge->
Mój PC 192.168.8.103

Jak ustawić przekierowanie na SXT żeby dało sie zalogować do webowego interface TENDY N3 lub PHICOMM N300 z poziomu mojego PC
W jednym i drugim przypadku przekierowanie portu kończy się próbą otwarcia jakieś zawartości wewnętrznej (przyp. Phicomm-a) http://p.to/cgi-bin a w przypadku tendy adresu lanowego tego routera.


Routery klienckie dziele na
1 . takie z bramą domyślną -- tym nic nie dolega nie musze robić nic oprócz dodania masqurade i dst-nat

/ip firewall nat
add action=dst-nat chain=dstnat comment="<====>PRZERKIEROWANIE na AP-ka " dst-address=192.168.8.122 to-addresses=192.168.7.3

2. takie bez bramy modyślnej -- tym musze zrobić dodatkowy

/ip firewall nat
add action=masquerade chain=srcnat comment="<====PRZERKIEROWANIE DO BEZ BRAMY DOMYSLNEJ

3.I ostatnie te 2 przypadki którym dwa powyższe nie dają rady i ich dotyczy ten problem
po przekierowaniu na nie widzę w przeglądarce w pasku adresu próbę otwarcia czegoś zupełnie innego niż oczekuje. tzn tak jak by router wykrywał żę dostęp jest po WAN-ie i robi jakąś sztukę. (dotyczy to najtańszych routerów ...tak wiem... warto kupić droższe... lepsze .. wiem ..... no wiem .... ale juz q.... kupiłem ) - dzięki za oklaski i też sie chwilę śmiałem (krótką).


Na górę
Post: wt, 09 sty 2018 5:42:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 374
Jakiś routing masz gdzieś?
Jak podsieci ładna się "wiedzieć"?
Jakie maski?


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 0:57:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: sob, 28 sie 2010 0:26:18
Posty: 406
Lokalizacja: Wrocław
Pewnie dziadostwa podczas logowania sprawdzają jaki adres strony żąda przeglądarka - jeśli nie jest zgodny z LAN IP, nie wpuszcza ;) Całkiem sprytne swoją drogą, omija pieprzenie się ze srpawdzaniem którym interfejsem przyszło żądanie.

Jeśli do tych routerów daje się dostać po jakimś hostname, to można spróbować w windowsowych hostach ustawić domena -> ip "zewnętrzne" i może to ominie ten check.

Jeśli się nie da, router po drodze, który zrobi dst-nat odpowiednio zmodyfikowany (tak, żeby Twój komputer mógł zapytać o IP lokalne tego badziewia) i w sumie powinno to zagrać.

Ale łba urwać nie dam, że to o to chodzi - jedyne co mi przyszło do głowy...


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: imanot i 12 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 15 paź 2018 10:05:46

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl