Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: czw, 11 sty 2018 13:07:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 03 cze 2017 21:01:58
Posty: 17
piterus90 pisze:
Ja bym default authenticate zaznaczył w konfiguracji strony nadającej.


Czy jesli ta funkcja jest odznaczona to w BRIDGE musze miec ustawiona Access List z dopisanym MAC Bridge Station?W przeciwnym razie Bridge Station nie bedzie sie laczyl? Czyli to jest tj. filtrowanie po MAC? Jesli "default authenticate" jest zaznaczone do Access List jest wylaczone?

Załącznik:
4.png
4.png [ 22.35 KiB | Przejrzano 273 razy ]


Pozdr. M.


Na górę
Post: czw, 11 sty 2018 14:41:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: sob, 28 sie 2010 0:26:18
Posty: 401
Lokalizacja: Wrocław
Jesli masz to dodane do accesslisty, to Def auth moze być odznaczone - nigdzie w konfiguracji nie widziałem tego, że masz.
Tak, to jest to filtrowanie po MAC.


Na górę
Post: czw, 11 sty 2018 23:15:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 03 cze 2017 21:01:58
Posty: 17
piterus90 pisze:
Jesli masz to dodane do accesslisty, to Def auth moze być odznaczone - nigdzie w konfiguracji nie widziałem tego, że masz.
Tak, to jest to filtrowanie po MAC.


Dzieki. Jeszcze zapytam o FIREWALL. Konkretnie mam problem z podlaczeniem sie (nawet po LAN kiedy lacze sie przez inny AP) kiedy zapora

Załącznik:
5.png
5.png [ 1.86 KiB | Przejrzano 247 razy ]


jest wlaczona. Czy aby swobodnie logowac sie na MIKROTIKA zdalnie to "Drop all not comming from Lan" powinno byc wylaczone? Jakie zapory warto miec lub nie miec wlaczone?

Pozdr. M.


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 0:27:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: sob, 28 sie 2010 0:26:18
Posty: 401
Lokalizacja: Wrocław
Mozesz sobie zrobic regulke pietro wyzej z accept dst-port 8291 - wtedy przy obu włączonych będzie Cie do MT wpuszczało nawet przez WAN.
Ale 1 - musi być nad regułką blokującą, 2 - wpuści także intruzów jeśli jest ten MT wystawiony do netu.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 14 sie 2018 10:53:51

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl