Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 29 gru 2017 21:53:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 20 maja 2013 7:08:48
Posty: 286
Witam mam pytanie bo nie mogę ogarnąć problemu ustawiam przekierowanie z portu 80 na adres-z-powiadomieniem:300 generalnie to chodzi i niema problemu ale jak juz ustawie przekierowanie https czyli portu 443 na ten adres to w tedy nic sie nie wyswietla jak poprawnie przekierować port 443 na inna strone ?


Na górę
Post: pt, 29 gru 2017 23:08:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8343
moje wszystkie pomysły spaliły na panewce. jak ktoś wie jak ogarnąć ten temat skutecznie, to także poproszę o info. w tym momencie najbardziej co mi się udało zrobić to prawidłowo wyświetlić stronę przekierowania, ale i tak po fakcie przeglądarka marudzi o nieprawidłowym / podstawionym certyfikacie (tyle że już przy próbie wyświetlenia prawidłowej strony).

temat odpuściłem bo bym musiał pracownika zatrudnić tylko do tłumaczenia jak klient ma to odkręcić w ustawieniach przeglądarki. a tak klient dostaje jednego dnia smsa i maila że wkrótce nie będzie mieć netu za brak wpłat i wszystko w temacie.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 29 gru 2017 23:13:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 20 maja 2013 7:08:48
Posty: 286
Mi nawet nie krzyczy o certyfikacie powiedz mi jak ty to ogarneles w ten sposob ?


Na górę
Post: pt, 29 gru 2017 23:17:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8343
bardzo ingerując w ruch od klienta, na ten moment gra nie warta świeczki

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: sob, 30 gru 2017 0:53:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 16 paź 2014 10:19:28
Posty: 19
Najmniej inwazyjne choć i tak klient musi w przeglądarce się zgodzić jest zakup certa na adres ip. Przeglądarka zdecydowanie najmniej krzyczy przy takim cercie ale idealnego rozwiązania niema.

ps Można jeszcze zastosować sslstrip które działało dość fajnie do czasu szaleństwa heartbleed.


Na górę
Post: sob, 30 gru 2017 1:00:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 20 maja 2013 7:08:48
Posty: 286
Jak zrobić te przekierowanie by chociaż krzyczał o certa? Web-proxy?


Na górę
Post: sob, 30 gru 2017 1:39:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3429
Lokalizacja: Mazury
sledz pisze:
Jak zrobić te przekierowanie by chociaż krzyczał o certa? Web-proxy?
A masz w ogóle na tym serwerze uruchomiony https? Pokaż jak robisz to do tej pory.
Web-proxy tym bardziej nic nie pomoże.

Generalnie dobiegamy do takich czasów gdzie ruch szyfrowany będzie wszechobecny i tylko pełna blokada będzie dostępna.

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: sob, 30 gru 2017 18:52:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 10 wrz 2014 9:18:06
Posty: 229
Lokalizacja: /dev/null
Próby omijania https czy też podstawiania stron są generalnie niemożliwe do wykonania (a po wykonaniu i odblokowaniu mogą być problemy z docelowymi stronami https), są moralnie BE - bo bardziej przypominają hijacking / "hackerstwo" niż informowanie abonentów przez ISP.
;] weźcie tego nie róbcie...

Macie przecież baze abonentów w tym telefonów do nich (prawda?).
Blokada całości, port 80 --to-port 80, + SMS że zablokowano. I tyle.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 15 paź 2018 11:28:02

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl