Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 19 gru 2017 22:24:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 07 mar 2006 10:37:15
Posty: 720
Podłączyłem klienta na używanym LocoM5 (światło się buduje to z demontażu zostają). Dzwoni tego samego dnia, że internet nie działa. Loguję się na bazę widzę, że nie jest połączona. Wsiadam do samochodu i jadę wymienić na inną używaną i nowy zasilacz. Na każdej soft w wersji 5.6.15. Wracam do biura. Telefon że już nie działa. Biorę nowe NanoBeamM19 konfiguruję przed wyjazdem i szpula do klienta. Podłączam antenę do kabla i już widzę że po chwili mrugają równocześnie wszystkie diody od radia. Kurde ta też sama się do fabrycznych się przywróciła?!#$%##. Ok wymiana kabla, zasilacza, konfiguruję NBM19 i aktualizacja do 6.1.3. Wracam do domu. Godzina mija spokój. Jest 21 i widze sms. "Kochaniutki znów nie działa". ^*(^&*^$#%!!. Mam sektor do którego jest podłączony jeden klient z jakimś monitoringiem no to dawaj SSID: ubunt Country: US Wireless Security: none. Jest podłączyły się jakieś dwie anteny :) Siakieś LocoM5 i moje NBM19. Wpisuje 192.168.1.20 ... kurde wlazłem na loco no to zmiana ssid, wymuszona zmiana hasła :aqq: i restart. Loguje się już na moje NBM19 wgrywam konfig i reboot, ale tym razem odznaczyłem "Reset Button". Czy ktoś ma jakieś pomysły z szanownych kolegów jaka może być przyczyna bo mi się już kończą :( ?


Na górę
Post: wt, 19 gru 2017 22:37:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1216
Lokalizacja: Polska
green3d pisze:
Podłączyłem klienta na używanym LocoM5 (światło się buduje to z demontażu zostają). Dzwoni tego samego dnia, że internet nie działa. Loguję się na bazę widzę, że nie jest połączona. Wsiadam do samochodu i jadę wymienić na inną używaną i nowy zasilacz. Na każdej soft w wersji 5.6.15. Wracam do biura. Telefon że już nie działa. Biorę nowe NanoBeamM19 konfiguruję przed wyjazdem i szpula do klienta. Podłączam antenę do kabla i już widzę że po chwili mrugają równocześnie wszystkie diody od radia. Kurde ta też sama się do fabrycznych się przywróciła?!#$%##. Ok wymiana kabla, zasilacza, konfiguruję NBM19 i aktualizacja do 6.1.3. Wracam do domu. Godzina mija spokój. Jest 21 i widze sms. "Kochaniutki znów nie działa". ^*(^&*^$#%!!. Mam sektor do którego jest podłączony jeden klient z jakimś monitoringiem no to dawaj SSID: ubunt Country: US Wireless Security: none. Jest podłączyły się jakieś dwie anteny :) Siakieś LocoM5 i moje NBM19. Wpisuje 192.168.1.20 ... kurde wlazłem na loco no to zmiana ssid, wymuszona zmiana hasła :aqq: i restart. Loguje się już na moje NBM19 wgrywam konfig i reboot, ale tym razem odznaczyłem "Reset Button". Czy ktoś ma jakieś pomysły z szanownych kolegów jaka może być przyczyna bo mi się już kończą :( ?


Miałem podobny przypadek, pomogło przełączenie pod inne gniazdko w domu klienta. Był ewidentny problem z instalacją elektryczną.


Na górę
Post: wt, 19 gru 2017 23:03:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 07 mar 2006 10:37:15
Posty: 720
djlech pisze:
Miałem podobny przypadek, pomogło przełączenie pod inne gniazdko w domu klienta. Był ewidentny problem z instalacją elektryczną.

Hmm może tak być bo do tego gniazdka jest podłączony switch którego zasilacz "piszczy". jak na to wpadłeś, sprawdzałeś jakimś miernikiem?


Na górę
Post: wt, 19 gru 2017 23:26:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1216
Lokalizacja: Polska
Wpadłem na to po tym jak trzecia NOWA Locówka M5 zresetowała mi się do ustawień fabrycznych po podłączeniu do tego gniazdka (na powerbank działały poprawnie).

Co ciekawe, wcześniej klient chodził 2 lata bez szwanku, dopiero potem taki cyrk wyszedł. No ale od kiedy podpiął pod inne gniazdko działa już ponad rok bez problemu.


Na górę
Post: śr, 20 gru 2017 13:16:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pn, 15 gru 2014 13:46:14
Posty: 44
U mnie chiński zasilacz do Thinkpada powodował reset do fabryki. Nowe powerbeamy, konfiguracja i po 5 min reset ubi. Sprawdzone kilkukrotnie.
U innego klienta sterownik do rolet podłączony do switcha razem z ubi robił reset do fabryki.


Na górę
Post: śr, 20 gru 2017 14:54:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 229
Lokalizacja: Kraków
U mnie był taki problem tyle że klient na końcu linii energetycznej i spadki napięcia były straszne. Dałem używanego UPS-a i od 3 lat spokój.


Na górę
Post: śr, 20 gru 2017 20:10:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 232
Ostatnio mialem tak na bazie gdzie był zasilacz buforowy się okazało że były dwa różne typy baterii i powodował to reset do fabryczynych ale tylko wszystko co było na M2 reszte sprzętu chodziło


Na górę
Post: sob, 06 sty 2018 15:09:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 07 lut 2011 11:52:35
Posty: 21
Woda w kablu. Zwarcie i reset do fabrycznych. 100 % . Pozdro.


Na górę
Post: sob, 06 sty 2018 18:35:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 07 mar 2006 10:37:15
Posty: 720
pavels pisze:
Woda w kablu. Zwarcie i reset do fabrycznych. 100 % . Pozdro.

Przecież pisałem że wymieniłem kabel i dalej to samo :sciana:


Na górę
Post: sob, 06 sty 2018 18:49:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 292
Lokalizacja: Łódź
W wakacje kupilismy 4 zasilacze ubnt takie z wifi i na usb (airgateway ag-pro-ins). Powiem tak jak masz taki klopot nawet na rozdupczonym kablu to jesli go podlaczysz TUZ przy radiu czyli zasilacz poe-mokry uszkodzony kabel na dach robiacy zwarcie-airgateway-antena, to masz problem z glowy ;) tylko to nie jest rozwiazanir na stale bo troche kosztuje ale na testy mozna to eykorzystac ;)



Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: venthyln i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 20 kwie 2018 1:11:28

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl