Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 18 gru 2017 22:38:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 06 kwie 2017 19:21:19
Posty: 45
Zamierzam kupić ww. router. Mam już modem UBEE i WF2780. Jeden ma zasilacz 12V-2A drugi 12V-1A. Mikrotik z tego co wiem ma 24V- 0,38A w zestawie czyli 9,13W ale może być zasilany napięciem 8-30V czyli również 12V. Biorąc to pod uwagę i trzymając się mocy oryginalnego zailacza dzielę te 9,13W na 12 wychodzi 0,76A czyli realnie powinien to być zasilacz 12V - 1A. A więc pytanie: czy dało by radę zasilić wszystkie urządzenia przy pomocy zasilacza 12V - 5A (HP, Delta, Liteon itp)? Mam już trochę bałagan na szafie a i tak Netis i Ubee są na jednym rozgałężniku podłączonym do wyłącznika czasowego. Chciałbym sobie zcentralizować wszystkie 3 urządzenia do jednego zasilacza a także zrobić mini panel na którym bym wszystko zamocował i ładnie sobie zaaranżował kable sieciowe.

Dałoby radę to zrobić?


Na górę
Post: pn, 18 gru 2017 23:24:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3789
Lokalizacja: Szczecin
Da się. Będzie działać, sam mam tak w domu u siebie. Problem jest jak masz zasilanie przez POE i długie kable, wtedy trzeba dawać 24V.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 18 gru 2017 23:36:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 06 kwie 2017 19:21:19
Posty: 45
Nie, o PoE nawet nie myślę. A dokładnie jakiego zasilacza używasz?


Na górę
Post: wt, 19 gru 2017 0:01:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 292
Lokalizacja: Łódź
Ja mam w domu 2x ubnt 1x MT 3x switch 5 port wszystko chodzi z 12 3A (od dekodera CPols@tu) od ponad roku działa nie przegrywając się ;)

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Ps. Jeszcze z tego samego zasilacza pociagniesz są listwy ledowe które oswietlaja mi przedpokój przez 12h dziennie...


Na górę
Post: wt, 19 gru 2017 0:18:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 06 kwie 2017 19:21:19
Posty: 45
Oj wiem że trochę nadmiarowe te 5A ale wolę spać spokojnie? Już wziąłem Liteona 12V 5A za 19zł +KW z wtyczką 5,5 mm / 2,5 mm. Miałem ciąć kabel i lutować (dla lepszego przewodnictwa :D) ale zrobię zwykły rozdzielacz.

Dzięki za odpowiedzi. Samego MT będę kupował po świętach (może jakieś promo będzie?)


Na górę
Post: wt, 19 gru 2017 0:24:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3789
Lokalizacja: Szczecin
Nie wiem jaki mam zasilacz, jakiegoś chińczyka "do kamer". 12V 5A, kupiony w wizfonie w Szczecinie. Jest pod tym 16 portowy switch netgear, modem VDSL Huawei, dwa Mikrotiki (951G-2HnD i 911G) i kamera. Wydaje się, że ma spory zapas mocy (mało się grzeje). Pobór prądu podany na urządzeniach przez producentów jest maksymalny. Najczęściej biorą mniej.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: sob, 06 sty 2018 19:39:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 06 kwie 2017 19:21:19
Posty: 45
Ktoś wie jaki jest rozmiar wtyczki w mikrotikach? W modemie mam 5,45/2,30 w Netisie jest 5,45/2 a w Mikrotikach? Nie mogę znaleźć w necie.


Na górę
Post: sob, 06 sty 2018 21:23:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1316
Lokalizacja: Góry
5,5x2,1


Na górę
Post: pn, 08 sty 2018 1:21:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 06 kwie 2017 19:21:19
Posty: 45
Jeszcze jedno:
Miałem wtyczki połączyć w łańcuch (ale oczywiście równolegle) tak jak te kable zasilające do efektów gitarowych. Ale może lepiej każde osobno z bezpiecznikami 2A? Co myślicie?

https://taniestruny.pl/efekty-i-akcesor ... a-3-efekty
http://allegro.pl/kabel-zasilajacy-do-e ... 34155.html

bo zwykłego rozdzielacza nie mogłem znaleźć.

//EDYCJA
Dobra, znalazłem jakiś rozdzielacz 1-4 za 9,50zł w sklepie stacjonarnym. Sprawdziłem jeszcze mój zasilacz i mam 2,5/5,5 ale o dziwo gniazdo rozdzielacza pasowało. Ciachnąłem jedną z w tyczek rozdzielacza i dolutowałem 2,5/5,5 z kablem i śmiga. Ale po drodze jedną wtyczkę z kablem wywaliłem bo obniżała mi napięcie z 12,04 na 11,60-11,70 więc Ubee się nie uruchamiał.


Ostatnio zmieniony wt, 09 sty 2018 11:41:48 przez doman18, łącznie zmieniany 2 razy.

Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: hub_lan, k0st3k, thekrzos i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 20 kwie 2018 18:38:00

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl