Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 514 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 18 gru 2017 13:25:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 31 paź 2009 21:44:38
Posty: 122
Lokalizacja: Lubliniec
To może inaczej. Skoro ta 60tka to taka lipa to jedna w drugą stronę i 24 GHz podejść ???


Na górę
Post: pn, 18 gru 2017 19:29:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 553
Sprzęt zamówiony, jutro testy i pogrzebię na ogłoszeniach za satkami. Mam zamiar to sprawdzić na jakieś 150m i 50m w terenie bez dodatkowych elementów. Test na jakieś 250-300m pewnie już będzie wymagał satelity.

Jakieś propozycje co do testów i satelit?


Na górę
Post: wt, 19 gru 2017 19:15:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 553
Testy w otwartej przestrzeni między budynkami, około 40m. Łaczy się różnie, skacze MCS, na razie najwięcej pokazało 8 i sygnał 95. Testy UDP wiadomo max, TCP w both pokazywało 80/80 (końcówki to PC z programem btest. Kopiowanie plików ja na załączonych obrazkach.

Na razie pogoda nie pozwala, bo w jednej lokalizacji mam już skrętkę, druga musi poczekać, odległość 250m, na razie będą gołe MT. Tym czasem szukam jakiś misek.


Załączniki:
2_TEST.jpg
2_TEST.jpg [ 385.94 KiB | Przejrzano 1267 razy ]
1_TEST.jpg
1_TEST.jpg [ 392.21 KiB | Przejrzano 1267 razy ]
Na górę
Post: śr, 20 gru 2017 20:13:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 214
kurcze na 40m to wolał bym podwiesić światłowód 50gr za metr.


Na górę
Post: czw, 21 gru 2017 12:22:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 19 cze 2015 10:06:31
Posty: 67
Są sytuacje w których nie masz pozwolenia na puszczenie druta...
U nas docelowo będzie ok. 100m


Na górę
Post: czw, 21 gru 2017 14:03:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 553
lukasz88 pisze:
kurcze na 40m to wolał bym podwiesić światłowód 50gr za metr.


To wieszaj jak możesz i kop nawet. Nie o tym jest ten wątek.


Na górę
Post: czw, 21 gru 2017 23:14:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3290
Lokalizacja: Mazury
Czy ktoś robił zderzenie szumów paru takich linków niedaleko siebie? Bo wiecie może być tak, że jeden link i pozamiatane.

_________________
# Pytaj o generowanie JPK VAT (v2 oraz v3) / FA (v1) na starych LMS-ach ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: pt, 22 gru 2017 0:16:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 15 lut 2016 14:40:13
Posty: 156
Sygnał 80,95 - jak jest dobrze jak słabo w porównaniu do 5GHz gdzie -50 - ok, -70 słabo ??


Na górę
Post: pt, 22 gru 2017 0:24:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3290
Lokalizacja: Mazury
Szybki123 pisze:
Sygnał 80,95 - jak jest dobrze jak słabo w porównaniu do 5GHz gdzie -50 - ok, -70 słabo ??
to nie są dBm, to %, czyli można liczyć na 110 % jak CCQ gdzieniegdzie :zlosnik:

_________________
# Pytaj o generowanie JPK VAT (v2 oraz v3) / FA (v1) na starych LMS-ach ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: pt, 22 gru 2017 9:40:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1756
Lokalizacja: Czyżew
jak by dali michę z 1 metr taka jak od LHG - leciutką to można by było jakieś krótkie mosty do 500 m zrobić - pociągnie to to?
chyba że w głowice laserowe się pchać, ale to ciężkie są i drogie

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: pt, 22 gru 2017 10:28:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 473
Lokalizacja: Poznań
Ma się pojawić LHG 60GHz. Pytanie kiedy?
Dzięki za testy przynajmniej wiemy czego się spodziewać :)


Na górę
Post: pt, 22 gru 2017 10:30:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1525
Lokalizacja: W-wa
wiktor pisze:
jak by dali michę z 1 metr taka jak od LHG - leciutką to można by było jakieś krótkie mosty do 500 m zrobić - pociągnie to to?
chyba że w głowice laserowe się pchać, ale to ciężkie są i drogie


To wysoka freq i niestety bardzo tlumienna. Lepiej juz wejsc w wyzsze pasmo E-band, bo na 60GHz sadze ze bedzie ciezko o stabilny link na 500m na tym sprzecie. To jest oparte o 802.11ad, a wiec ma ograniczniki nałożone przez standard - cale 10dBm mocy na wyjsciu.


Na górę
Post: pt, 22 gru 2017 11:54:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 553
Test z michą z mojej strony na 100% będzie, cierpliwości, ida święta, wiosna się robi, kupę roboty :)


Na górę
Post: sob, 23 gru 2017 1:02:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 23 paź 2006 14:41:04
Posty: 233
Ja akurat powiesiłem na 270m i sygnał max 40 mocno rwie transmisję wiec powieszę miche i zobaczę czy coś z tego będzie


Na górę
Post: sob, 23 gru 2017 16:31:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1756
Lokalizacja: Czyżew
270m - to komin?

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: sob, 23 gru 2017 18:08:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 23 paź 2006 14:41:04
Posty: 233
odległość pomiędzy antenami


Na górę
Post: wt, 26 gru 2017 14:13:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 16 sty 2011 1:10:56
Posty: 36
Z pierwszej dostawy przedświątecznej sporo ludzi kupiło u różnych dystro. Testował już ktoś? Pochwalcie się odległościami outdoor. Ja na razie zdążyłem tylko na 260m linkować bo miałem najłatwiej przed świętami. Niestety nie połączyło się. Ciekawi mnie na ile m max się zestawi. Po świętach planuję zrobić test na otwartej przestrzeni polegający na stopniowym oddalaniu się od nadajnika i pomiarze poziomu sygnału ( z tym się nie postarali, są tylko wartości od 0-100 przeskakują co 10, brakuje poziomu sygnału normalnego).


Na górę
Post: śr, 27 gru 2017 10:39:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 553
Robi się ciekawie, wraz z 6.41 zrobili:

!) w60g - added Point to Multipoint support;


Na górę
Post: śr, 27 gru 2017 14:37:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 08 mar 2008 20:20:32
Posty: 139
https://mum.mikrotik.com/presentations/ ... 459614.pdf


Na górę
Post: śr, 27 gru 2017 23:10:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 872
A nie wie ktos koedy wyjda lhg 60? Biore w ciemno jesli poleca na 2km choc bez zadnych problemow

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 2000 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: śr, 27 gru 2017 23:26:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 1910
djvolt1942 pisze:
A nie wie ktos koedy wyjda lhg 60? Biore w ciemno jesli poleca na 2km choc bez zadnych problemow

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka

Ja w ciemno wziąłem to co jest. Jak będzie stabilne to super. Zasięg za duży nie będzie. Będę pracował nad talerzami.
Przy 60 giga to nawet farba będzie szkodzić.
:)


Załączniki:
Komentarz: I wszystko jest jasne, za promiennik robi szyk antenowy coś ala antena 23dbi na 5 Giga. Ten moduł odu z idu połączony 3 kabelkami, zasilanie + transmisja po jakieś rf. Oj będzie zabawy.
wap60.jpg
wap60.jpg [ 188.64 KiB | Przejrzano 444 razy ]
Na górę
Post: czw, 28 gru 2017 23:35:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 1910
Do góry nogami na płytce napisane LHG. :) Mamy wspólną elektronikę dla WAP 60 :) Czekam na opis testów i badań z talerzami.


Na górę
Post: czw, 28 gru 2017 23:39:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 872
Moglbys pomyslec jak zaprzegnac do tego talerze od ubnt?

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 2000 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: pt, 29 gru 2017 0:30:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 1910
djvolt1942 pisze:
Moglbys pomyslec jak zaprzegnac do tego talerze od ubnt?

Pomyślałem :)


Na górę
Post: pt, 29 gru 2017 11:29:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 553
Cios poniżej pasa...


Załączniki:
3_TEST_AP_6.41.jpg
3_TEST_AP_6.41.jpg [ 49.83 KiB | Przejrzano 366 razy ]
Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 514 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 22 lut 2018 7:01:13

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl