Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 819 Następna
Autor Wiadomość
Post: czw, 18 sty 2018 13:12:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 17 sie 2008 20:28:20
Posty: 84
A jak ma się sprawa z wydajnością pakietową? Jest szansa na użycie tego sprzętu na link dosyłowy z prędkością 400/400Mbit na odległości 200m?


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 16:08:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1061
mkeram - z palcem w d... :P 200m na naszych wynalazkach, jakis 0,5mln pakietow to przerobi z tego co widze jak nie wiecej :P

Broken - ciesze sie, wlasnie 850 poszedl, sygnal jak widac na fotkach :P Pogoda wpizdu przesrana, sniegiem tak sypalo, ze nic nie widzialem :P

Załącznik:
2018-01-18 (8).png
2018-01-18 (8).png [ 174.38 KiB | Przejrzano 689 razy ]

Załącznik:
2018-01-18.png
2018-01-18.png [ 174.4 KiB | Przejrzano 689 razy ]

Załącznik:
pogoda.jpg
pogoda.jpg [ 107.31 KiB | Przejrzano 689 razy ]

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 16:48:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3379
Lokalizacja: Mazury
@djvolt1942 te lossty w pingu to pewnie jakieś Wasze umyślne rozłączanie/a? Nie, że pogoda, czy odległość.

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 17:21:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1061
To juz na stole rwie pingi przy max BTescie w te i na zad, w Both trzyma 0-1, non stop wiec tutaj sie nie patrz na to, tak jak Broken pisal, nie mam jak sprawdzic, ale spokojnie powinno przewalic ponad 500/500 na dwoch ccrach :P

Poza tym zasilanie podaje na jednej antenie 18V, wiadomo, ze link mega stabilny na te 500m max, na 740m max, na 850m 3 kropki, sygnal ok 40-50, bedzie jeszcze test na 1km, spokojnie bedzie przewalalo to 200Mbps, bo tego jestem pewny na 100%.

Mam jeszcze miski 500 wiec to juz spokojnie na 1km rzy sygnale 60-80, ale to na specjalne zamowienie :P

Mozemy takze zrobic na miskach 650 :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 18:54:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 16 sty 2011 1:10:56
Posty: 36
djvolt1942 pisze:
Mam jeszcze miski 500 wiec to juz spokojnie na 1km rzy sygnale 60-80, ale to na specjalne zamowienie :P

Mozemy takze zrobic na miskach 650 :P


Skąd bierzesz miski ? Ja na razie na offsetowych eksperymenty robię. 600 i 800mm.


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 19:12:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 1008
ale ofsety 600 czy 800 to już byki straszne - trzeba z montażem kombinować bardzo, żeby nie zwiało.


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 19:20:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1061
Ty walisz na 800mm, my mamy tylko 420mm i lecimy juz na 1km takze nie tedy droga :P

Takze zapomnij, mamy patent nieziemski, sporo obliczen bylo i wykonan az wreszcie mamy produkt finalny, calkowicie hermetyczny, promiennik zabudowany takze nic a nic, odporny na warunki, zrobiony na stale, pomalowany wieczna farba tylko kabel podlaczyc i tyle :P

Dopoki mamy miski bedzie "tanio" jak nam sie skoncza bedzie drozej dwukrotnie niestety, chyba ze "ktos" dostarczy nam miski :P

EDIT:

Napisalem do supportu co by zrobili taka funkcjonalnosc i wiecej nie trzeba :P
Obrazek

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 20:52:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1635
Lokalizacja: W-wa
W czerwcu bedzie wersja z miska od Lotyszy.


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 20:56:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1061
Nie moga miec z miska, obowiazuje patent amerykanski [no chyba, ze wykupia licke] :P tylko LHG im pozostaje a cos jego nie widac i raczej nie bedzie, nie nadaje sie do tego zastosowania :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 21:48:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1635
Lokalizacja: W-wa
OK nie przekonuje, sam zobaczysz
Powierzchnia nie bedzie duza, ale powinno wystarczyc na linki 500m


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 21:49:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 17 sie 2008 20:28:20
Posty: 84
Powrócę jeszcze do wydajności i odporności. mamy teraz dobrą pogodę do testów. Czy twój link masz podpięty lub możesz podpiąc pod monitoring by mieć statystyki ewentualnych zerwań lub degradacji w śnieżyce/deszcz?

Dla przykładu dodam, że nasza radiolinia na 38Ghz nie dała rady dziś w śnieżyce i przerwa była prawie godzinę jak sypało.


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 21:53:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1061
500m to my juz dwa dni temu przekroczylismy na linku sam wAP + nasz wynalazek i to wcale nie taki wielki jak co poniektorzy sobie mysla, jak dla mnie bardzo maly :P
Moge z czystym sumieniem powiedziec, ze link na dwoch takich wynalazkach dziala ekstremalnie stabilnie :P jutro lecimy na 1km :P dzis pieknie zasuwalo 850m oraz 750m w pelna sniezyce przy wietrze tak silnym, ze musialem trzymac statyw oburącz :P

38GHz ale na jaka odleglosc i ile przewala? Bo my tutaj mowimy o max 1km na te chwile...

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 22:57:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 17 sie 2008 20:28:20
Posty: 84
djvolt1942 pisze:
38GHz ale na jaka odleglosc i ile przewala? Bo my tutaj mowimy o max 1km na te chwile...


Odległość ok 1km. Przewala 250/50Mbit. Niestety nie mam dostępu do panelu to parametrów dokładnych nie podam.


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 22:59:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1061
To jutro sie dowiemy jak leci na 1km 60GHz :P

Ale jak na moje oko albo zle zwizowane albo cos jest uwalone...

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 23:04:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3308
mkeram pisze:
djvolt1942 pisze:
38GHz ale na jaka odleglosc i ile przewala? Bo my tutaj mowimy o max 1km na te chwile...


Odległość ok 1km. Przewala 250/50Mbit. Niestety nie mam dostępu do panelu to parametrów dokładnych nie podam.



No to musisz mieć ją mega rozwizowaną, albo zalepioną śniegiem.

42Ghz lata nam spokojnie na 6km. Rozłączenia 1-2 x w roku przy oberwaniu chmury.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 23:09:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 799
Lokalizacja: wlkp
Mam stare jurki na podwórku ... może te miski się końcu przydadzą :) Obiecujące te twoje testy. Leży także parę gigaetherów z cb ale płytsza miska. Pokażesz twój patent, albo jaka odległość od miski .... i tak pozostaje kupić i testować :)

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 23:18:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1061
Zasmuce cie :P Jurki sie nie nadaja kompletnie do tego, zbyt ciezkie i niewygodne do wizowania choc na linka na 300m to mozesz sobie latac i probowac :P My juz mamy wsio gotowe, przetestowane, poskladane, poobliczane itd.

Kazdy by chcial teraz wiedziec co i jak jak to w Polszy bywa, ale nie tak latwo, tydzien stracony na takie rzeczy, wiedza zostaje u nas, produkcja *** anten takze :P

Wlasnie przeliczam ile taka zabawa bedzie teraz kosztowac dla was na gotowo...

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: czw, 18 sty 2018 23:31:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 799
Lokalizacja: wlkp
Spoko doceniam pracę. Z jedną parą pokombinujemy sami.

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: pt, 19 sty 2018 0:11:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 09 lip 2006 0:28:21
Posty: 1226
Lokalizacja: Kock
A czy mozna to jakoś sparowac by jedno urzadzenie bylo cos ala AP a trzy inne station?


Na górę
Post: pt, 19 sty 2018 0:16:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1061
Widze, ze są tam dwa problemy, ktore uniemozliwiaja zapiecie 60Ghz do pracy :P

Dlatego lepiej je sprzedac, komus sie przydadza do Rocketow :P Ile chcesz za nie o ile to sa EX MIMO...

rajdzen - jasne, wykupujesz licencje level 4 [AP], zalaczasz AP, wieszasz samego wAPa na maszcie i bedziesz mial mozliwosc obsluzyc do 8 klientow. Na naszym sprzecie jest to max 300-400m do samego wAPa dobrze zwizowanego przy zachowaniu stabilnego linku...

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: pt, 19 sty 2018 0:17:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 679
No teraz za ciosem poprosimy o sektor i Level4 :)

Ja jeszcze nie przetestowałem choć pomysłów sporo. Mam kilkanaście takich miejsc gdzie max do 200m jest blisko i/lub po linii prostej kilku klientów. Dobre rozwiązanie na odciążenie piątki by było. Przy takich prędkościach spinania się NV2 już chyba nie potrzebne by było.


Na górę
Post: pt, 19 sty 2018 0:20:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 799
Lokalizacja: wlkp
Tak mimo. Jedna ma uszkodzone od pionowej gniazdo N.

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: pt, 19 sty 2018 0:27:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1061
djrobson - na 200m zapomnij, testowane z reki i ze statywu :P max 100m i to jeszcze musisz sie modlic, zeby lekki deszcze nie padal :P nawet potwierdzaja to na official forum Mikrotik :P

Jak juz to po jednej stronie wAP, po drugiej nasz wynalazek, wtenczas mozesz grzac do 8 klientow na 300-400m nie obawiajac sie o deszcz, snieg, grad itd

Jak juz zajmiemy sie montowaniem dla was linkow to przy okazji zobaczymy co da sie zrobic z wAPem jesli chodzi o wiazke promieniowania, 60 stopni to tak sobie, ale mozliwe, ze juz mam na to patent co by zrobic z tego niezly sektor :P

k0st3k - to lipka, juz myslalem, ze bede zakladal, ale AMBA :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: pt, 19 sty 2018 0:30:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 679
Czekam z niecierpliwością. 60-90' sądzę jest akceptowalne.


Na górę
Post: pt, 19 sty 2018 0:35:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1061
Jak dla nas no problemo :P patent juz mamy na sektor z wApa, jestes chetny? Gwarantuje ci link na 300m :P

Koszt niewielki za sektor wAP + jeden klient :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 819 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 24 maja 2018 10:19:20

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl