Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 59 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 06 paź 2017 15:24:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 495
Lokalizacja: Kraków
noyo pisze:

ale tam jest tylko
Longer distance than100m czyli wg nich raczej nie 500m

trzeba by do tego zapiąć jakąś większą miednicę a samego LHG 60 użyć jako promiennika wtedy kto wie jest nadzieja na 500-600m


Na górę
Post: pt, 06 paź 2017 19:59:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1460
Lokalizacja: W-wa
Bylbym baardzo ostrożny z 500m. To nie E-band, a pomimo ze jest nizej, to raczej bedzie gorzej, bo to pasmo tłumienia tlenowego.


Na górę
Post: czw, 26 paź 2017 11:01:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 31 paź 2009 21:44:38
Posty: 115
Lokalizacja: Lubliniec
Zaczynam szukać czegoś na 60Ghz i znalazłem coś takiego.
http://www.cdr.pl/p5955,ignitenet-metro ... t-pro.html
co sądzicie o takiej stacji bazowej. Ma jeszcze jedną zaletę Wbudowane radio na 5Ghz w celach awaryjnego połączenia
jak padnie łącze po 60Ghz.


Na górę
Post: czw, 26 paź 2017 11:12:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 31 paź 2009 21:44:38
Posty: 115
Lokalizacja: Lubliniec
Już coś wiadomo bliżej o tych 60tkach


Na górę
Post: czw, 26 paź 2017 11:25:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 495
Lokalizacja: Kraków
czolo pisze:
Bylbym baardzo ostrożny z 500m. To nie E-band, a pomimo ze jest nizej, to raczej bedzie gorzej, bo to pasmo tłumienia tlenowego.



damiankca pisze:
Zaczynam szukać czegoś na 60Ghz i znalazłem coś takiego.
http://www.cdr.pl/p5955,ignitenet-metro ... t-pro.html
co sądzicie o takiej stacji bazowej. Ma jeszcze jedną zaletę Wbudowane radio na 5Ghz w celach awaryjnego połączenia
jak padnie łącze po 60Ghz.


to bardzo ciekawe moim zdaniem te 500m to będzie max zastosowania ale w podanym linku jest opis że do 1500m co wydaje mi się podobnym przegięciem jak 150km przy 5GHz na ubnt :)


Na górę
Post: czw, 26 paź 2017 14:46:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 433
Lokalizacja: Toruń
damiankca pisze:
Zaczynam szukać czegoś na 60Ghz i znalazłem coś takiego.
http://www.cdr.pl/p5955,ignitenet-metro ... t-pro.html
co sądzicie o takiej stacji bazowej. Ma jeszcze jedną zaletę Wbudowane radio na 5Ghz w celach awaryjnego połączenia
jak padnie łącze po 60Ghz.

Ktoś z forum to testował, nie był zadowolony, a potem długo próbował sprzedać viewtopic.php?f=36&t=52073


Na górę
Post: sob, 28 paź 2017 12:15:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
Jeśli kogoś interesuje....więcej na ten temat wypowie się pewnie Normis:-)
https://fccid.io/TV7WAPG60AD/Test-Repor ... rt-3521245


Na górę
Post: sob, 28 paź 2017 14:52:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1460
Lokalizacja: W-wa
Jeżeli tylko pojawią się karty na QCA6174, to spokojnie można będzie w biurach zrezygnować z okablowania. Widziałem testy, gdzie spokojnie przekraczala predkosc 3Gb. Zasieg na sprzecie konsumenckim jest marny, ale w biurach, to nawet lepiej. Akurat karty na wymienionym chipsecie fajnie sobie radza z roamingiem pomiedzy bandami. Mietek duzo nie ryzykuje robiac ten sprzet z portem GE. Ja na ich miejscu zastanowilbym sie nad wersja indoor, bo tu jest wiekszy potencjal do zastosowania. Jezeli jak zwykle masową produkcją sprowadzą cenę do mega niskiego poziomu, to jest duza szansa na komercyjny sukces. Jak by poprawili tylko juz w miare dzialajacego Capsmana i mieli takiego APka z tri-band radiem, a do tego karte na USB, to bylbym mega zadowolony.


Na górę
Post: śr, 08 lis 2017 16:43:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
czolo pisze:
Jeżeli tylko pojawią się karty na QCA6174, to spokojnie można będzie w biurach zrezygnować z okablowania. Widziałem testy, gdzie spokojnie przekraczala predkosc 3Gb. Zasieg na sprzecie konsumenckim jest marny, ale w biurach, to nawet lepiej. Akurat karty na wymienionym chipsecie fajnie sobie radza z roamingiem pomiedzy bandami. Mietek duzo nie ryzykuje robiac ten sprzet z portem GE. Ja na ich miejscu zastanowilbym sie nad wersja indoor, bo tu jest wiekszy potencjal do zastosowania. Jezeli jak zwykle masową produkcją sprowadzą cenę do mega niskiego poziomu, to jest duza szansa na komercyjny sukces. Jak by poprawili tylko juz w miare dzialajacego Capsmana i mieli takiego APka z tri-band radiem, a do tego karte na USB, to bylbym mega zadowolony.

To byłaby bajka.
BTW ciąg dalszy nie mam od Ciebie info ma PW....
A kolejna bajka będzie jak cena się utrzyma:
http://cdr.pl/index.php?d=szukaj&szukaj ... P-60AD+KIT
https://www.wisp.pl/p5711,mikrotik-wire ... d-kit.html


Na górę
Post: czw, 09 lis 2017 9:41:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 31 paź 2009 21:44:38
Posty: 115
Lokalizacja: Lubliniec
Codo biura to zakładam że wszyscy będą mieli karty 60Ghz w swoim sprzęcie.
Co do Procesora w tym pudełku to jakoś mnie nie do końca przekonuje wydajność
Dobrze że zaznaczono że to Teoretycznie. 100m to żadna rewelacja jako mały AP może być
ale do uruchomienia Punkt-Punkt to nie za bardzo.
Szukałem czegoś co będzie miało większy zasięg z możliwością podłączenia większej liczby klientów


Na górę
Post: czw, 09 lis 2017 15:18:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 465
Lokalizacja: Poznań
damiankca pisze:
Codo biura to zakładam że wszyscy będą mieli karty 60Ghz w swoim sprzęcie.
Co do Procesora w tym pudełku to jakoś mnie nie do końca przekonuje wydajność
Dobrze że zaznaczono że to Teoretycznie. 100m to żadna rewelacja jako mały AP może być
ale do uruchomienia Punkt-Punkt to nie za bardzo.
Szukałem czegoś co będzie miało większy zasięg z możliwością podłączenia większej liczby klientów

Trzeba będzie kupić i przetestować:-)


Na górę
Post: czw, 09 lis 2017 20:37:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1460
Lokalizacja: W-wa
damiankca pisze:
Codo biura to zakładam że wszyscy będą mieli karty 60Ghz w swoim sprzęcie.
Co do Procesora w tym pudełku to jakoś mnie nie do końca przekonuje wydajność
Dobrze że zaznaczono że to Teoretycznie. 100m to żadna rewelacja jako mały AP może być
ale do uruchomienia Punkt-Punkt to nie za bardzo.
Szukałem czegoś co będzie miało większy zasięg z możliwością podłączenia większej liczby klientów


To zebys sie nie zdziwil, bo na to pasmo watpie zebys cos znalazl. Nie bez powodu w tym pasmie ten standard dziala :)


Na górę
Post: pt, 10 lis 2017 13:02:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 31 paź 2009 21:44:38
Posty: 115
Lokalizacja: Lubliniec
No dziwić się nie dziwię. Szukałem sprawdzałem co jest ciekawego w ofercie.
Widać że to dopiero początki. Zobaczymy co po roku lub trochę dłużej.
5Ghz powoli robi się tak zapchane, że na prawdę ciężko znaleźć wolny kanał


Na górę
Post: pt, 10 lis 2017 13:34:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1744
Lokalizacja: Czyżew
no i w wifi będzie prawie jak 5G heee

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: czw, 14 gru 2017 12:04:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 19 cze 2015 10:06:31
Posty: 63
Ktoś coś już wie jak to się sprawuje?
Doszły mnie ploty że i na 1km się łączy...

Mam nam dzisiaj przyjść paczuszka to sprawdzimy.


Na górę
Post: czw, 14 gru 2017 20:27:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1460
Lokalizacja: W-wa
karkow pisze:
Ktoś coś już wie jak to się sprawuje?
Doszły mnie ploty że i na 1km się łączy...

Mam nam dzisiaj przyjść paczuszka to sprawdzimy.


EEEEeeee
Na tym pasmie? Nie uwierze poki nie zobacze!


Na górę
Post: czw, 14 gru 2017 21:26:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3259
Lokalizacja: Mazury
czolo pisze:
karkow pisze:
Ktoś coś już wie jak to się sprawuje?
Doszły mnie ploty że i na 1km się łączy...

Mam nam dzisiaj przyjść paczuszka to sprawdzimy.


EEEEeeee
Na tym pasmie? Nie uwierze poki nie zobacze!
i w trakcie padającego deszczu czy też śniegu.

_________________
http://kazuko.pl - moje spojrzenie na sieć ☚☜☚☜


Na górę
Post: pt, 15 gru 2017 0:02:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1460
Lokalizacja: W-wa
noyo pisze:
czolo pisze:
karkow pisze:
Ktoś coś już wie jak to się sprawuje?
Doszły mnie ploty że i na 1km się łączy...

Mam nam dzisiaj przyjść paczuszka to sprawdzimy.


EEEEeeee
Na tym pasmie? Nie uwierze poki nie zobacze!
i w trakcie padającego deszczu czy też śniegu.


Racja, w wymienionych zjawiskach tez sie duzo pojawia pierwiastka lubiacego ta czestotliwosc. Niech Lotysze otworza oczy, ze to zabawka do pomieszczen. Jak polacza Capsmana z 60GHz i pozostalymi elementami na reszte pasma, to dopiero beda mieli problemy z produkcja :)


Na górę
Post: pt, 15 gru 2017 10:45:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 19 cze 2015 10:06:31
Posty: 63
Z ciekawszych rzeczy to:

Anteny wręcz dookólne, siła sygnału wyrażona w skali od 0 do 100.
Minimalna konfiguracja: Master/Slave; 3 kanały do wyboru ewentualnie "auto"; SSID i hasło.
Test prędkości TCP w jedną stronę obciąża max. 2 z 4 rdzeni i przy 714MHz wyciąga śr. 450 Mbps.


Na górę
Post: pt, 15 gru 2017 11:45:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3259
Lokalizacja: Mazury
karkow pisze:
Z ciekawszych rzeczy to:

Anteny wręcz dookólne, siła sygnału wyrażona w skali od 0 do 100.
Minimalna konfiguracja: Master/Slave; 3 kanały do wyboru ewentualnie "auto"; SSID i hasło.
Test prędkości TCP w jedną stronę obciąża max. 2 z 4 rdzeni i przy 714MHz wyciąga śr. 450 Mbps.
Jednocześnie w obie strony?
A masz może jeszcze dwie sztuki i próbowałeś w tym samym kanale te kolejne dwie uruchomić?

_________________
http://kazuko.pl - moje spojrzenie na sieć ☚☜☚☜


Na górę
Post: pt, 15 gru 2017 15:36:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 19 cze 2015 10:06:31
Posty: 63
Odległość 4 m. brak widoczności po drodze, duże ksero i inne - urządzenia odwrócone tyłem - siła 80 prędkość ok.450 Mbps
Mam tylko jedną parę.

/edit
Coś mi się zdaje, że sieje szeroko a w pomieszczeniu odbija się od ścian. Dopiero położenie anten przodem na podłogę zrywa połączenie.


Ostatnio zmieniony pt, 15 gru 2017 15:53:04 przez karkow, łącznie zmieniany 5 razy.

Na górę
Post: pt, 15 gru 2017 15:39:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 523
To teraz wrzuć to zamiast konwertera do michy/satki (podobnie jak na załączonym obrazku, nanobridge M) i outdoor test :D


Załączniki:
31UgLULUUPL._SY463_.jpg
31UgLULUUPL._SY463_.jpg [ 14.27 KiB | Przejrzano 958 razy ]
Na górę
Post: pt, 15 gru 2017 15:43:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 821
Satka co najmniej 1m, co by przy deszczu kichy nie bylo :rotfl:

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 2000pln netto
www.siec.multimediahd.pl
###############
Madex Hurt


Na górę
Post: pt, 15 gru 2017 17:35:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1460
Lokalizacja: W-wa
No to bylo by fajne na tym pasmie ;)


Na górę
Post: sob, 16 gru 2017 9:47:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 523
Ta obudowa jest outdoor? Bo jak tak to poświęcę się i ten test zrobię, a co tam dużo to nie kosztuje :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 59 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: widi i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 24 sty 2018 7:49:18

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl