Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 17 cze 2017 11:04:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 13 wrz 2008 15:08:52
Posty: 124
Lokalizacja: Szczecin
Czy ktoś spotkał się z problemem
"transmit loop detected, downing interface for 60 seconds" ?
opisanym
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.ph ... ed#p552108
http://robert.penz.name/1408/248-days-u ... elow-6-34/
i może potwierdzić czy w wersji od 6.34rc45 problem został rozwiązany ?
Aktualnie w lokalizacji mam ROS 6.28. Jaka wersja aktualnie wydaje się najstabilniejsza na most ?

Krzysztof


Na górę
Post: sob, 17 cze 2017 11:35:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2456
Lokalizacja: Wrocław
6.36.4

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: ndz, 18 cze 2017 21:04:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 652
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
A ja dorzuce swoje (ciekawe mysle) 3 grosze.
Prosty konfig - bridge, a w nim interfejs ether i EOIP.
Pozostale ethernety to drugi bridge - i jest NAT.

Jak tylko EOIP jest rozpiety (z dowolnego powodu) to w logach nawala loop i robi down na 60 sekund. Jak EOIP sie zapnie - jest OK i stabilniutko.
Testowalem na roznych wersjach softu, wszystko co zwiazane z loop detect mam chyba powylaczane.

TO normalna sytuacja ?


Na górę
Post: ndz, 18 cze 2017 22:29:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2456
Lokalizacja: Wrocław
Nie

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: ndz, 18 cze 2017 22:30:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 13 wrz 2008 15:08:52
Posty: 124
Lokalizacja: Szczecin
Możesz podać swoją konfigurację ?


Na górę
Post: ndz, 18 cze 2017 22:41:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3120
Lokalizacja: Mazury
Spróbuj ustawić na bridge`u mac z któregoś eternetu w admin-mac

_________________
kazuko.pl --- zaktualizuj automatyczne wszystkie Mikrotiki oraz Ubiquiti --- rabat 10% kod: trzepak


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 24 paź 2017 4:01:46

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl