Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 15 cze 2017 17:30:17 
   Tytuł: Zestaw baza AC
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 15:38:57
Posty: 174
Lokalizacja: Raszyn
Witajcie

Czy taki zestaw na bazę w AC będzie OK. czy raczej szukać czegoś innego?

Antena UBIQUITI airMAX Sector 5GHz 2x2MIMO 16dBi 120deg
UBIQUITI airMAX Rocket 5 AC Lite

Jakich urządzeń klienckich użyć aby wyciągnąć max dla klienta z AC ?

A może dać sobie spokój z UBNT i przesiąść się na MT, tylko co wtedy wybrać na bazę i na klienta?

_________________
mgreeeen.


Na górę
Post: czw, 15 cze 2017 17:37:39 
   Tytuł: Re: Zestaw baza AC
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 29 lip 2013 14:47:00
Posty: 236
ja narazie uzywam sektorow LitebeamAC AP, i jako CPE LitebeamAC - grid; i jak narazie mi wystarcza, klienci maja od 20Mbit do 40Mbit; trudno ustawic te sektory bo maja amatorskie mocowanie i ustawiam je troche po omacku, ale generalnie daja rade; a jesli chodzi o MT to moja stara siec 2.4Ghz byla na MT i aktualnie mam dosc Mikrotikow; UBNT AC z mego doswiadczenia szybko sie konfiguruja, pracuja bez zastrzezen, krotkie pingi, konfiguruje-montuje i zapominam;

obserwuje tez nowe "doniczki" AC UBNT i czuje, ze beda za..biste, cenowo tez wypadna lepiej niz zestaw: rocketAC+antena, wszystko jest od razu w komplecie


Ostatnio zmieniony czw, 15 cze 2017 17:42:40 przez Cebula, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: czw, 15 cze 2017 17:41:09 
   Tytuł: Re: Zestaw baza AC
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 15:38:57
Posty: 174
Lokalizacja: Raszyn
Witaj, problem w tym że LitebeamAC AP, nie jest dostępne w dystrybucji, szukałem, jeden gość ma na alledrogo, ale w zbójeckiej cenie 900 zł, chyba że masz namiar gdzie je dostanę, bo propozycja ich zastosowania padłą już w innym temacie.
A muszę zestawić bazę w AC i chyba nie mam wyboru, z drugiej strony różnica w cenie nie jest aż tak zatrważająca.

Doniczki od UBNT, a możesz bliżej to rozwinąć, np model?

_________________
mgreeeen.


Na górę
Post: czw, 15 cze 2017 18:29:10 
   Tytuł: Re: Zestaw baza AC
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 29 lip 2013 14:47:00
Posty: 236
hehe chodzilo mi o IsoStationAc: https://www.youtube.com/watch?v=oG2hMkRPoc0


Na górę
Post: czw, 15 cze 2017 20:55:56 
   Tytuł: Re: Zestaw baza AC
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 15:38:57
Posty: 174
Lokalizacja: Raszyn
A to widziałem to na stronie ubnt, i zastanawiałem się czy o to właśnie ci chodziło. ciekawe jak to się będzie sprawowało.

_________________
mgreeeen.


Na górę
Post: czw, 15 cze 2017 21:45:32 
   Tytuł: Re: Zestaw baza AC
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 29 lip 2013 14:47:00
Posty: 236
z tego co widze to PrismStationAC bylby jeszcze lepszy pewnie, jak zrobia moze w koncu gps'a


Na górę
Post: czw, 15 cze 2017 23:11:27 
   Tytuł: Re: Zestaw baza AC
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2928
Cebula pisze:
z tego co widze to PrismStationAC bylby jeszcze lepszy pewnie, jak zrobia moze w koncu gps'a



zrobili gpsa, na forum ubnt chwalą.
W końcu i my musimy puścić na testy.
soft 8.3

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 15 cze 2017 23:46:17 
   Tytuł: Re: Zestaw baza AC
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 752
Cebula pisze:
z tego co widze to PrismStationAC bylby jeszcze lepszy pewnie, jak zrobia moze w koncu gps'a

Cos nie na czasie. gps w ubnt dziala. Mam wdrożone na testy i dziala przyzwoicie.


Na górę
Post: sob, 17 cze 2017 18:47:24 
   Tytuł: Re: Zestaw baza AC
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 29 lip 2013 14:47:00
Posty: 236
dzieki za info @alien52; faktycznie na ubnt forum chwala

wyglada dobrze :)

https://community.ubnt.com/t5/airMAX-St ... -p/1963886

Załącznik:
ubnt2017.jpg
ubnt2017.jpg [ 68.49 KiB | Przejrzano 236 razy ]


Na górę
Post: ndz, 18 cze 2017 23:04:32 
   Tytuł: Re: Zestaw baza AC
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 15:38:57
Posty: 174
Lokalizacja: Raszyn
Pytanie zasadnicze, gdzie kupujecie anteny klienckie dla AC, bo przeglądam oferty i litebeam AC najtańszy jaki znalazłem to 240 zł brutto. ma ktoś namiar na tańsze te anteny? a może jakas inna propozycja anteny dla klienta na AC?

_________________
mgreeeen.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 27 cze 2017 0:31:33

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl