Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 08 cze 2017 13:33:50 
   Tytuł: Modem 3G
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 11 lis 2015 12:59:46
Posty: 57
Witam posiadam Mikrotika 912 UAG . Do niego dokupiłem modem Quectel UC20 Modem MiniPCI Express UMTS/HSPA+ karta SIM z PLUS .

Mam problemy z uruchomieniem tego - zachowuje się jak by modem nie widział karty SIM albo jej nie obsługiwał . Po przełożeniu karty do modemu USB E3131 i wpięciu ja w Mikrotika wszystko działa.

Czy ktoś z was miał już podobny problem . Modem 3G musi byc gdyż w tym miejscu nie ma zasigu LTE.


Na górę
Post: czw, 08 cze 2017 14:47:42 
   Tytuł: Re: Modem 3G
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 09 lut 2017 12:48:11
Posty: 122
Jaka wersja RouterOS? Poza tym zobacz tu: https://mum.mikrotik.com/presentations/US15/brian.pdf , strona 24.


Na górę
Post: pt, 12 sty 2018 1:03:51 
   Tytuł: Re: Modem 3G
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 sie 2010 12:37:28
Posty: 260
Lokalizacja: Żyrardów
Akurat z racji że temat jest o podobnym modemie to mam do was takie pytanie.


Mam sobie wAP R + do tego jest modem Quectel EC 20 , podstawowa konfiguracja z Wiki Mikrotika działa , modem łączy się z siecią i dostaje IP od operatora.
Problem jest że niestety tego konkretnego modelu nie widać pod interfejsem LTE a ppp...

Chciałbym mieć możliwość wymuszania pasm , ale nie mogę rozryść składni , generalnie wyłuskałem coś takiego :

AT + QCFG = "band" [, <0>, <0x44>, <0> [, <1>]]

Normalnie w zakładce Dial Command jest ADTD , po wpisaniu tego dostanie taką zwrotkę że modem się inicializuje i nic więcej.


To wszystko brałem z manuala od producenta , załączam poniżej.


Załączniki:
A3.jpg
A3.jpg [ 194.29 KiB | Przejrzano 265 razy ]
A1.jpg
A1.jpg [ 149.48 KiB | Przejrzano 268 razy ]
A2.jpg
A2.jpg [ 99.55 KiB | Przejrzano 268 razy ]
Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 25 maja 2018 7:25:44

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl