Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 12 sty 2017 12:00:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
Obrazek


Mega fajna obudowa na ścianę :D
http://www.cdr.pl/?p5708

Nowa seria produktów, świetna cena.
http://www.cdr.pl/?p5709

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: czw, 12 sty 2017 15:31:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 433
Lokalizacja: Toruń
Z tym pierwszym to się trochę przed pierwszym kwietnia pośpieszyli, jeszcze oczy powinny mu się świecić, jedno ok lan tx drugie oko lan rx, a diody od zasięgu wifi powinien mieć w ustach wmontowane, im lepszy zasięg tym bardziej promienny uśmiech :zlosnik:
Drugie szkoda, że oba porty SFP nie są 1/10G. Cały czas w ich ofercie brakuje mi czegoś co powinno mieć symbol CCR1009-8G-4S a najlepiej CCR1009-12G-4S, albo żeby choć ten 3011 miał 2x sfp, owszem jest 1036-12G-4S, ale co począć kiedy nie potrzeba, aż takiej wydajności...


Na górę
Post: czw, 12 sty 2017 15:38:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3628
Lokalizacja: Szczecin
Wiadomo coś więcej o tym switchu? Jakieś dane techniczne? Czy wreszcie ma IGMP snooping i inne podstawowe funkcje switcha zarządzalnego?

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: czw, 12 sty 2017 15:48:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 02 lis 2011 23:52:25
Posty: 206
Ten CSS to na RouterOSie?
Masz do tego jakieś pdf'y?
Cap - fantazja :D Będą wymienne obudowy? ;-)


Na górę
Post: czw, 12 sty 2017 15:59:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3628
Lokalizacja: Szczecin
Już sam znalazłem: https://routerboard.com/CRS226-24G-2SplusRM
Niby ma być L3 w switch chipie. Nie do końca chce mi się wierzyć, że za te pieniądze. Za 600 brutto to sobie to od razu do domu kupię. Niestety (znowu) jedno SFP jest tylko w wersji SFP+.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: czw, 12 sty 2017 16:06:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 433
Lokalizacja: Toruń
zajadacz pisze:
Niestety (znowu) jedno SFP jest tylko w wersji SFP+.

Oba masz SFP+
Cytuj:
It has 24 Gigabit ports and two SFP+ cages for 10G connectivity (first SFP port supports 1.25G/10G modules, second port only 10G modules).

Moim zdaniem szkoda, że oba porty nie są 1/10G


Na górę
Post: czw, 12 sty 2017 16:19:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3628
Lokalizacja: Szczecin
To przecież o tym mówię, że jedno jest tylko SFP+. Wolałbym mieć 1x SFP i 1x SFP+/SFP, a tu jest odwrotnie.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: czw, 12 sty 2017 17:24:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 02 lis 2011 23:52:25
Posty: 206
zajadacz pisze:
Już sam znalazłem: https://routerboard.com/CRS226-24G-2SplusRM
Niby ma być L3 w switch chipie. Nie do końca chce mi się wierzyć, że za te pieniądze. Za 600 brutto to sobie to od razu do domu kupię. Niestety (znowu) jedno SFP jest tylko w wersji SFP+.

To nie ten nowy. Nowy ma oznaczenie: CSS326-24G-2S+RM


Na górę
Post: czw, 12 sty 2017 17:41:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
PDF wrzucimy jutro bo człowiek od www już skończył pracę.

Obudowa to taki żarcik. W standardzie są dwie obudowy czyli jedna sufitowa i jedna ścienna.
Buźkę można sobie samemu wydrukować na drukarce 3D. Udostępniają plik projektu do wydruku.

CSS jest na SwOS. Oba sloty wspierają SFP/SFP+ więc jest dobrze :)
Siedzi w nim Marvell 98DX3216.

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: czw, 12 sty 2017 17:56:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3628
Lokalizacja: Szczecin
O, faktycznie to inny model niż ten na stronie MT, a wygląda prawie tak samo. Dobrze, że jest 2xSFP+. Żeby jeszcze IGMP snooping był...

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: czw, 12 sty 2017 20:33:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16220
Lokalizacja: Nowa Ruda
Jak to jest SwOS to omijać szerokim łukiem.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: czw, 12 sty 2017 20:46:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1363
Lokalizacja: W-wa
broken pisze:
Jak to jest SwOS to omijać szerokim łukiem.


inny czip, moze soft poprawili...


Na górę
Post: pt, 13 sty 2017 15:18:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 sty 2011 0:36:15
Posty: 1196
Lokalizacja: Jaworzno
No właśnie ten SwOS mnie ciekawi. Ostatni kontakt z tym miałem na na czymś malutkim. Pamiętam, że tam nawet bramy domyślnej nie udało się skonfigurować. Jednak wtedy ograniczeniem był sprzęt, a nie soft (tak się tłumaczyli). Generalnie jestem za tym, żeby na switchu nie było ROS'a, bo obsługa tego w roli switcha jest lekko mówiąc masochistyczna.

Jeżeli ten switch ma mieć jakąkolwiek przyszłość wśród ISP, to musi działać IGMP Snooping.


Na górę
Post: pt, 13 sty 2017 16:37:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3628
Lokalizacja: Szczecin
SwOS był do tej pory tylko i wyłącznie na 250 i 260. Ogólnie to ustrojstwo słabe sprzętowo, ale swego czasu było najtańszym i najprostszym (zasilanie 12-24V zamiast 5V) rozwiązaniem na konwerter miedź<-> światło.
Błagam o ten IGMP Snooping i jeszcze jakieś inne bardziej "zaawansowane" funkcje typu DHCP Snooping. Bez tego będzie to zwyczajny switch, dużo gorszy od produktów konkurencji. Jedynie te 10 Gbit za nim przemawia, ale bez możliwości posłania po tym IPTV i tak nie ma sensu jako dystrybucyjny switch w sieci.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 08 lut 2017 21:56:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
CSS i cAP lite na magazynie. Kto pierwszy przetestuje? :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: pt, 12 maja 2017 8:57:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 09 cze 2009 9:40:36
Posty: 612
Odświeżę....

Testował ktoś ten RouterBoard CSS326-24G-2S+RM ?
Bo cena jest ok.. Ma ktoś produkcyjnie ? Czy lepiej odpuścić na szkielet. Fajnie bo 10G


Na górę
Post: sob, 13 maja 2017 19:33:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 22 mar 2010 18:41:40
Posty: 172
Jak wyglada porownanie tego cAP lite do UNIFI? Ktos porownywał? Podobne zasięgi?

_________________
D.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: kubaf i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 25 lis 2017 11:20:22

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl