Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 22 lut 2017 16:48:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 25 lut 2016 12:12:05
Posty: 15
Witam,

Do tej pory miałem AP groove i anteny w polaryzacji pionowej.
Wymieniam takie AP w sieci na Omnitik i basebox i już któryś raz zdarzyło mi się że nie wszystkich klientów łączy, kiedy włączam obie polaryzacje.
Głównie nie łączy osoby które posiadają np. RB 711

Ma ktoś jakies pomysły co może być przyczyną ?


Na górę
Post: śr, 22 lut 2017 18:40:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1290
Lokalizacja: Góry
Jaka wersja softu na Omni i 711? Które masz wireless package na obu?


Na górę
Post: śr, 22 lut 2017 19:09:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 25 lut 2016 12:12:05
Posty: 15
Omni 6.37.4
711 5.26

Myslisz ze tu leży przyczyna ? Jutro wgram wersje 6.xx do 711 i zobacze czy pomoże


Na górę
Post: śr, 22 lut 2017 19:20:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 25 lut 2016 12:12:05
Posty: 15
wgrałem na jedna 711 i bez zmian


Na górę
Post: śr, 22 lut 2017 20:55:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1290
Lokalizacja: Góry
Które masz wireless package na obu?


Na górę
Post: śr, 22 lut 2017 22:25:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3163
Lokalizacja: Mazury
@szewcu_23 pokaż co piszczy w logach, pokaż konfiguracje z obu stron i wtedy możem dyskutować.
Jakoś nie zauważyłem żeby urządzenia na różnych ROS miały problem z połączeniem się między sobą, raczej było nie stabilne połączenie, ale łączyły się ze sobą.
Poza tym Omnitiki mają do d***y anteny.

_________________
☞☛☞☛ https://zrzutka.pl/karol --- Tandem dla Karola ☚☜☚☜
http://kazuko.pl --- kod: trzepak


Na górę
Post: czw, 23 lut 2017 10:33:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 25 lut 2016 12:12:05
Posty: 15
Problem rozwiązany. włączyłem protokół nv2 i działa.


Na górę
Post: czw, 23 lut 2017 22:33:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 17 sie 2008 20:28:20
Posty: 75
jeśli używasz szyfrowania to w nim pewnie leży przyczyna.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Corsair, mes mariusz i 11 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 22 lis 2017 7:42:50

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl